Tak dokładnie ja też to po prostu lubię. No i tez sam smak kawyPije dwie cappuccino dziennie, muszę zamówić jakieś bezkofeinowe bo po prostu brakuje mi rytuału picia kawy
reklama
Naprawdę nie ma co się nakręcać. Jak będzie się coś miało zadziać to i tak się zdarzy a wtedy będziesz działac na tyle ile to będzie możliwe. Ja moje prenatalne wspominam super a szczególnie te pierwsze bo tam tak super wszystko widać bo dziecko jest już takie ludzkie jest ukształtowane ale jeszcze nie za duże i mieści się w całości na ekranie. No wspaniałe to było późniejsze dwa już patrzysz na dziecko w partiach bo już się nie mieści na ekranie.No właśnie mnie najbardziej przerażają badania prenatalne, badanie papp-a. Już wiem, że niezależnie od wynikow będę robiła Sanco, mojej bratowej prenatalne wyszły fatalnie, dziecko zdrowe. Sąsiadka prenatalne idealne, dowiedziala się o ZD po urodzeniu i weź człowieku nie zwariuj ale tak wiem, takie przypadki raz na ileś tys
Peauela
Moderator
Ja się mega cieszę, że w ciepłym miesiącu większość rodzinki ma urodziny w zimie, a pierwsza córeczka przed samymi świętami
Macie preferencje co do płci?
Wiadomo, że w pierwszej kolejności najważniejsze żeby było zdrowe ja też mam córkę i marzy mi się druga, mąż natomiast bardzo chce synka, ale dla mnie tak naprawdę tak jak napisała Tusia że co by nie było to będzie fajnie!Córeczki są najlepsze nie jestem obiektywna, bo nie mam synka, ale kocham być mamą córeczki!
Ja nie mam preferencji. Z jednej strony bym bardzo chciała drugą córeczkę, bo myślę że siostrzana więź jest super.
Z drugiej jakby był chłopiec to fajnie, bo każde dziecko by było takie trochę odrębne. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi
Piję rozpuszczalną rano, teraz kupiłam bezkofeinową w razie jakby mi się zachciało drugiej w ciągu dnia, ale miałam okres gdzie nie mogłam kilka dni pić bo było mi niedobrzeDziewczyny pijecie kawę? To mój napój numer jeden i nie umiem całkiem zrezygnować więc piję jedną z rana jak dotychczas a ta po południu zastąpiłam bezkofeinowa. Nie wiem czy dobrze. A jak u Was ?
Moonie_star
Aktywna w BB
Dzieki za wytłumaczenie, rozjaśniło mi to co nieco.CRL - długość odpowiada 6+0 a pęcherzyk ciążowy 6w6. Pewnie termin będzie wyznaczony na prenatalnych. ;-)
Prawdopodobnie będziecie szli 6+0.
A mówił, że będzie termin wyznaczał na kolejnej wizycie.
Moonie_star
Aktywna w BB
Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie odwrotnie, bo ja byłam nakręcona na syna, a wyszła córka. Chyba ze 3 dni jak głupia przepłakałam jak się dowiedziałam.Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce, byłam na początku rozczarowana jak się dowiedziałam, że będzie syn w teraz już nie wyobrażam sobie nie mieć syna i liczę że będzie drugi do pary
A teraz nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chłopaka i liczę na córkę.
Hahah serio. To faktycznie musiałaś być bardzo nastawiona. Ja niby było mi obojętnie ale zawsze chciałam syna. A czułam że będzie dziewczynka. Na prenatalnych pani wiedząc jakie są moje przeczucia mówi “no dziewczynki to z tego nie będzie ”Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie odwrotnie, bo ja byłam nakręcona na syna, a wyszła córka. Chyba ze 3 dni jak głupia przepłakałam jak się dowiedziałam.
A teraz nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chłopaka i liczę na córkę.
kamilaa919
Fanka BB :)
A kiedy mniej więcej planujecie iść na zwolnienie?
reklama
Moonie_star
Aktywna w BB
Oj to wszystko przez lekarkę. Na początku dość szybko powiedziała (za szybko), że chyba będzie syn. I ja sobie już tego syna tak umamiłam, że jak wyszła dziewczynka to niemałego dysonansu poznawczego doznałam.Hahah serio. To faktycznie musiałaś być bardzo nastawiona. Ja niby było mi obojętnie ale zawsze chciałam syna. A czułam że będzie dziewczynka. Na prenatalnych pani wiedząc jakie są moje przeczucia mówi “no dziewczynki to z tego nie będzie ”