reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny czy Wy też odczuwacie kłucie w okolicach pachwin, z lewej i prawej strony. Czasem aż ledwo chodzę, bo tak boli. Dzisiaj to już w ogóle koszmar...

reklama
Dziewczyny czy Wy też odczuwacie kłucie w okolicach pachwin, z lewej i prawej strony. Czasem aż ledwo chodzę, bo tak boli. Dzisiaj to już w ogóle koszmar...
Właśnie miałam o to samo pytac 😁 mnie kluje z prawej strony od wczoraj. Nie jest to jakies bolesne ale uciazliwe. Raz mnie tak szczyknelo ze az podskoczylam 🥴

Rzeczywiście chyba jest cóż z tą heparyna. Ja nie przyjmuje heparyny i zrobiłam badania już w 10t 3D. Wynik był po 6 dniach kalendarzowych :)
Mialas dostep do wyniku online? Czy trzeba odebrac osobiście? Pytam bo ja mam ponad 100 km wiec ciężko z odbiorem osobistym, wolałabym poczta albo online

Hej, zrobiłam dziś betę. Co prawda ostatnia robiłam 2 tygodnie temu. Ale według kalkulatora przyrost jest nie prawidłowy. Powtórzę za dwa dni. Według tego kalkulatora moja beta podwaja się co 4 dni ponad. Czyli 32% co dwa dni. Z bety wychodzi 7 tydzień. Z usg 8. Jutro idę do ginekologa w Szczecinie prywatnie. Na porządne usg. 😔

To normalne nie ma się czym martwić po prostu wszystko nam się rozciąga i przygotowuje na ciąże macica rośnie więc jest obciążenie.

Dziewczyny nie wiem czy już tu o to pytałam, jeśli tak to wybaczcie. Czy te z Was, które przyjmują leki w ciąży, dostają je za darmo? Bo wiem, ze coś takiego jest, ale mój gin nie chce mi wypisywać recept z kodem ciążowym, bo jego zdaniem trzeba mieć orzeczenie od specjalisty (hematolog, immunolog itp). Za to kilka dni temu pytałam o to samo w luxmed i tam wszyscy lekarze wypisują recepty z kodem ciążowym, bo takie maja odgórne zalecenie. Nie wiem już co robić, mam wrażenie, ze mój gin coś z tego ma i dlatego nie chce mi ich wypisywać za free. No ale jeśli cały luxmed wypisuje za darmo to chyba nie może być pomyłka?
zrodlo:Link do: Bezpłatne leki dla kobiet w ciąży - Ministerstwo Zdrowia - Portal Gov.pl

Hej, zrobiłam dziś betę. Co prawda ostatnia robiłam 2 tygodnie temu. Ale według kalkulatora przyrost jest nie prawidłowy. Powtórzę za dwa dni. Według tego kalkulatora moja beta podwaja się co 4 dni ponad. Czyli 32% co dwa dni. Z bety wychodzi 7 tydzień. Z usg 8. Jutro idę do ginekologa w Szczecinie prywatnie. Na porządne usg. [emoji17]

Ale przecież po 6 tygodniu beta zwalnia i już się nie podwaja co drugi dzień. Teraz ważne jest usg a nie przyrost bety. Powodzenia na wizycie.

reklama
Ja wydaje miesięcznie na leki 500-600 zł. Na szczęście mogę sobie na to pozwolić, ale czuje się po prostu potraktowana nie fair

Do góry