@OlaFasola89 którą zamówiłaś koszule? Ja mam dwie, jedną lubię, drugiej nie. Segregator mam z poprzedniej ciąży i chyba po prostu wykorektoruje to co tam zdążyłam napisać w poprzedniej straconej ciąży. Chociaż kusiło mnie przez chwilę zamówić nowy ale szkoda kasy [emoji13]
Edit: to chyba nie Ty tylko
@xnightfall94
Jeszcze nie, poprosiłam męża o taki prezent pod choinkę. To którą polecasz, a której nie?
My tak właśnie zrobiliśmy w sobotę. Synkowi założyłam taka koszulkę "mam sekret" z przodu i "będę starszym bratem" na plecach i poszliśmy do jednych i drugich rodziców [emoji16]
O, to jeszcze fajniejsza niż z napisaem z przodu, że będę starszym bratem
W ogóle to cieszyłam się, ze nic sie nie dzieje. Od 5 dni codziennie od okolo 16/17 przez godzinę nie odchodzę z toalety i okupuję sedes
wypluwam wszystko, co zjem na ostatni posiłek. Dziś bardzo niesmacznie mi się wymiotowało rukolą. Którakolwiek jeszcze z was ma inne niż poranne te młodści?
Ja od około 17 zaczynam umierać. Rano i do południa normalnie jem, ćwiczę, pracuje, a właśnie wieczorami umieram...
Czy są tu mamusie , które robiły już podstawowe badania te do 10 tyg ciąży ? Ja idę na NFZ I w każdej ciąży za te wszystkie drogie badania musiałam płacić I zastanawiam się jak to jest. Bo te kilka lat temu jak byłam na forum kwietniowych mamusiek dziewczyny miały normalnie te wszystkie badania refundowane ? Od czego to może zależeć?
Ja robiłam, miałam skierowanie od prywatnego lekarza i zrobiłam w Lux Med za darmo, bo mam tam pakiet.
Morfologia, HBS, HCV, Mocz, TSH, HIV, Różyczka, Toxo, WR, glukoza na czczo
A ja zjadłam ogromny talerz pierogów, mąż skomentował: tyle zjadłaś? Boże, co ty masz w tym brzuchu? Idź na to USG, to jakiś potwór!
O, też wczoraj zjadlam 12 pierogów, choć normalnie to tak z 6 zjem i styknie
Mam już swoją koszulę, jest super<3 dobrze, że wzięłam XL, bo w mniejszych bym w cyckach nie weszła , ale będzie na brzuszek ciążowy też
I nowa wersja segregatora też mi bardziej leży, jest taki pamiętnik ciąży, fajna później pamiątka dla dzieciaka
)
Ja chcę zamówić pamiętnik młodej mamy, mam taki dla syna, na bieżąco piszę jak się rozwija. No i dla drugiego malucha też chcę
Dzień dobry wszystkim
Ja już stoję przed przychodnia żeby oddać krew do badań. Jest od 7:30 a ja stoję tu juz godzine wczesniej bo ostatnio o 7:30 bylo tu juz z 50 osób lekko
A pierwszeństwo maja tu kobiety w widocznej ciazy....
Czuje się fatalnie, pusty żołądek, nie spałam od 3 i walczę ze sobą żeby nie wymiotować
Też jak byłam na badaniach, to pani w recepcji 25 minut wpisywała moje badania do systemu, pomyliła się z 10 razy, ja tam prawie zemdlałam, bo przez covid nie ma krzeseł...I jak weszłam do lab, to pielęgniarka powiedziała, że nie widzi mojego skierowania, myślałam, że padne
Cześć w czwartek
Jak dwa lata temu powiedzialam Kamilowi o moim pomyśle to nie przyjął tego tak entuzjastycznie. Mimo,że jego kolega jest Grzegorz, syn również i ojciec
tym razem jest inaczej. Jak sie dowiedział,że jestem w ciąży to też od razu stwierdzil, ze bedzie to Junior
Do Kamila chyba 2 razy w życiu powiedzialam po imieniu więc będzie śmiesznie mówiąc to non stop
Druga sprawa. Wam też się non stop odbija?
Jak stary dziad po tanim piwie bekam