reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

reklama
Nie no starsza nie jest napewno bo owu miałam 30 wrzesień albo 1 październik, przyrost niby 200 % więc nie jest jakiś mega ponad normę, weźcie mnie nie straszcie bliźniakami bo ja się zastanawiam jak z jednym ogarne a co dopiero dwójka 😣. Ja mam termin na 24.06 a wizytę 29 , też się już nie mogę doczekać.

Zaczęłam czytać dlatego, że ostatnio na wizycie było widać tylko pęcherzyk 5+2, zaczęłam się nakręcac że co to będzie, że może już powinno się pojawić jakieś ciałko, po czym sobie uświadomiłam, że przecież niekoniecznie to musiało być 5+2 a właśnie trochę mniej, mam srednio cykle 32dni, dochodziło nawet do 36/37, a bywało też 30
A wiesz ile wtedy beta wynosiła? Ale przy takich długich cyklach to na pewno jest po prostu młodsza ciąża:)

Zaczęłam czytać dlatego, że ostatnio na wizycie było widać tylko pęcherzyk 5+2, zaczęłam się nakręcac że co to będzie, że może już powinno się pojawić jakieś ciałko, po czym sobie uświadomiłam, że przecież niekoniecznie to musiało być 5+2 a właśnie trochę mniej, mam srednio cykle 32dni, dochodziło nawet do 36/37, a bywało też 30
Też ok. 5 tyg. miałam sam pęcherzyk, tydzień później pojawiło się ciałko żółte. Mam ciążę ok 1 tyg. młodszą, późna owulacja była. Ale nawet jak jest młodsza to ginekolog bierze pod uwagę inne parametry, szczególnie na usg. Nie przywiązuje się twardo to terminu om tylko wyznacza "wiek ciąży" na podstawie tego co widzi ns usg.

Staram się ale osiwieje do 31. Dziś po 72 h pokazuje 98.2% przyrostu a powinno być min 114%. Mam nadzieję,że będzie ok 🙂
Ale zobacz sobie, że te kalkulatory tam pokazują "twój średni dwudniowy przyrost wynosi", policz sobie po prostu na kalkulatorze normalnie 114% z tego drugiego wyniku plus ten wynik i zobaczysz ile powinno być minimum 😊

reklama
Do góry