reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

A my mamy dzisiaj 4 rocznicę slubu. A jak ja wyglądam. Potwór z Lochnes. Gruba ale zadowolona. Przed chwileczką zerknęłam na konto a tam niespodzianka, wpłynęła kasa z pożyczki. Idę szaleć. Muszę odwiedzić fryza, kupić farbę do pomalowania mieszkania, pampery i takie tam. Generalnie nic więcej. Auto trza naprawić. Ach wydatków mnustwo, ale humor za to się poprawił. No i oczywiście kupiłam Oli na allegro kilka rzeczy. Hi, hi dobrze,że mam swoje konto bo jak by Adaś zobaczył ceny rzeczy to by upadł i nie wstał:-).

reklama
NO no Fredzia! udanych zakupow! ja mam liste rzeczy do kupienia przed wyjazdem do PL...ale przez to zalatwianie mi szkoly, Dusia do przedszkola, opieka nad dzieckiem kolezanki...ze jakos mi sie nic nie chce:sorry: a przydalyby sie np. skarpetki dla Klaudii, z 3 bluzeczki letnie, jakas sukienusia...kurcze tu lata nie bylo, ciuszki z maja sa juz przymale..a mi jakos checi na latanie po sklepach ulecialy...
Choc ostatnio kupilam jej cudowna tuniczke/sukieneczke- powklejam troszke zdjec jak wrocimy z PL..

no wlasnie mi tez sa potrzebne takie koszulki...bo w Pl upaly tu mam wystarczajaca ilosc, na te pogode...:eek:

FREDZIA- TAK WOGOLE- TO WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ- I KOLEJNYCH W SZCZESCIU I MILOSCI WSPOLNYCH LAT!

No ja to sie w sobote chce wybrac na przeceny... wczoraj kupilam mlodej dwie pary podkoszulek z majteczkami w fajowej cenie i dobre gatunkowo...Ale tez jakies z 3-4 t-shirty by sie przydaly bo duzo w plamach juz nie do sprania...a w przedszkolu cieplo maja wiec lata w krotkim rekawku... No ale wsobote to sie na siebie nastawiam bo s asuper przeceny..np.kkumpela kupila sobie stroj kapielowy za 3 euro...kurteczke letnia za 9 euro...itp.itd...takze za stowke pewnie sie obkupie...chociaz sie nie nastawiam bo jak juz sie konretnie po cos wybieram to lipa straszna.....

Powoli sie rozgladam juz za czyms na jesien-buty,plaszczyk itp...

reklama
Sylwia, właśnie też się zastanawiam nad angielskim... u Marty w przedszkolu będzie od października albo listopada, zależy jak dzieci będą się aklimatyzować, no i nie wiem, czy ją zapisywać, czy nie... Niby im wcześniej, tym lepiej... zawsze coś tam się nauczy.
Marta ma ostatnio fazę na bajki po francusku :-) kiedyś jej włączyłam jakieś piosenki na You Tube, laska sobie coś tam poklikała, ja patrzę, a tam leci jakać kreskówka po francusku- Tchoupi, stwierdziła że jej się podoba, no i oglądała. Następnego dnia mówi, że ona chce bajkę, co chłopczyk nie mógł złapać króliczka, znalazłam, panna cała szczęśliwa. Od tamtej pory prawie codziennie ogląda kilka bajeczek o Tchoupi, Mini Mini poszło prawie w zapomnienie. Najlepsze, że ona całymi kawałami cytuje te bajki... oczywiście trochę przekręca słowa, brzmi to po prostu komicznie :-D ostatnio zapytałam ją, czy wie, co to znaczy, powiedziała, że wie, ale nie powie :-D

Do góry