reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Mi mówili że nie robi się później bo właśnie z szyjki się robi i żeby nie było problemów z trzymaniem szyjki w ciąży

Moim zdaniem jest okej

Mmm, uwielbiam :)

U mnie dziś kalafiorowa chodziła za m na 3 dni :D

Miałam pytać czemu po porodzie nie można, ale widzę że już dziewczyny tu się wypowiedziały w tej sprawie ;)

Toxo można też złapać z nie dokładnie umytych warzyw i owoców, więc na to aż trzeba uważać

A robiłaś kiedyś awidniość? To powinno wykazać czy świeże zakażenie czy stare

Dobrze że masz luteine, bedzoe okej :)

No to witamy w klubie klujących się :p dobrze że dostałaś heparyne

Można wędzone na ciepło. Co do smażenia wędzonej wędliny, to jeśli ma w składzie peklosól (A pewnie ma) to nie radzę jeść smazonego, bo potem jest niezła 💩💩💩💩 w dużej ilości :p i tu nie ma nic wspólnego ciąża :p

A nie masz opcji iść na l4 jeszcze zanim zamkną od poniedziałku??

Tylko te problemy nie mają wiele wspólnego z jedzeniem. Ale chociaż waga spadła :p

Na ciepło wędzone można :)

Ja mam 2 pary legginsow ciazowych z Lidla i jestem mega zadowolona ;)

Witaj. Pewnie że możesz :) masz termin taki jak ja widzę , ale ten progesteron bardzo niski :(

Nie chce Cię martwić, ale jak na ten tydzień to neta nie jet wysoka.... tylko nie sama wartość się liczy A przyrost, bo jak masz długie cykle to owu może być dużo później. Trzymam kciuki
Cykle mam długi 35 dni

reklama
@roki_1991 mam możliwość. Możemy zdalnie z domu tez pracować jak zamkna. Ale to nie to samo. Na l4 tylko podstawa pensji. A wszystkie premie targety pójdą w piz*u. Bo nie da sie na infolini wyrobić planu. To w tym rzecz. Gdyby nie praca targetowa to wcześniej wzielabym l4.
Na l4 masz liczona średnia z całego roku w tym wszystkie premie i dodatki jesli byly ozusowane :)
Ja na poprzednim l4 tez sie zdziwiłam bo doatalam ok 600 zl więcej niż podstawa a to dlatego że robilam premie i to się też wliczalo :)

@roki_1991 mam możliwość. Możemy zdalnie z domu tez pracować jak zamkna. Ale to nie to samo. Na l4 tylko podstawa pensji. A wszystkie premie targety pójdą w piz*u. Bo nie da sie na infolini wyrobić planu. To w tym rzecz. Gdyby nie praca targetowa to wcześniej wzielabym l4.
Kurde, te premie to bardzo ślisko temat, bo zależy jak pracodawca ma zapisane w regulaminie. Ale teoretycznie, jeśli dostajesz to normalnie do wypłaty A nie pod stołem, to zasada jest taka - jeżeli premia nie jest wypłacana pracownikowi w momencie gdy jet na l4, to powinna się wliczac do podstawy z której obliczaja l4. Czyli teoretycznie powinnaś mieć wtedy liczone l4 razem z premiami które dostałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Ale mój pracodawca zrobił jakiś taki przekręt że ta premia niby jest od obrotu i coś tam, i że niby się nie wlicza..... więc zależeć może od pracodawcy, choć moim zdaniem to głupie, bo pracodawca nie może robić pracownikom gorzej niż przewiduje kodeks pracy, A w tym wypadku to ewidentnie na szkodę pracownika

Cykle mam długi 35 dni
To jak 35 dni to jest okej zdaje się :)

Na l4 masz liczona średnia z całego roku w tym wszystkie premie i dodatki jesli byly ozusowane :)
Ja na poprzednim l4 tez sie zdziwiłam bo doatalam ok 600 zl więcej niż podstawa a to dlatego że robilam premie i to się też wliczalo :)
No właśnie nietety nie zawsze....
ps. Dzięki za przesyłkę, odebrana ;)

Mi mówili że nie robi się później bo właśnie z szyjki się robi i żeby nie było problemów z trzymaniem szyjki w ciąży

Moim zdaniem jest okej

Mmm, uwielbiam :)

U mnie dziś kalafiorowa chodziła za m na 3 dni :D

Miałam pytać czemu po porodzie nie można, ale widzę że już dziewczyny tu się wypowiedziały w tej sprawie ;)

Toxo można też złapać z nie dokładnie umytych warzyw i owoców, więc na to aż trzeba uważać

A robiłaś kiedyś awidniość? To powinno wykazać czy świeże zakażenie czy stare

Dobrze że masz luteine, bedzoe okej :)

No to witamy w klubie klujących się :p dobrze że dostałaś heparyne

Można wędzone na ciepło. Co do smażenia wędzonej wędliny, to jeśli ma w składzie peklosól (A pewnie ma) to nie radzę jeść smazonego, bo potem jest niezła 💩💩💩💩 w dużej ilości :p i tu nie ma nic wspólnego ciąża :p

A nie masz opcji iść na l4 jeszcze zanim zamkną od poniedziałku??

Tylko te problemy nie mają wiele wspólnego z jedzeniem. Ale chociaż waga spadła :p

Na ciepło wędzone można :)

Ja mam 2 pary legginsow ciazowych z Lidla i jestem mega zadowolona ;)

Witaj. Pewnie że możesz :) masz termin taki jak ja widzę , ale ten progesteron bardzo niski :(

Nie chce Cię martwić, ale jak na ten tydzień to neta nie jet wysoka.... tylko nie sama wartość się liczy A przyrost, bo jak masz długie cykle to owu może być dużo później. Trzymam kciuki
Tak, awidność robiłam właśnie. Najlepsze jest to, że do dziś wychodzi mi świeże z igg i igm w diagnostyce (luxmed), a w zakaźnym, że nie mam :) A przy banku krwi pepowinowej moj sznur pepowinowy zniszczyli, bo wyniki wskazywaly, ze przy porodzie nadal mialam aktywną tokso :(

W takim razie teraz, już po tym 12 tygodniu, proponuje zakupic Szumisia:) mi służy do dziś dla mojej 2 letniej córeczki :) będzie wszystko dobrze, nie będzie trzeba już palić :*:*:*
Tak samo boję się kupowac cokolwiek, bo nie wiem, co będzie. W marcu, jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, nawet nie założyłam, że coś może pójść nie tak. Podobnie moja mama - kupiła taka piękna maskotkę lamę do przytulania do snu dla dziecka. Później, już po stracie, ta lama aż parzyla mnie w oczy i budziła takie emocje, że nie mogłam na nią patrzyć. Ostatecznie spaliłam ją w piecu.... Teraz nie kupuje nic, wstrzymuje sie do 19 listopada, to będzie 12+0 i wtedy trochę odetchnę z ulga :)

O wlasnie mialam pytac :)
A w jakich przypadkach Nie?
Jak pracodawca jest chamem i zrobi sobie odpowiednie zapisy w regulaminie.... zapisy które moim zdaniem są niezgodne z prawem, bo regulamin nie może mieć gorszych warunków niz kodeks pracy, ale u mnie tak zrobili i pisałam skargę do zusu, to mi ZUS odpisał że sprawdził i pracodawca może tak zrobić... więc nie wiem po cholerę od tej premii płacą składki. Paczka była już w poniedziałek, ale nie napalm kiedy odebrać :p

Tak, awidność robiłam właśnie. Najlepsze jest to, że do dziś wychodzi mi świeże z igg i igm w diagnostyce (luxmed), a w zakaźnym, że nie mam :) A przy banku krwi pepowinowej moj sznur pepowinowy zniszczyli, bo wyniki wskazywaly, ze przy porodzie nadal mialam aktywną tokso :(
O kurde, to lipa z ta pepowina.... dziwne te wyniki w takim razie skoro w jednym dodatnie A w innym ujemne

reklama
Jak pracodawca jest chamem i zrobi sobie odpowiednie zapisy w regulaminie.... zapisy które moim zdaniem są niezgodne z prawem, bo regulamin nie może mieć gorszych warunków niz kodeks pracy, ale u mnie tak zrobili i pisałam skargę do zusu, to mi ZUS odpisał że sprawdził i pracodawca może tak zrobić... więc nie wiem po cholerę od tej premii płacą składki. Paczka była już w poniedziałek, ale nie napalm kiedy odebrać :p

O kurde, to lipa z ta pepowina.... dziwne te wyniki w takim razie skoro w jednym dodatnie A w innym ujemne
A to świnie z tych pracodawców :/

Do góry