reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ale dużo Filipów. Tez myśle o tym imieniu dla synka. Jeszcze podoba nam się Bruno i Aleksander.
Ja mam córcie Polę, rocznik 2012. Wszyscy straszyli mnie,że co druga to Pola a w klasie jest tylko 1 😛
Jeśli chodzi o wybór imienia to tak bardzo czuję że to będzie chłopak,że nie zastanawiamy się nad imieniem dla dziewczynki 🙈 no i chłopak będzie Kamil, jak Tatuś 😉

Ja mam córcie Polę, rocznik 2012. Wszyscy straszyli mnie,że co druga to Pola a w klasie jest tylko 1 😛
Jeśli chodzi o wybór imienia to tak bardzo czuję że to będzie chłopak,że nie zastanawiamy się nad imieniem dla dziewczynki 🙈 no i chłopak będzie Kamil, jak Tatuś 😉
Jak to? Twój mąż ta się nazywa i syn też tak by się nazywał?

Ja po wizycie. Ciąża mlodsza. Wedlug OM 5+7 a u gin mlody 4 tydzien. Także jakos sie do was przyzwyczaiłam a termin wyjdzie raczej na lipiec. Dostalam duphaston 2x1 z racji ciut za małego progesteronu. Za dwa tygodnie mam się stawić na wizycie wtedy ma być więcej widać. Zaraz wstawie wam zdjecie pęcherzyka i ponoc mini mini kropeczki, ktorej nie widzę [emoji3064]
Jeśli Ci tutaj dobrze, możesz zostać:)

Czy są tu mamusie , które robiły już podstawowe badania te do 10 tyg ciąży ? Ja idę na NFZ I w każdej ciąży za te wszystkie drogie badania musiałam płacić I zastanawiam się jak to jest. Bo te kilka lat temu jak byłam na forum kwietniowych mamusiek dziewczyny miały normalnie te wszystkie badania refundowane ? Od czego to może zależeć?
Tak jak piszą dziewczyny, lekarz na nfz wystawi skierowanie i badania masz za darmo. Prywatnie trzeba płacić..
Ja po wizycie. Ciąża mlodsza. Wedlug OM 5+7 a u gin mlody 4 tydzien. Także jakos sie do was przyzwyczaiłam a termin wyjdzie raczej na lipiec. Dostalam duphaston 2x1 z racji ciut za małego progesteronu. Za dwa tygodnie mam się stawić na wizycie wtedy ma być więcej widać. Zaraz wstawie wam zdjecie pęcherzyka i ponoc mini mini kropeczki, ktorej nie widzę 🥺
Heh, wcale się nie dziwię jak i ja wypadne na lipiec, no ale do wtorku jeszcze muszę poczekać.
To będzie Kamil Senior i Kamil Junior 😅

Cześć dziewczyny,
Czytałam nieśmiało Wasze wypowiedzi od 2 tygodni, ale postanowiłam, ze przywitam się z Wami dopiero jak bd miała usg i potwierdzona w 100% ciąże :)
Dzisiaj miałam badania, termin porodu to 20.06.2021, wg usg wychodzi 6 tydzień i 3 dzień 🥰
Dodatkowo odrazu na wstepie mam pytanie o Wasze TSH w ciąży ? Nigdy nie miałam problemu z tarczyca, aż tu nagle dostaje wyniki z podwyższonym Poziomem TSH 3,03 Ulu/ml, gdzie robiłam badania 3 tygodnie wcześniej i miałam wtedy 1,5 Ulu/ml. Jest to moja pierwsza ciąża wiec trochę panikuje, powiedzcie mi jest czym się martwić ?:(

reklama
Cześć dziewczyny,
Czytałam nieśmiało Wasze wypowiedzi od 2 tygodni, ale postanowiłam, ze przywitam się z Wami dopiero jak bd miała usg i potwierdzona w 100% ciąże :)
Dzisiaj miałam badania, termin porodu to 20.06.2021, wg usg wychodzi 6 tydzień i 3 dzień 🥰
Dodatkowo odrazu na wstepie mam pytanie o Wasze TSH w ciąży ? Nigdy nie miałam problemu z tarczyca, aż tu nagle dostaje wyniki z podwyższonym Poziomem TSH 3,03 Ulu/ml, gdzie robiłam badania 3 tygodnie wcześniej i miałam wtedy 1,5 Ulu/ml. Jest to moja pierwsza ciąża wiec trochę panikuje, powiedzcie mi jest czym się martwić ?:(
Witaj;) to normalne, że poziom TSH wzrasta w ciąży, musisz skonsultować się z endokrynologiem, dostaniesz leki i musisz to po prostu kontrolować :)

Do góry