BosaStopa87
Fanka BB :)
Ja mam chyba tą najnizsza - 25A jaką dawkę euthyroxu zażywasz? Bo ja też za niedługo mam wizytę u Endo i się zastanawiam czy mi też spadnie A biorę 3 tydzień
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam chyba tą najnizsza - 25A jaką dawkę euthyroxu zażywasz? Bo ja też za niedługo mam wizytę u Endo i się zastanawiam czy mi też spadnie A biorę 3 tydzień
Ja też pewnie będę musiała. A masz. Sprawdzać tylko tsh czy ft 3 ft4 też?Tsh szaleje w ciąży. Ja w 5 tc miałam 2,16 a już 4 tygodnie później 1,04 bez zmiany dawki. Gin już mi mowil, ze mam sprawdzać co miesiąc poziom
TezJa też pewnie będę musiała. A masz. Sprawdzać tylko tsh czy ft 3 ft4 też?
Tak wykrywa podstawowe wady genetyczne (Trisomia 21, 18, 13, 9, 16, 22) i mniej popularne mikrodelacje/duplikacie genetyczne (84 rodzaje) Testy NIFTY PRO ja zapłaciłam 2200 zł. Na wyniki czekałam 6 dni kalendarzowych.Jaki jest koszt Nifty? I czy ono wykrywa ewentualne wady genetyczne?
Sprawdziłam, że w 6+5 miałam pęcherzyk ciążowy 27,9 mm, YS 4,2 mm, zarodek 6,2 mm z serduszkiem. W 9+5 już mi nie mierzyła YS, ale mówiła że jest.Dziewczyny to znów ja, przepraszam za truvie ale czy Wam podają np. wymiar YS (pecherzyk żoltkowy) na usg? Ciezko bo pytałam moich koleżanek ale im nawet nie podali, napisali tylko, że jest ok. Nie mam jak porównać
Życze Wam wszystkim oczywiscie zeby sie ciąże rozwijały jak najlepiej.
Dziekuje Ci bardzo, wiec niestety moj 5.4mm jest zdecydowanie za duzy. Pytalam tez kolezanek i niestety rozmiary miedzy 3. 5 a 4.3mm tylko ja mam w 7.0hbd juz 5.4mm no zdecydowanie za duzo juz stracilam wlasciwie cala nadzieje To w takim razie zwiastuje u mnie wady genetyczne i pewnie bede musiala wykonac badanie kariotypu Ja juz sie chyba poddaje bo czuje, ze nie dam tak dluzej rady. Zrobie badania ale chyba najblizsze lata beda bardzo ciezkieSprawdziłam, że w 6+5 miałam pęcherzyk ciążowy 27,9 mm, YS 4,2 mm, zarodek 6,2 mm z serduszkiem. W 9+5 już mi nie mierzyła YS, ale mówiła że jest.
A co mówi lekarz? Też uważa że to fatalny wynik? Może nie ma się co denerwować.Dziekuje Ci bardzo, wiec niestety moj 5.4mm jest zdecydowanie za duzy. Pytalam tez kolezanek i niestety rozmiary miedzy 3. 5 a 4n.3mm tylko ja mam w 7.0hbd juz 5.4mm no zdecydowanie za duzo juz stracilam wlasciwie cala nadzieje To w takim razie zwiastuje u mnie wady genetyczne i pewnie bede musiala wykonac badanie kariotypu Ja juz sie chyba poddaje bo czuje, ze nie dam tak dluzej rady. Zrobie badania ale chyba najblizsze lata beda bardzo ciezkie
Z jednym konsultowalam w tym tygodniu, mowil ze bedzie sie jeszcze powiekszac YS i ze ma nieprawidlowy wymiar, do drugiego lekarza ide skonsultowac w tym tygodniu o ile mi nie odwolaja wizyty, ale pewnie bedzzie to samo na dodatek nowe usg i okaze sie ze pecherzyk zoltkowy jest jeszcze wiekszy niz byl tydzien temu. Nie wiem co dalej boje sie poronienia lyzeczkowania, jedno poronienie mialam ale na wczesniejszym etapie i wszystko wylecialo samoA co mówi lekarz? Też uważa że to fatalny wynik? Może nie ma się co denerwować.
Ale nie zakładaj od razu najgorszego! Idź najlepiej do innego lekarza. Spojrzy świeżym okiem i zawsze lepiej mieć opinie z dwóch źródeł.Dziekuje Ci bardzo, wiec niestety moj 5.4mm jest zdecydowanie za duzy. Pytalam tez kolezanek i niestety rozmiary miedzy 3. 5 a 4.3mm tylko ja mam w 7.0hbd juz 5.4mm no zdecydowanie za duzo juz stracilam wlasciwie cala nadzieje To w takim razie zwiastuje u mnie wady genetyczne i pewnie bede musiala wykonac badanie kariotypu Ja juz sie chyba poddaje bo czuje, ze nie dam tak dluzej rady. Zrobie badania ale chyba najblizsze lata beda bardzo ciezkie