reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

No właśnie nie wiem. Chciałabym do niego chodzić ale na nfz a nie prywatnie. Szczerze mówiąc nie stać mnie na te wizyty. Ale głupio mi teraz odwołać tą wizytę prywatną i iść do niego na nfz. Co Wy byście zrobiły na moim miejscu?
Ja bym zrobiła dokładnie tak jak pisze Kamila, pierwsza wizyta prywatnie, potem NFZ.
W końcu po coś płacimy składki, a w ciąży trzeba zrobić mnóstwo badań.

reklama
Ja dziś teoretycznie mam 5+6, ale się zastanawiam jak to jest przy długich cyklach, czy ta ciąża nie jest wtedy "młodsza"? Bo gdzieś czytałam, że to teoria od ostatniego dnia miesiączki się sprawdza przy cyklach 28 dni

Ja dziś teoretycznie mam 5+6, ale się zastanawiam jak to jest przy długich cyklach, czy ta ciąża nie jest wtedy "młodsza"? Bo gdzieś czytałam, że to teoria od ostatniego dnia miesiączki się sprawdza przy cyklach 28 dni
Właśnie tak jest,że to jest wyliczane dla cykli 28 dni. No i też zależy od dnia owulacji bo mogła się przesunąć i od dnia zagnieżdżenia.

@Andzia23 jestem w 4+4 no właśnie spory ten przyrost 😃, co do kawy to ja uwielbiam kawę teraz pije jedna dziennie rano z wielkim bólem zrezygnowałam z reszty :(
O kurcze to rzeczywiście :D to albo starsza ciąża albo bliźniaki :D ja byłam na pierwszej wizycie z om 5+0 i dzien wcześniej betę miałam 1370. I na usg wyszło że ciąża młodsza

Właśnie tak jest,że to jest wyliczane dla cykli 28 dni. No i też zależy od dnia owulacji bo mogła się przesunąć i od dnia zagnieżdżenia.
Zaczęłam czytać dlatego, że ostatnio na wizycie było widać tylko pęcherzyk 5+2, zaczęłam się nakręcac że co to będzie, że może już powinno się pojawić jakieś ciałko, po czym sobie uświadomiłam, że przecież niekoniecznie to musiało być 5+2 a właśnie trochę mniej, mam srednio cykle 32dni, dochodziło nawet do 36/37, a bywało też 30

reklama
Do góry