2-3 filiżanki podobno można. Ja odkryłam że kawa zmniejsza u mnie mdłości i zdecydowanie poprawia samopoczucie. Pozwala wstać z łóżka w najgorszych momentach. To raczej nietypowo bo większość jednak odrzuca odkryłam to przypadkowo bo i ja już na nią nie miałam ochoty ale zadziałała spektakularnie i 2 dziennie wypijamPowiedzcie mi jak to jest z kawa w ciąży? Przed ciąża nie byłam wielkim kawoszem, od święta kubek kawy z mlekiem, teraz mnie nachodzi smak na kawę rozpuszczalna i pozwalam sobie na jedna filiżanke, ale tez nie jakoś często bo 2-3 razy w tygodniu taki ze mnie miłośnik kawy haha
reklama
Dziekuje! Ja najpierw NIFTY (10t) a potem USG genetyczne i będę po 18 listopada miała już wszystkie wyniki i może się wtedy uspokoję. ObyJa wczoraj mialam taki zryw z tymi badaniami... ale najpierw zobacze jak wyjdzie usg genetyczne. I pewnie skusze sie na Pappa. Daj znac po wynikach. Bede trzymac kciuki ❤
Powiem szczerze że ja małego rok kp więc w tym temacie najbardziej się interesowałam i na początku natrafiłam na bardzo fajna doradcę laktacyjna. Pamiętam tylko jak położna pytała się latem czy daje wodę małemu, a ja mówię że tylko kp a ona aha bo jak na butli to się przepajać woda. Moje dziecko długo nie znalo cukru i przypraw.Też się mylisz, nie ma różnicy czy kp czy mm, najnowsze zalecenia mówią o mleku, nie ma czegoś takiego jak ,,przepajanie” , a broń Boże woda z cukrem czy glukozą :O
O tak, mnie od kawy odrzuciło zanim zrobiłam test ciążowy i po tym wiedziałam ze coś się święci do tej pory nie pije2-3 filiżanki podobno można. Ja odkryłam że kawa zmniejsza u mnie mdłości i zdecydowanie poprawia samopoczucie. Pozwala wstać z łóżka w najgorszych momentach. To raczej nietypowo bo większość jednak odrzuca odkryłam to przypadkowo bo i ja już na nią nie miałam ochoty ale zadziałała spektakularnie i 2 dziennie wypijam
Nie doczytałam- o jaka grupę tu chodzi?@aga.i.nieszka
@BabyDream27
@Sliim
@grope_
@olalalauk
@Unanime
@anka87906
@Ania.Wiosenka
@Domi_Polkamoderator
@Boa87
@dory
@Asteria84
@Magic_87
@Sasidi
@Vici32
@Eyen
@Karolina_karolina
@Starlights
@Mała.czarna
@Wiktoria_22
@OlaFasola89
@A1990
@Gocha291991
@xnightfall94
@roki_1991Moderator
@Nika91
@blondi87
@Antoniolo
@amanda2903
@karola_s
@Karla333
@malinka08
@Karolina04
@readerle
@Dodulina20
@Dee_
@Juustiik2607
@KasiaKasienka30
@Gusia92
@liska_94
@Niesia90
@Ynk
@mama_dwojki
@nice-girl
@Picholka90
@mimi00
@ZachwyconaA
@33latka
@Vingag
@tina35
@olagie
@Dj_angel89
@Mmmalina88
@ikkonna
@Adziunia
@*Agnes
@Anita1989
@julianap
@emilchen
@Kwitnącybez
@Sandra2307
@MariolaGH
@zielonooka90
Kogo nie ma to proszę się odezwać. Dziś wysyłam listę do aniaslu. Jako, że mała.czarna zrezygnowała z moderatora kto chętny ????
Moje dziecko jak miało ok 2 miesiące miało wzdęcia i pomimo mojej lekkiej diety i podawanych mu probiotyków męczył się. Doradca laktacyjny poleciła mi picie herbaty z kopru dwa razy dziennie.A po co przy kp koper? Dobrze zrozumiałam?
Zioła nie są przebadane na kobietach w ciąży. To nie to samo co owocowe herbatki.Właśnie na wzdęcia około tydzień temu zrobiłam sobie dość mocną miętę (nie za bardzo pomogła, ale mniejsza z tym), potem stwierdziłam, że poczytam czy w ogóle można (w sumie nie wiem czemu nie pomyślałam o tym wcześniej...), a w internecie trafiłam na informacje, że można, z umiarem, ale warto skonsultować się z lekarzem, pytałam w piątek i powiedział, żeby nie pić...
Bardzo współczuje dużo zdrówka dla drugiego dzidziusia i dla Ciebie. TulęHej jestem już po wizycie. Tak jak. Mówiłam beta nie spadła bez powodu. Jeden z bliźniaków obumarł za to z drugim dzidziusiem wszystko w porządku
Mam to samo nie mogę patrzeć na herbatę wodę i gazowane. Na soki tez bo za słodkie i czuje ze skacze mi cukier. Jestem odwodnionaJeju dziewczyny ja mam brzuchol ale to wzdecia, jestem już podłamana bo aż mam skurcze jelit już nie wiem co pić bo na herbatę za bardzo patrzeć nie mogę to samo gazowane soki też blee może trochę wody
Macie cis sprawdzonego na wzdecia?
reklama
Ja jestem zszokowana podejściem lekarzy z Enel Med. Nie maja tez najlepszego sprzętu. Teraz chodzę do Boramed - po usg lekarz przekazała mi wiele informacji o moim zdrowiu o których nie powiedział lekarz w Enel medzie. Na co lekarz z Boramed powiedziała: możliwe ze maja gorszy sprzęt dlatego nie było widać. Teraz już wiem ze chociażby kwestia lepszego sprzętu to tez ważna rzecz, nie tylko sam lekarz. Chociaż i jakość wizyty w boramedzie lepsza- nie wrócę już do Enel medu w trakcie ciąży.Ja jakoś nie mam zaufania do lekarzy kyorzy nie badają ciężarnych na wizycie. Pierwsza wizytę odbyłam w enelmedzie i tam też Lekarz podszedł do mnie jak do intruza... Wiec wybrałam innego lekarza.