o np tu: Link do: Rdzeniowy zanik mięśni - MedgenJaki koszt testu i gdzie można zakupić?
reklama
W Warszawie robia jyz w szpitalach testy na sma wiec ulga.Gdyby nie robili to bym kipila to koszt ok.150zl wiec niewiele w porownaniu z pozniejszym leczeniem.Ja będę robić test Sma. To mega ważne badania i nie wyobrażam sobie tego nie zrobić
Ja tez pierwsze dziecko wiek-38.I mam to w d...pie co ktos pomysli bo ja 4 lata sie o to malenstwo staralam i niech mu tylko ktos cos powie
Mała.czarna
Fanka BB :)
Niestety na Śląsku nie ma refundacji więc muszę kupić sama ale wolę wydać teraz 150 zł niż potem zbierać 10 milionów na lekW Warszawie robia jyz w szpitalach testy na sma wiec ulga.Gdyby nie robili to bym kipila to koszt ok.150zl wiec niewiele w porownaniu z pozniejszym leczeniem.
Ja tez pierwsze dziecko wiek-38.I mam to w d...pie co ktos pomysli bo ja 4 lata sie o to malenstwo staralam i niech mu tylko ktos cos powie
Tez jestem ze śląskaNiestety na Śląsku nie ma refundacji więc muszę kupić sama ale wolę wydać teraz 150 zł niż potem zbierać 10 milionów na lek
Gdzie zamawiasz test? I gdzie rodzisz?
Tylko czy wywołają? Przy pierwszym dziecku zgłosiłam się w 41 tygodniu na wywołanie i trzymali kilka dni nic nie robiąc. A jak teraz będę musiała jechać w 39 i czasem znowu będą trzymać do 42 to masakra.Hej. Ja jestem w takiej sytuacji, przez całą ciążę bylam pod opieką poradni diabetologicznej, insuliny na szczęście nie brałam, wystarczyła dieta. 2 czerwca mam się zgłosić na porodówke, będzie to wtedy 39 tc i będę miała poród wywoływany.
Co do testów Sma to zamieściłam link parę postów temu, które województwa mają już i robią. Mazowieckie już od kilku miesięcy. Teraz wokół województwa. Niexwiem tylko dlaczego wszystkich województw nie traktują nigdy równo.
Województwa w których robią.Badania przesiewowe
https://www.youtube.com/watch?v=FkrePA1Y7FU&rel=0 Rdzeniowy zanik mięśni powinien być diagnozowany i leczony na jak najwcześniejszym etapie choroby, optymalnie – przed pojawieniem się pierwszych objawów, gdyż wtedy leczenie jest najskuteczniejsze. Większość dzieci z genetycznie potwierdzonymwww.fsma.pl
Mała.czarna
Na medgenTez jestem ze śląska
Gdzie zamawiasz test? I gdzie rodzisz?
W Gliwicach A Ty?
A czy zamówiłaś już ten pakiet? Jak długo czekałaś aż przyjdzie? Planuje rodzic w Kato, a jak będzie szybka akcja to w moim mieścieNa medgen
W Gliwicach A Ty?
Mała.czarna
Jeszcze nie ale przychodzi bardzo szybko A skąd jesteś? Ja z ZabrzaA czy zamówiłaś już ten pakiet? Jak długo czekałaś aż przyjdzie? Planuje rodzic w Kato, a jak będzie szybka akcja to w moim mieście
reklama
Ja zamówiłam w czwartek na wieczór i dziś rano przyszło. Gdyby nie weekend to pewnie 2 dni i by był.A czy zamówiłaś już ten pakiet? Jak długo czekałaś aż przyjdzie? Planuje rodzic w Kato, a jak będzie szybka akcja to w moim mieście [emoji85][emoji23]