reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny czy Wy też odczuwacie kłucie w okolicach pachwin, z lewej i prawej strony. Czasem aż ledwo chodzę, bo tak boli. Dzisiaj to już w ogóle koszmar...

reklama
Dziewczyny czy Wy też odczuwacie kłucie w okolicach pachwin, z lewej i prawej strony. Czasem aż ledwo chodzę, bo tak boli. Dzisiaj to już w ogóle koszmar...
Właśnie miałam o to samo pytac 😁 mnie kluje z prawej strony od wczoraj. Nie jest to jakies bolesne ale uciazliwe. Raz mnie tak szczyknelo ze az podskoczylam 🥴

Rzeczywiście chyba jest cóż z tą heparyna. Ja nie przyjmuje heparyny i zrobiłam badania już w 10t 3D. Wynik był po 6 dniach kalendarzowych :)
Mialas dostep do wyniku online? Czy trzeba odebrac osobiście? Pytam bo ja mam ponad 100 km wiec ciężko z odbiorem osobistym, wolałabym poczta albo online

Hej, zrobiłam dziś betę. Co prawda ostatnia robiłam 2 tygodnie temu. Ale według kalkulatora przyrost jest nie prawidłowy. Powtórzę za dwa dni. Według tego kalkulatora moja beta podwaja się co 4 dni ponad. Czyli 32% co dwa dni. Z bety wychodzi 7 tydzień. Z usg 8. Jutro idę do ginekologa w Szczecinie prywatnie. Na porządne usg. 😔

To normalne nie ma się czym martwić po prostu wszystko nam się rozciąga i przygotowuje na ciąże macica rośnie więc jest obciążenie.

Dziewczyny nie wiem czy już tu o to pytałam, jeśli tak to wybaczcie. Czy te z Was, które przyjmują leki w ciąży, dostają je za darmo? Bo wiem, ze coś takiego jest, ale mój gin nie chce mi wypisywać recept z kodem ciążowym, bo jego zdaniem trzeba mieć orzeczenie od specjalisty (hematolog, immunolog itp). Za to kilka dni temu pytałam o to samo w luxmed i tam wszyscy lekarze wypisują recepty z kodem ciążowym, bo takie maja odgórne zalecenie. Nie wiem już co robić, mam wrażenie, ze mój gin coś z tego ma i dlatego nie chce mi ich wypisywać za free. No ale jeśli cały luxmed wypisuje za darmo to chyba nie może być pomyłka?
zrodlo:Link do: Bezpłatne leki dla kobiet w ciąży - Ministerstwo Zdrowia - Portal Gov.pl

Hej, zrobiłam dziś betę. Co prawda ostatnia robiłam 2 tygodnie temu. Ale według kalkulatora przyrost jest nie prawidłowy. Powtórzę za dwa dni. Według tego kalkulatora moja beta podwaja się co 4 dni ponad. Czyli 32% co dwa dni. Z bety wychodzi 7 tydzień. Z usg 8. Jutro idę do ginekologa w Szczecinie prywatnie. Na porządne usg. [emoji17]

Ale przecież po 6 tygodniu beta zwalnia i już się nie podwaja co drugi dzień. Teraz ważne jest usg a nie przyrost bety. Powodzenia na wizycie.

reklama
Ja wydaje miesięcznie na leki 500-600 zł. Na szczęście mogę sobie na to pozwolić, ale czuje się po prostu potraktowana nie fair

Do góry