reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja będę robić test Sma. To mega ważne badania i nie wyobrażam sobie tego nie zrobić :)
W Warszawie robia jyz w szpitalach testy na sma wiec ulga.Gdyby nie robili to bym kipila to koszt ok.150zl wiec niewiele w porownaniu z pozniejszym leczeniem.
Ja tez pierwsze dziecko wiek-38.I mam to w d...pie co ktos pomysli bo ja 4 lata sie o to malenstwo staralam i niech mu tylko ktos cos powie😤😡

W Warszawie robia jyz w szpitalach testy na sma wiec ulga.Gdyby nie robili to bym kipila to koszt ok.150zl wiec niewiele w porownaniu z pozniejszym leczeniem.
Ja tez pierwsze dziecko wiek-38.I mam to w d...pie co ktos pomysli bo ja 4 lata sie o to malenstwo staralam i niech mu tylko ktos cos powie😤😡
Niestety na Śląsku nie ma refundacji więc muszę kupić sama ale wolę wydać teraz 150 zł niż potem zbierać 10 milionów na lek :(

Hej. Ja jestem w takiej sytuacji, przez całą ciążę bylam pod opieką poradni diabetologicznej, insuliny na szczęście nie brałam, wystarczyła dieta. 2 czerwca mam się zgłosić na porodówke, będzie to wtedy 39 tc i będę miała poród wywoływany.
Tylko czy wywołają? Przy pierwszym dziecku zgłosiłam się w 41 tygodniu na wywołanie i trzymali kilka dni nic nie robiąc. A jak teraz będę musiała jechać w 39 i czasem znowu będą trzymać do 42 to masakra.

Co do testów Sma to zamieściłam link parę postów temu, które województwa mają już i robią. Mazowieckie już od kilku miesięcy. Teraz wokół województwa. Niexwiem tylko dlaczego wszystkich województw nie traktują nigdy równo. 😤

Województwa w których robią.

reklama
A czy zamówiłaś już ten pakiet? Jak długo czekałaś aż przyjdzie? Planuje rodzic w Kato, a jak będzie szybka akcja to w moim mieście [emoji85][emoji23]
Ja zamówiłam w czwartek na wieczór i dziś rano przyszło. Gdyby nie weekend to pewnie 2 dni i by był.

Do góry