reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

@roki_1991 mam możliwość. Możemy zdalnie z domu tez pracować jak zamkna. Ale to nie to samo. Na l4 tylko podstawa pensji. A wszystkie premie targety pójdą w piz*u. Bo nie da sie na infolini wyrobić planu. To w tym rzecz. Gdyby nie praca targetowa to wcześniej wzielabym l4.
Ja też pracuje w telekomie ale całkiem inaczej to wyglada. Ma l4 dostaje 100% średniej wypłaty z roku. I do tego się wlicza prowizja jak najbardziej. Jedyna kasa, która w to nie wchodzi to konkursy wendorskie. Reszta wszystko się liczy :)

reklama
O kurde, to lipa z ta pepowina.... dziwne te wyniki w takim razie skoro w jednym dodatnie A w innym ujemne
Ja tak miałam z antygenem HBS. Wyszedł mi dodatni, miałam to zapisane na okładce karty ciąży, córka po narodzinach dostała immunoglobulinę i dopiero mogłam ją nakarmić. Miałam się zgłosić do Poradni Chorób Zakaźnych jak skończę karmić celem leczenia. W szpitalu powtórzyli badania i keszcze szereg innych które mogły wykazać zakażenie - wszystko wyszło negatywnie. Diagnoza - błąd pierwszego laboratorium. A jest to renomowana placówka w moim mieście.
Teraz też robiłam antygen i wyszedł negatywny.

Ja tak miałam z antygenem HBS. Wyszedł mi dodatni, miałam to zapisane na okładce karty ciąży, córka po narodzinach dostała immunoglobulinę i dopiero mogłam ją nakarmić. Miałam się zgłosić do Poradni Chorób Zakaźnych jak skończę karmić celem leczenia. W szpitalu powtórzyli badania i keszcze szereg innych które mogły wykazać zakażenie - wszystko wyszło negatywnie. Diagnoza - błąd pierwszego laboratorium. A jest to renomowana placówka w moim mieście.
Teraz też robiłam antygen i wyszedł negatywny.
Ze mną problem jest taki, że Bank krwi pepowinowej i Luxmed twierdzili, ze przechodze tokso (od stycznia do wrzesnia caly czas wyniki na poziomie "aktywna, teraz przechodze"), a szpital zakazny, że wszystko jest okej.
I teraz znowu zrobilam tokso w luxmedzie i znowu wyszlo, ze mam swieże zakazenie. Juz nie wiem, co mam z tym zrobic :)

Ze mną problem jest taki, że Bank krwi pepowinowej i Luxmed twierdzili, ze przechodze tokso (od stycznia do wrzesnia caly czas wyniki na poziomie "aktywna, teraz przechodze"), a szpital zakazny, że wszystko jest okej.
I teraz znowu zrobilam tokso w luxmedzie i znowu wyszlo, ze mam swieże zakazenie. Juz nie wiem, co mam z tym zrobic :)
A nie możesz powtórzyć w innym labo?

Ja już po😊 dobrze mówiłam, że dziś będzie dzień samych dobrych wieści, bo z tego co na szybko doczytałam to u każdej wszystko dobrze😊

Ciąża starsza o 4 dni wg USG, czyli dziś 8t0d, ❤ bije jak dzwon😊
Za dodatkowe 10£ kupiliśmy link do video z całego USG i czuję że dziś będę zapętlać cały dzień😍
Jakie piekne bobo 🥰 tez dzis jestem 8+0 ❤
Chociażby w biedronce , typowo biedronkowy jest z pasteryzowanego mleka. te niepasteryzowane to chyba o wiele droższe są
Oooo, dziękuję za info. Te co wpadły mi w ręce miały tylko "mleko" więc nie ryzykowałam 🤷‍♀️
Jestem zakochana hihi :p
Piękności 🥰🥰🥰
ja mam na 16.06 😊
Ja tez! 🙌🏻
Tak samo boję się kupowac cokolwiek, bo nie wiem, co będzie. W marcu, jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, nawet nie założyłam, że coś może pójść nie tak. Podobnie moja mama - kupiła taka piękna maskotkę lamę do przytulania do snu dla dziecka. Później, już po stracie, ta lama aż parzyla mnie w oczy i budziła takie emocje, że nie mogłam na nią patrzyć. Ostatecznie spaliłam ją w piecu.... Teraz nie kupuje nic, wstrzymuje sie do 19 listopada, to będzie 12+0 i wtedy trochę odetchnę z ulga :)
Ja w pierwszej ciazy po wyjsciu od lekarza kupilam spioszki ❤ po poronieniu i powrocie ze szpitala natknelam sie na nie i bylo mi bardzo przykro. Ale zamiast wyrzucac wrzucilam gdzies do pudla. I potem jak juz zlosci przeszly cieszylam sie, ze je mam. Do dzis sie ciesze 🥰 super pamiatka, mimo, że po bolesnych przejsciach

A ja właśnie zapomniałam zapytać, czy któraś też ma termin na 16.06? 😊

Też miałyscie tak że mogłyście wybrać sobie zdjęcie, które chcecie wydrukować? Mi pokazali 22 zdjęcia i mogłam wybrać jedno albo dopłacić 10£ i dostać link do pobrania tej reszty. Nie spotkałam się wcześniej z czymś takim, ale fajna opcja😊
Ja mam termin na 16.06 :)

Jejku dziewczyny ile wy piszecie 😂 wracałam z pracy i znalazlam sobie pare tematów na które chciałam odpowiedzieć.. poszlam na zebranie i wychodząc nie pamiętałam co mialam napisać 😂
No trudno.
Jutro wielki dzień 😍 zobacze pierwszy raz Juniora ❤ to bedzie 6t3d według OM. Trzymajcie kciuki za moje maleństwo 🥰

reklama
Do góry