Cykle mam długi 35 dniMi mówili że nie robi się później bo właśnie z szyjki się robi i żeby nie było problemów z trzymaniem szyjki w ciąży
Moim zdaniem jest okej
Mmm, uwielbiam
U mnie dziś kalafiorowa chodziła za m na 3 dni
Miałam pytać czemu po porodzie nie można, ale widzę że już dziewczyny tu się wypowiedziały w tej sprawie
Toxo można też złapać z nie dokładnie umytych warzyw i owoców, więc na to aż trzeba uważać
A robiłaś kiedyś awidniość? To powinno wykazać czy świeże zakażenie czy stare
Dobrze że masz luteine, bedzoe okej
No to witamy w klubie klujących się dobrze że dostałaś heparyne
Można wędzone na ciepło. Co do smażenia wędzonej wędliny, to jeśli ma w składzie peklosól (A pewnie ma) to nie radzę jeść smazonego, bo potem jest niezła w dużej ilości i tu nie ma nic wspólnego ciąża
A nie masz opcji iść na l4 jeszcze zanim zamkną od poniedziałku??
Tylko te problemy nie mają wiele wspólnego z jedzeniem. Ale chociaż waga spadła
Na ciepło wędzone można
Ja mam 2 pary legginsow ciazowych z Lidla i jestem mega zadowolona
Witaj. Pewnie że możesz masz termin taki jak ja widzę , ale ten progesteron bardzo niski
Nie chce Cię martwić, ale jak na ten tydzień to neta nie jet wysoka.... tylko nie sama wartość się liczy A przyrost, bo jak masz długie cykle to owu może być dużo później. Trzymam kciuki
reklama
Mała.czarna
Fanka BB :)
Na l4 masz liczona średnia z całego roku w tym wszystkie premie i dodatki jesli byly ozusowane@roki_1991 mam możliwość. Możemy zdalnie z domu tez pracować jak zamkna. Ale to nie to samo. Na l4 tylko podstawa pensji. A wszystkie premie targety pójdą w piz*u. Bo nie da sie na infolini wyrobić planu. To w tym rzecz. Gdyby nie praca targetowa to wcześniej wzielabym l4.
Ja na poprzednim l4 tez sie zdziwiłam bo doatalam ok 600 zl więcej niż podstawa a to dlatego że robilam premie i to się też wliczalo
roki_1991
Kurde, te premie to bardzo ślisko temat, bo zależy jak pracodawca ma zapisane w regulaminie. Ale teoretycznie, jeśli dostajesz to normalnie do wypłaty A nie pod stołem, to zasada jest taka - jeżeli premia nie jest wypłacana pracownikowi w momencie gdy jet na l4, to powinna się wliczac do podstawy z której obliczaja l4. Czyli teoretycznie powinnaś mieć wtedy liczone l4 razem z premiami które dostałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Ale mój pracodawca zrobił jakiś taki przekręt że ta premia niby jest od obrotu i coś tam, i że niby się nie wlicza..... więc zależeć może od pracodawcy, choć moim zdaniem to głupie, bo pracodawca nie może robić pracownikom gorzej niż przewiduje kodeks pracy, A w tym wypadku to ewidentnie na szkodę pracownika@roki_1991 mam możliwość. Możemy zdalnie z domu tez pracować jak zamkna. Ale to nie to samo. Na l4 tylko podstawa pensji. A wszystkie premie targety pójdą w piz*u. Bo nie da sie na infolini wyrobić planu. To w tym rzecz. Gdyby nie praca targetowa to wcześniej wzielabym l4.
Bardzo Ci dziękuję [emoji3059][emoji7][emoji8]
Właśnie, to jest takie straszne i smutne [emoji17] Ale wierzę, że w tym roku będziesz z dumą nosić tę większą kurtkę, i wszystko będzie dobrze [emoji7]
roki_1991
To jak 35 dni to jest okej zdaje sięCykle mam długi 35 dni
No właśnie nietety nie zawsze....Na l4 masz liczona średnia z całego roku w tym wszystkie premie i dodatki jesli byly ozusowane
Ja na poprzednim l4 tez sie zdziwiłam bo doatalam ok 600 zl więcej niż podstawa a to dlatego że robilam premie i to się też wliczalo
ps. Dzięki za przesyłkę, odebrana
Mała.czarna
O wlasnie mialam pytacTo jak 35 dni to jest okej zdaje się
No właśnie nietety nie zawsze....
ps. Dzięki za przesyłkę, odebrana
A w jakich przypadkach Nie?
Tak, awidność robiłam właśnie. Najlepsze jest to, że do dziś wychodzi mi świeże z igg i igm w diagnostyce (luxmed), a w zakaźnym, że nie mam A przy banku krwi pepowinowej moj sznur pepowinowy zniszczyli, bo wyniki wskazywaly, ze przy porodzie nadal mialam aktywną toksoMi mówili że nie robi się później bo właśnie z szyjki się robi i żeby nie było problemów z trzymaniem szyjki w ciąży
Moim zdaniem jest okej
Mmm, uwielbiam
U mnie dziś kalafiorowa chodziła za m na 3 dni
Miałam pytać czemu po porodzie nie można, ale widzę że już dziewczyny tu się wypowiedziały w tej sprawie
Toxo można też złapać z nie dokładnie umytych warzyw i owoców, więc na to aż trzeba uważać
A robiłaś kiedyś awidniość? To powinno wykazać czy świeże zakażenie czy stare
Dobrze że masz luteine, bedzoe okej
No to witamy w klubie klujących się dobrze że dostałaś heparyne
Można wędzone na ciepło. Co do smażenia wędzonej wędliny, to jeśli ma w składzie peklosól (A pewnie ma) to nie radzę jeść smazonego, bo potem jest niezła w dużej ilości i tu nie ma nic wspólnego ciąża
A nie masz opcji iść na l4 jeszcze zanim zamkną od poniedziałku??
Tylko te problemy nie mają wiele wspólnego z jedzeniem. Ale chociaż waga spadła
Na ciepło wędzone można
Ja mam 2 pary legginsow ciazowych z Lidla i jestem mega zadowolona
Witaj. Pewnie że możesz masz termin taki jak ja widzę , ale ten progesteron bardzo niski
Nie chce Cię martwić, ale jak na ten tydzień to neta nie jet wysoka.... tylko nie sama wartość się liczy A przyrost, bo jak masz długie cykle to owu może być dużo później. Trzymam kciuki
W takim razie teraz, już po tym 12 tygodniu, proponuje zakupic Szumisia mi służy do dziś dla mojej 2 letniej córeczki będzie wszystko dobrze, nie będzie trzeba już palić :*:*:*
Tak samo boję się kupowac cokolwiek, bo nie wiem, co będzie. W marcu, jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, nawet nie założyłam, że coś może pójść nie tak. Podobnie moja mama - kupiła taka piękna maskotkę lamę do przytulania do snu dla dziecka. Później, już po stracie, ta lama aż parzyla mnie w oczy i budziła takie emocje, że nie mogłam na nią patrzyć. Ostatecznie spaliłam ją w piecu.... Teraz nie kupuje nic, wstrzymuje sie do 19 listopada, to będzie 12+0 i wtedy trochę odetchnę z ulga
roki_1991
Jak pracodawca jest chamem i zrobi sobie odpowiednie zapisy w regulaminie.... zapisy które moim zdaniem są niezgodne z prawem, bo regulamin nie może mieć gorszych warunków niz kodeks pracy, ale u mnie tak zrobili i pisałam skargę do zusu, to mi ZUS odpisał że sprawdził i pracodawca może tak zrobić... więc nie wiem po cholerę od tej premii płacą składki. Paczka była już w poniedziałek, ale nie napalm kiedy odebraćO wlasnie mialam pytac
A w jakich przypadkach Nie?
O kurde, to lipa z ta pepowina.... dziwne te wyniki w takim razie skoro w jednym dodatnie A w innym ujemneTak, awidność robiłam właśnie. Najlepsze jest to, że do dziś wychodzi mi świeże z igg i igm w diagnostyce (luxmed), a w zakaźnym, że nie mam A przy banku krwi pepowinowej moj sznur pepowinowy zniszczyli, bo wyniki wskazywaly, ze przy porodzie nadal mialam aktywną tokso
reklama
Mała.czarna
A to świnie z tych pracodawców :/Jak pracodawca jest chamem i zrobi sobie odpowiednie zapisy w regulaminie.... zapisy które moim zdaniem są niezgodne z prawem, bo regulamin nie może mieć gorszych warunków niz kodeks pracy, ale u mnie tak zrobili i pisałam skargę do zusu, to mi ZUS odpisał że sprawdził i pracodawca może tak zrobić... więc nie wiem po cholerę od tej premii płacą składki. Paczka była już w poniedziałek, ale nie napalm kiedy odebrać
O kurde, to lipa z ta pepowina.... dziwne te wyniki w takim razie skoro w jednym dodatnie A w innym ujemne