reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

reklama
Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce, byłam na początku rozczarowana jak się dowiedziałam, że będzie syn 😅 w teraz już nie wyobrażam sobie nie mieć syna i liczę że będzie drugi do pary😀

No właśnie mnie najbardziej przerażają badania prenatalne, badanie papp-a. Już wiem, że niezależnie od wynikow będę robiła Sanco, mojej bratowej prenatalne wyszły fatalnie, dziecko zdrowe. Sąsiadka prenatalne idealne, dowiedziala się o ZD po urodzeniu i weź człowieku nie zwariuj 🙈 ale tak wiem, takie przypadki raz na ileś tys
Naprawdę nie ma co się nakręcać. Jak będzie się coś miało zadziać to i tak się zdarzy a wtedy będziesz działac na tyle ile to będzie możliwe. Ja moje prenatalne wspominam super a szczególnie te pierwsze bo tam tak super wszystko widać bo dziecko jest już takie ludzkie jest ukształtowane ale jeszcze nie za duże i mieści się w całości na ekranie. No wspaniałe to było ❤️ późniejsze dwa już patrzysz na dziecko w partiach bo już się nie mieści na ekranie.

Ja się mega cieszę, że w ciepłym miesiącu 🥳 większość rodzinki ma urodziny w zimie, a pierwsza córeczka przed samymi świętami 🫣

Macie preferencje co do płci?

Córeczki są najlepsze 🥹🥹🥹🥹♥️ nie jestem obiektywna, bo nie mam synka, ale kocham być mamą córeczki!

Ja nie mam preferencji. Z jednej strony bym bardzo chciała drugą córeczkę, bo myślę że siostrzana więź jest super.
Z drugiej jakby był chłopiec to fajnie, bo każde dziecko by było takie trochę odrębne. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi 😜
Wiadomo, że w pierwszej kolejności najważniejsze żeby było zdrowe ♥️ ja też mam córkę i marzy mi się druga, mąż natomiast bardzo chce synka, ale dla mnie tak naprawdę tak jak napisała Tusia że co by nie było to będzie fajnie! 😀
Dziewczyny pijecie kawę? To mój napój numer jeden i nie umiem całkiem zrezygnować więc piję jedną z rana jak dotychczas a ta po południu zastąpiłam bezkofeinowa. Nie wiem czy dobrze. A jak u Was ?
Piję rozpuszczalną rano, teraz kupiłam bezkofeinową w razie jakby mi się zachciało drugiej w ciągu dnia, ale miałam okres gdzie nie mogłam kilka dni pić bo było mi niedobrze 🫣

Ja w pierwszej ciąży marzyłam o córce, byłam na początku rozczarowana jak się dowiedziałam, że będzie syn 😅 w teraz już nie wyobrażam sobie nie mieć syna i liczę że będzie drugi do pary😀
Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie odwrotnie, bo ja byłam nakręcona na syna, a wyszła córka. Chyba ze 3 dni jak głupia przepłakałam jak się dowiedziałam. 😂
A teraz nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chłopaka i liczę na córkę. 🙉🙈

Jakbym o sobie czytała, tylko u mnie odwrotnie, bo ja byłam nakręcona na syna, a wyszła córka. Chyba ze 3 dni jak głupia przepłakałam jak się dowiedziałam. 😂
A teraz nie wyobrażam sobie siebie jako mamy chłopaka i liczę na córkę. 🙉🙈
Hahah serio. To faktycznie musiałaś być bardzo nastawiona. Ja niby było mi obojętnie ale zawsze chciałam syna. A czułam że będzie dziewczynka. Na prenatalnych pani wiedząc jakie są moje przeczucia mówi “no dziewczynki to z tego nie będzie 😜

reklama
Hahah serio. To faktycznie musiałaś być bardzo nastawiona. Ja niby było mi obojętnie ale zawsze chciałam syna. A czułam że będzie dziewczynka. Na prenatalnych pani wiedząc jakie są moje przeczucia mówi “no dziewczynki to z tego nie będzie 😜
Oj to wszystko przez lekarkę. Na początku dość szybko powiedziała (za szybko), że chyba będzie syn. I ja sobie już tego syna tak umamiłam, że jak wyszła dziewczynka to niemałego dysonansu poznawczego doznałam. 🤭😅

Do góry