reklama
Anne1991
Fanka BB :)
Dziewczyny podziwiam Was że dajecie radę w ciąży z takimi bejbikami, moja córka ma 7 lat i jest już taka samodzielna że zapomniałam jak to jest mieć maluszka
Faktycznie czasem jest ciężko. Nie pamiętam, żebym w pierwszej ciąży była taka zmęczona i taka chora do którego tygodnia mniej wiecej trwają nudności?
Andzia23
Ja w pierwszej ciąży też nie miałam nudności ale w tej jest masakra, szczególnie dzisiaj :/Faktycznie czasem jest ciężko. Nie pamiętam, żebym w pierwszej ciąży była taka zmęczona i taka chora do którego tygodnia mniej wiecej trwają nudności?
Peauela
Moderator
Teraz to pikuś, jak brzuszek zacznie wchodzić w drogę to dopiero się zacznieDziewczyny podziwiam Was że dajecie radę w ciąży z takimi bejbikami, moja córka ma 7 lat i jest już taka samodzielna że zapomniałam jak to jest mieć maluszka
Ja też mam wysoki i przyrost bety 221% . Jestem po pierwszej wizycie i jest wszystko ok.Hej, u mnie też dwie kreski
11.10 beta 64, progesteron 72 ng
14.10 beta 344
Czy progesteron nie jest za wysoki?
Przyrost bety ponad 200%.
Anne1991
Ja się łudzę, że w 2 trymestrze wszystkie niedogodności miną i będziemy się mogły cieszyć ciążą o trzecim trymestrze to boję się nawet myśleć pamiętam jak na miesiąc przed porodem ledwo chodziłam bo miałam wrażenie, że zaraz urodzę.Teraz to pikuś, jak brzuszek zacznie wchodzić w drogę to dopiero się zacznie
Andzia23
Miałaś na początku przyrost 221% czy na tym etapie?Ja też mam wysoki i przyrost bety 221% . Jestem po pierwszej wizycie i jest wszystko ok.
Wolfie
Moderator
Przywitam się tu z Wami.
Mam 34l., to moja 3 ciąża. Pierwsze miałam poronienie biochemiczne. W 2021 urodziłam synka, i teraz czas na kolejne. Ze względu na obawę o umiejscowienie pęcherzyka byłam na 1 wizycie już w tamtym tygodniu. Wczoraj miałam kolejną wizytę, bo musiałam na cito dostać leki na wymioty. W poprzedniej ciąży niestety wymiotowałam do 5 miesiąca. Teraz dopuszczono leki na to dla ciężarnych i w dużej mierze przez to zdecydowałam się na kolejną ciążę. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym. Czekamy na zarodek. Przyjmuję duphaston, bo tak jak i w poprzedniej ciąży mam plamienia. Od wczoraj biorę leki na wymioty, wczoraj nie mogłam już nawet wody się napić. Na razie lek działa dobrze, tylko mnie okropnie na senność uderzyło, dużo wypoczywam. Mam nadzieję, że będzie już lepiej. Ze względu na te leki od wczoraj synek jest odstawiony od piersi. On już dużo rozumie, na razie idzie to dobrze.
Mam 34l., to moja 3 ciąża. Pierwsze miałam poronienie biochemiczne. W 2021 urodziłam synka, i teraz czas na kolejne. Ze względu na obawę o umiejscowienie pęcherzyka byłam na 1 wizycie już w tamtym tygodniu. Wczoraj miałam kolejną wizytę, bo musiałam na cito dostać leki na wymioty. W poprzedniej ciąży niestety wymiotowałam do 5 miesiąca. Teraz dopuszczono leki na to dla ciężarnych i w dużej mierze przez to zdecydowałam się na kolejną ciążę. Wczoraj na wizycie był widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym. Czekamy na zarodek. Przyjmuję duphaston, bo tak jak i w poprzedniej ciąży mam plamienia. Od wczoraj biorę leki na wymioty, wczoraj nie mogłam już nawet wody się napić. Na razie lek działa dobrze, tylko mnie okropnie na senność uderzyło, dużo wypoczywam. Mam nadzieję, że będzie już lepiej. Ze względu na te leki od wczoraj synek jest odstawiony od piersi. On już dużo rozumie, na razie idzie to dobrze.
Moonie_star
Aktywna w BB
Hej! GratulacjeHej, u mnie też dwie kreski
11.10 beta 64, progesteron 72 ng
14.10 beta 344
Czy progesteron nie jest za wysoki?
Przyrost bety ponad 200%.
Chyba po pierwszym trymestrze powinno się uspokoić, ale pewnie co ciąża to inaczej.Faktycznie czasem jest ciężko. Nie pamiętam, żebym w pierwszej ciąży była taka zmęczona i taka chora do którego tygodnia mniej wiecej trwają nudności?
Witaj, gratulację Fajna różnica wieku będzie między dziećmi. Mam nadzieję, że wymioty nie będą już Ci tak dokuczały i z lekiem będzie lepiej. Tak po za tym masz bardzo wyrozumiałego synka, że dał się odstawić bez większych problemów.Przywitam się tu z Wami.
reklama
Na początku. Później już nie badałam. Sprawdzałam tylko progesteron czy nie malejeMiałaś na początku przyrost 221% czy na tym etapie?