reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Aniu ja miałam - szcególeniw spzitalu - generalnie mi teraz przechodzi - choc czasami jesczze sobie pobeczę (np. o 3 w nocy jak mała nie śpi i trzeba ją lulać)
Co do ulewania to mi lekarka kazała dawac właśnie trochę mleka Eufamil AR po jedzeniu - ale strasznie jest z tym pieprzenia (mała akceptuje tylko strzykawkę,m i tak trzeba zobić co najmniej 30 ml zeby wsypać jedną miarkę mleczka itp. - także dąłam sobie spokoj). Małej się ulewa dalej, ale duzo mniej odkąd odbijam. (acha i z tym mleczkiem też się odbijało - więc nie ma znaczenia, ponadto strasznie jej to mleko nie smakowała i o 5 ml trzeba było strasznie walczyć)

reklama
Mojej niuni też się strasznie ulewa ale tym się nie przejmuje jedynie uważam by się nie zachłysneła.
Klauduś takie numery robi, że smiac mi się chce dzisiaj wziełam ją na rece i przytuliłam a ona cały czas podnosiła główkę i sie po mału obniżała zastanawiałam się co ona wyprawia woli niżej czy co a ona przez bluzkę wyniuchała cyca i zaczeła ssać i zjadać mi bluzkę taka mała madrala z niej oczywiscie tatuś jej pomógł wział do góry bluzkę i podał cyca. Wykorzystali mnie obydwoje :)
Innym razem ładnie mi lezała i patrzyła się z godzinkę postanowiłam się koło niej położyć i popatrzeć na nią a ona mi w płacz uderzyła. Trochę to potrwała zanim zauważyłam, że poprostu jej rybki zasłoniłam :)

Asia mój też tak robi- normalnie czasem nie mogę go spokojnie ponosić bo się tak wygina i dziobie żeby dobrać się do sutka- i to przez bluzkę i stanik potrafi go "ssać" - normalnie za każdym razem nie możemy wyjść z podziwu i cała rodzinka też - aż nagraliśmy to na kamerze żeby mu kiedyś koniecznie pokazać jaki był napalony...i robi tak nawet jak nie jest głodny - bo potrafi po prawie godzinnym jedzeniu przy odbijaniu tak robić więc dlatego ja osobiście nie lubię go odbijać -on nie może się u mnie skupić ;D

Karolek z Klaudusią idealnie pasują do siebie. Rozumiem jak by była głodna ale ona potrafi po jedzonku tak robić. Taka z niej cycolinka lubi sobie possać :) Oczywiśćie ją oszukuje i daje smoczka ale najpierw tego smoczka musze umoczyć w moim mleku.
Jak tak patrze na nią nie moge wyjść z podziwu jakie sa te małe dzieciaczki mądre. Jaki mają wech i słuch dobry. Jak do niej się mówi wrażenie odnosi się jak by rozumiała. Jak wytykała jezorek to jej mówiłam no pokaż jęzorek jeszcze raz za każdym razem gdy się jej powiedziało po tych słowach wytykała. Zbieg okoliczności ??? Sporo mozna takich przykładów podać.

Mój Kubuś ostatnio parę razy napędził mi trochę stracha, bo potrafi przy cycy zasnąć z otwartymi oczami, i zanim skojarzyłam że to u niemowląt normalka, to mało co nie padłam jak przewrócił oczami i widać było same białka, a potem zaczęły mu oczki biegać na boki. ;D ;D ;D Już parę razy zrobił mi taki numer i za każdym razem się nabieram ;D ;D ;D

No mój też zasypia i ma takie półotwarte oczy i czasem nie wiemy czy już śpi czy jeszcze oko szpiega czuwa...ale teraz już bede wiedziala ze tak moze byc :)

Moj tez zasypia casem z takimi niedomknietymi...
ogladalam prognoze pogody i po 2 sierpnia ma byc ochlodzenie do 25 stopni, juz sie nie moge doczekac!!!!

Jaki kolor oczek mają wasze bobasy, bo Kuba ma niebiesko-szare i zastanawiam się czy mogą się jeszcze zmienić czy już takie zostaną?

Noemi urodzila sie z niebieskimi oczkami(ciemno-niebieskie) ale teraz zmieniaja jej sie...i chyba bedzie miala po mamusi piwne:) a tatus tak sie cieszyl ze beda po nim ;D no ale to jeszcze nic pewnego bo te oczka sa pol na pol---niebiesko piwne ::) ::) a z tego co wiem to kolor oczu u dzieci zmienia sie do 7-go miesiaca...

reklama
Mikołaj ma ciemno niebieskie i zastanawiamy sie po kim :D bo mąż ma piwne, a ja mam takie nieokreslone: zielono-szaro-niebieskie

Do góry