reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

ogolnie polska kuchnia, ale nie tylko. Najczesciej, poniewaz moi domownicy uwielbiaja nasze polskie tradycyjnie dania, ale nie tylko ...dzis robilam kopytka z sosem.

reklama
Rusia, Ty to nie umiesz na tyłku posiedzieć :tak: zazdroszczę Ci talentu kulinarnego, ja jestem totalna noga pod tym względem.
U nas ciąg dalszy leczenia Mrusia- wczoraj już nie wytrzymałam i pojechałam z nim kolejny raz, bo on nigdy taki apatyczny nie był, do tego gorszy apetyt, trochę mu z noska cieknie. Ma powiększone węzły chłonne, poza tym wszystko wydaje się OK, dostał zastrzyk przeciwzapalny i na trzy dni antybiotyk, jak trzeciego dnia nie będzie lepiej, mamy zrobić badanie krwi. Antybiotyk w tabletkach, wczoraj całkiem łatwo udało mu się podać, zobaczymy jak będzie dalej. Dziś rano jakby już ciut lepiej, upominał się o śniadanko jak wstałam, utopił zabawkę w misce z wodą, więc jest zmiana, bo ostatnie kilka dni to prawie cały czas spał, jadł tylko jak przyniosłam go do kuchni. Mam nadzieję, że się wreszcie wykuruje.

Mamoot, ja też mam wolne na jutro. Potrzebowałam odpoczynku:tak:
Kasia, zwierzak to jak kolejne dziecko... Zdrówka dla pupila!
Rusia, fajnie! Ja odtwarzam - nie mam inwencji twórczej w kuchni...Kopytka mniaaam. Ja lubię generalnie mączne rzeczy. Za mięsem nie przepadam.
Ale u nas dziś dujeeee, że ho ho. Dobrze, że teraz lampiony mają zatyczki, bo inaczej nic nie paliłoby się na grobowcach

ja potrafie nawet zrobic cos wykwintnego z niczego. Mozna powiedziec, ze wcale sie nie wzoruje na przepisach, a jesli- to czytam/pytam co w skladzie i sama "na oko", wedlug swojego gustu,a chyba przede wszystkim wyczucia daje..Nie chwalac sie mam wyczucie , wyobraznie, ze dodaje przzyprawy, lacze skladniki/produkty tak, ze zawsze wszystkim smakuje.
np. rzadko pieke ciasta- bo wlasnie mimo, ze lubie gotowac, w kuchni urzedkowac- pieczenie to juz miary/odpowiednie ilosci - schemat- malo inwencji i to mnie po prostu nudzi:-D
dzis robilam pierogi ruskie z maselkiem o smaku smazonej cebulki z zeszklona cebulka i zupe kalafiorowa
Kasiu- zdrowka dla kotka..
ja strasznie baardzo bym chciala przywiezc tu mojego psa..jak wyglada cala procedura wywozu ziwerzecia z Polski do Anglii, czy ktoras z Was sie orientuje?...bo w necie- czytam i jakos tak to wszystko skomplikowane sie wydalje...

Ostatnia edycja:
Życzenia pomogły, dzięki :-) wygląda na to, że z Mrusiem wreszcie OK.
Mamoot, fajnie, 4 dni to już można odpocząć.
Ja w pracy, urlopu zostały mi 3 dni, i akurat tyle potrzebuję w grudniu- jedziemy na święta do Sylwka siostry do Oslo :-)
Rusia, też bym chciała mieć takie wyczucie, ale z tym się chyba trzeba urodzić :-)

No Rusia gratuluje:) ja w sumie niech bedzie a co! Tez się pochwałę podobno niexźle gotuje ale tez uwielbiam piec i nie zgodzę się ze to nudne no jak się dojdzie do pewnej wprawy to można na oko;) to nie apteka;))))) mnie ciasto nie wychodzi i to zawsze jak pieke i jestem zła;) ja się urlopuje do 14 listopada bo miałam sporo zaległego urlopu i w sumie bardzo się cieszę;) odpoczne poleniu****ę i takie tam

reklama
Do góry