reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ojej... zostawilam tak Was w niewiedzy. Ale za bardzo sie podjaralam. Zobaczylam swojego dzidziusia i serduszko (nie sluchalam, bo mam przyjaciela lekarza i doppler na takim etapie moze przegrzac tkanki) ❤ no kocham max tego dzidziocha - cale 9mm czlowieka 😉 Do tego znalazlam cudownego lekarza! Zdecydowanie nadajemy na tych samych falach! 🤗 takie zarciki szly, ze az w szoku bylam 🤭🤭 jestem tez na plus zaskoczona standardem i w ogole, bo myslalam, ze tylko ten najdrozszy w miescie do ktorego chodzilam ma jednorazowe klapki i spodniczki, ale mylilam sie. Do tego cenowo mega! No i okazalo sie, ze moj brat chodzi z jego corka do klasy 😁 nigdy nie szukalam lekarza, ktory pracowalby w szpitalu, a tu sam we wlasnej osobie ordynator sie znalazl. Poznalismy sie rok temu przy łyżeczkowaniu, ale mam nadzieje, ze tym razem skonczy sie lepiej ❤ termin z wielkosci zarodka rozni sie jednym dniem od terminu om, czyli jutro bedzie 7+0 🤗
Zobacz załącznik 1193377
A gdzie przyjmuje ten super lekarz? :)

reklama
A w ogóle wiecie już jak to zrobicie? To znaczy jak powiecie rodzinie? Myślę nad czymś wyjątkowym, skoro to będą święta :)

Nie do mnie pytanie, ale odpowiem:D Ja już wspominałam, ale tak ze 400 stron temu hahah :D wydrukujemy babciom i rodzicom zdjęcia 4d (wtedy już będą na pewno super człowieczka przedstawiać) i damy im do pudełka w prezencie :) no chyba że będzie lockdown xd

Nie do mnie pytanie, ale odpowiem:D Ja już wspominałam, ale tak ze 400 stron temu hahah :D wydrukujemy babciom i rodzicom zdjęcia 4d (wtedy już będą na pewno super człowieczka przedstawiać) i damy im do pudełka w prezencie :) no chyba że będzie lockdown xd
Nie, nie, nie, ja każdej pytam, więc Ciebie też 😘
To ten pomysł muszę odrzucić, bo tak zrobiliśmy przy pierwszym :D Teraz musimy się postarać zrobić to inaczej :) ale nie wiem jak ;)

To ten pomysł muszę odrzucić, bo tak zrobiliśmy przy pierwszym :D Teraz musimy się postarać zrobić to inaczej :) ale nie wiem jak ;)
Ja generalnie miałam taki plan, zeby syna ubrać w koszulkę z napisem "STARSZY BRAT", puścić między ludzi i czekać, aż ktoś się zorientuje :) Ale że ja niecierpliwa, to oczywiście wygadałam wcześniej 😂

Ja bym chciała wręczyć rodzicom album ze zdjęciami ze ślubu, ponieważ jesteśmy krótko po, i na koncu dołączyć zdjęcie z usg 😊

Tez mialam plan powiedziec w wigilie, chociaz ciezko byloby mi pewnie ukryc ten 15tc 🙈 ja chcialam zamowic takie personalizowane ciasteczka dla przyszlych babc, dziadkow, wujkow i cioci ❤ ale wyszlo jak zawsze... 🤣

Nie odbieraj tego osobiście bo to w ogóle nie chodzi o Ciebie. To przypadek że, jak to powiedziałaś, kolejny raz TAK skomentowałam Twój post. Szczerze to ja nawet nie wiem o co Ci chodzi z tym kolejnym razem bo ciężko zapamiętać co się komu odpisywało kilka dni temu...
Każde działanie, które będzie wiązać się z potencjalnym ryzykiem śmierci płodu, będzie skutkowało strachem lekarzy przed wykonywaniem takich czynności. Dziękuję za (po raz kolejny taki z twojej strony) komentarz. „Nakręciła” mnie wypowiedz pana profesora, ale co on tam wie [emoji848] Nie chcę się gotować o taką bzudrę, bo wtedy sie dopiero zacznę się nakręcać.

Mnie ostatnio zobaczyła z kolei babcia, nic jej nie mówiłam o ciąży. Dopiero później mama jej powiedziała, a ona na to, ze wie. Moja mama pyta: jak to??! Skąd ? A moja babcia na to, ze po buzi widać, jakiś taki brzuch mam inny i inaczej chodzę [emoji2962] U mojej mamy tez wiedziała jak była w ciąży. Ciekawe jest to, ze są takie osoby co są w stanie zauważyć takie rzeczy !

Aha, to ja radzę nie bawić się we własne teorie, bo ja miewałam na przykład okrutne bóle, cześć dziewczyny rzyga nawet woda, to jest ból nie do zniesienia. I wolałam się przemęczyc niż wziąć tabletkę, która może spowodować zmniejszenie napięcia mięśniowego u dziecka. Przeżywamy ból porodowy, a nie jesteśmy niby w stanie przeżyć bólu w czasie ciąży? Nie kupuje tego ;)
Każdy zrobi jak chce, jak uważa i jest to decyzja każdego. Teoria o obniżonym napięciu miesniowym nie jest do końca prawdą, bo moja córka ma obniżone napięcie mimo ze nie brałam w ciąży nospy. Syn koleżanki tak samo. I nie atakuj mnie, bo ani ja Ciebie nie atakowałam swoją wypowiedzią, ani nie każe Ci brać tabletek żadnych, tylko mówię jakie jest moje zdanie. Jeśli wolisz się męczyć to twoja decyzja

Ojej... zostawilam tak Was w niewiedzy. Ale za bardzo sie podjaralam. Zobaczylam swojego dzidziusia i serduszko (nie sluchalam, bo mam przyjaciela lekarza i doppler na takim etapie moze przegrzac tkanki) ❤ no kocham max tego dzidziocha - cale 9mm czlowieka 😉 Do tego znalazlam cudownego lekarza! Zdecydowanie nadajemy na tych samych falach! 🤗 takie zarciki szly, ze az w szoku bylam 🤭🤭 jestem tez na plus zaskoczona standardem i w ogole, bo myslalam, ze tylko ten najdrozszy w miescie do ktorego chodzilam ma jednorazowe klapki i spodniczki, ale mylilam sie. Do tego cenowo mega! No i okazalo sie, ze moj brat chodzi z jego corka do klasy 😁 nigdy nie szukalam lekarza, ktory pracowalby w szpitalu, a tu sam we wlasnej osobie ordynator sie znalazl. Poznalismy sie rok temu przy łyżeczkowaniu, ale mam nadzieje, ze tym razem skonczy sie lepiej ❤ termin z wielkosci zarodka rozni sie jednym dniem od terminu om, czyli jutro bedzie 7+0 🤗
Zobacz załącznik 1193377
No, bo już się martwiłam ;) fajnie że wszystko okej, dzidziuś już taki duży :) znalezienia lekarza też gratuluję, bo w dzisiejszych czasach nie jest to takie proste niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 1193377

Jaaa ale ładnie 😍 Tak Ci zazdroszczę 😁❤️❤️ Gratuluje! ❤️

Nie odbieraj tego osobiście bo to w ogóle nie chodzi o Ciebie. To przypadek że, jak to powiedziałaś, kolejny raz TAK skomentowałam Twój post. Szczerze to ja nawet nie wiem o co Ci chodzi z tym kolejnym razem bo ciężko zapamiętać co się komu odpisywało kilka dni temu...

Spoko, wczoraj może tez za bardzo się zdenerwowałam 👍 😉

Do góry