reklama
W nocy staram się nie świecić telefonem bo jeszcze bardziej mnie to wybudza i mojego męża też rano mam dużo energii ale już spadek zaczyna się około 13-14 i czekam tylko kiedy skończę pracę.
Liczę właśnie na doświadczenie tutaj dziewczyn bo jak już wspominałam to moja pierwsza ciąża a wiecie o tym tylko Wy no i lekarz i mąż
BabyDream27
Fanka BB :)
Byłam już raz na sprawdzeniu czy pęcherzyk jest w macicy bo mam na koncie pozamaciczną. Na szczęście wszystko było okej [emoji4]
Dziewczyny. Tak się zastanawiam. Czy tkliwosc piersi jest non stop? Do przedwczoraj bolał mnie brzuch i cycki. Wczoraj mniej. Dzis w ogole ... i sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić [emoji50]
Mała.czarna
Ja widziałam i to jest jakaś masakra. Jak Jaruzelski lata temu. Tego człowieka powinien ktos odstrzelic.Widzialyscie ostatnie przemówienie Kaczora ? Wiecie, ze jeżeli projekt ustawy wejdzie w życie to lekarzom grozi do trzech lat więzienia za złamanie przepisów ? Widziałam wypowiedz profesora (bo mówiłyśmy coś wcześniej o tych ciążach pozamacicznych), ze skoro będzie można przeprowadzić zabieg tylko w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia, to w przypadku ciąży pozamacicznej, będzie musiał czekać aż wystąpi krwotok wewnętrzny i pacjentka będzie umierać, żeby moc wykonać zabieg ???!!!! Bo tak to nie ma bezpośredniego zagrożenia życia!!! (Mimo ze wiadomo, ze jest to bardzo niebezpieczna sytuacja, jeśli nie dokona się zabiegu) Jestem szczerze przerażona, tez nie wiem czy bym się zdecydowała teraz na ciąże, bałabym się nie tylko o siebie, ale i o maleństwo. Bo to samo tyczy się wykonywania zabiegów prenatalnych na maluszkach w brzuchu, które mogą uratować ich życie, ponieważ zawsze jest ryzyko, ze coś się wydarzy, a lekarze będą się bali. Nie mam zamiaru was straszyć, ale nie wiem sama co zrobić z myślami...
Tu jest link to wideo dla chętnych.
BabyDream27
Jeszcze słuchajcie, tak na dobicie tego co się w koło dzieje w dniu wczorajszym szpital, w którym zamierzałam rodzić został przeistoczony na covidowy i nie ma żadnych przyjęć, porodów itd a raczej wątpię by epidemia zniknęła w 8 miesięcy [emoji24]
Magic_87
Ja mialam to samo teraz podejrzewam że tylko w nocy bo rano wstaje i cycki bolą jakby mnie ktios skopał po chwili przestaje i tak już cały dzieńDziewczyny. Tak się zastanawiam. Czy tkliwosc piersi jest non stop? Do przedwczoraj bolał mnie brzuch i cycki. Wczoraj mniej. Dzis w ogole ... i sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić
Panikuje, to bez sensu. Sama się nakręcam w sobotę i pon zrobię znow betę. Jakoś wytrzymam do przyszłego czwartku...Byłam już raz na sprawdzeniu czy pęcherzyk jest w macicy bo mam na koncie pozamaciczną. Na szczęście wszystko było okej [emoji4]
Mała.czarna
Jak Ci się śniła dziewczynka to będzie chlopak sny są na opak u mnie zawsze sie sprawdzaJa bym chciała chłopca, ale śniła mi się dwa razy dziewczynka
Mała.czarna
U mnie wszystkie kobiety w rodzinie maja córki, kuzynki ciotki itd, sama mam 4 siostry a moja siostra urodziła syna pierwszy chlopak w rodzinie chyba od urodzenia mojego ojcaMoj lekarz za czasów Warszawy pytal sie mnie czy mam siostrę. Powiedzialam,że mam 2. I pyta dalej.- i mają córki?. Mowie,że tak. I Pani mama tez ma siostry? - tak. - no to Pani tez bedzie miala dziewczyny
Się okaże
reklama
Dzieki pocieszyłaś mnie mam normalnie deja vu jak byłam w ciąży w 2011 z córką to BB bylo najlepszym terapeutą. Wystarczyło wejść na forum zobaczyc,ze część ma takie same "problemy" i od razu lepiej się na duchu robiło.Ja mialam to samo teraz podejrzewam że tylko w nocy bo rano wstaje i cycki bolą jakby mnie ktios skopał po chwili przestaje i tak już cały dzień
Musze mniej panikować. Staram się myśleć bardzo pozytywnie. Jednak jest strach po stracie w 2018.