reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Powiedzcie mi jak to jest z kawa w ciąży? Przed ciąża nie byłam wielkim kawoszem, od święta kubek kawy z mlekiem, teraz mnie nachodzi smak na kawę rozpuszczalna i pozwalam sobie na jedna filiżanke, ale tez nie jakoś często bo 2-3 razy w tygodniu 🤣 taki ze mnie miłośnik kawy haha
2-3 filiżanki podobno można. Ja odkryłam że kawa zmniejsza u mnie mdłości i zdecydowanie poprawia samopoczucie. Pozwala wstać z łóżka w najgorszych momentach. To raczej nietypowo bo większość jednak odrzuca :) odkryłam to przypadkowo bo i ja już na nią nie miałam ochoty ale zadziałała spektakularnie i 2 dziennie wypijam

reklama
Ja wczoraj mialam taki zryw z tymi badaniami... ale najpierw zobacze jak wyjdzie usg genetyczne. I pewnie skusze sie na Pappa. Daj znac po wynikach. Bede trzymac kciuki ❤
Dziekuje! Ja najpierw NIFTY (10t) a potem USG genetyczne i będę po 18 listopada miała już wszystkie wyniki i może się wtedy uspokoję. Oby

Też się mylisz, nie ma różnicy czy kp czy mm, najnowsze zalecenia mówią o mleku, nie ma czegoś takiego jak ,,przepajanie” , a broń Boże woda z cukrem czy glukozą :O
Powiem szczerze że ja małego rok kp więc w tym temacie najbardziej się interesowałam i na początku natrafiłam na bardzo fajna doradcę laktacyjna. Pamiętam tylko jak położna pytała się latem czy daje wodę małemu, a ja mówię że tylko kp a ona aha bo jak na butli to się przepajać woda. Moje dziecko długo nie znalo cukru i przypraw.

2-3 filiżanki podobno można. Ja odkryłam że kawa zmniejsza u mnie mdłości i zdecydowanie poprawia samopoczucie. Pozwala wstać z łóżka w najgorszych momentach. To raczej nietypowo bo większość jednak odrzuca :) odkryłam to przypadkowo bo i ja już na nią nie miałam ochoty ale zadziałała spektakularnie i 2 dziennie wypijam
O tak, mnie od kawy odrzuciło zanim zrobiłam test ciążowy i po tym wiedziałam ze coś się święci :) do tej pory nie pije

Właśnie na wzdęcia około tydzień temu zrobiłam sobie dość mocną miętę (nie za bardzo pomogła, ale mniejsza z tym), potem stwierdziłam, że poczytam czy w ogóle można (w sumie nie wiem czemu nie pomyślałam o tym wcześniej...), a w internecie trafiłam na informacje, że można, z umiarem, ale warto skonsultować się z lekarzem, pytałam w piątek i powiedział, żeby nie pić...
Zioła nie są przebadane na kobietach w ciąży. To nie to samo co owocowe herbatki.

Jeju dziewczyny ja mam brzuchol ale to wzdecia, jestem już podłamana bo aż mam skurcze jelit 😕 już nie wiem co pić bo na herbatę za bardzo patrzeć nie mogę to samo gazowane soki też blee może trochę wody
Macie cis sprawdzonego na wzdecia?
Mam to samo :( nie mogę patrzeć na herbatę wodę i gazowane. Na soki tez bo za słodkie i czuje ze skacze mi cukier. Jestem odwodniona :(

reklama
Ja jakoś nie mam zaufania do lekarzy kyorzy nie badają ciężarnych na wizycie. Pierwsza wizytę odbyłam w enelmedzie i tam też Lekarz podszedł do mnie jak do intruza... Wiec wybrałam innego lekarza.
Ja jestem zszokowana podejściem lekarzy z Enel Med. Nie maja tez najlepszego sprzętu. Teraz chodzę do Boramed - po usg lekarz przekazała mi wiele informacji o moim zdrowiu o których nie powiedział lekarz w Enel medzie. Na co lekarz z Boramed powiedziała: możliwe ze maja gorszy sprzęt dlatego nie było widać. Teraz już wiem ze chociażby kwestia lepszego sprzętu to tez ważna rzecz, nie tylko sam lekarz. Chociaż i jakość wizyty w boramedzie lepsza- nie wrócę już do Enel medu w trakcie ciąży.

Do góry