reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Cześć. Musisz przerwać wychowawczy. Inaczej zwolnienie bedzie niepłatne. Pracuje w kadrach - potwierdzone info :)

Zgodnie z art. 186 3 K.p., pracownik ma prawo zrezygnować z urlopu wychowawczego:
- w każdym czasie - za zgodą pracodawcy,
- po uprzednim zawiadomieniu pracodawcy - najpóźniej na 30 dni przed terminem zamierzonego podjęcia pracy.
Hejka😀 ja jestem teraz na urlopie wypoczynkowym do 10.11. Na wychowawczy miał iść od 11.11. Ale wizytę mam 3.11 myślę że dostanę L4

Musi być taki zapis w umowie z lux med??
Oni nie protestują że chodzisz gdzie indziej zamiast do nich?
Ja jestem obecnie obrażona na moją mamę [emoji14] Ona przechodziła ciąże bardzo dobrze, jedynie była śpiąca w drugiej. No i jak ja wspominam, że się źle czuję, to jej reakcja jest "Ale, że dlaczego? Chora jesteś?" "Nie mamo, po prostu ciążowe dolegliwości" "Ale żeby aż się do lóżka kłaść?!"
Nie wiem w jakim ona świecie żyje, że jest zdziwiona, że kobieta w ciąży ma mdłości :D

Pisałaś, że byłaś w LUX Med, masz u nich pakiet? Bo ja mam i oni mi zwracają 70% za wizyty poza LUx Med - tzw Swoboda leczenia. Ja chodzę prywatnie do ginekologa i im faktury wysyłam.

Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam, a mam jedną dziewczynę, która bardzo mocno twierdzi, że dzieci nie chce mieć (41 lat). No i dzisiaj mówiła, że w jej otoczeniu same ciężarówki, że tylko te obsrańce się rodzą, co za kobiety chcą wydawać na świat bachory...Ech, a ja tu zaraz bombę zrzucę :D

Musi być taki zapis w umowie z lux med??
Oni nie protestują że chodzisz gdzie indziej zamiast do nich?
Stworzyli taki program, który polega na tym, że mogę chodzić do innego, swojego lekarza, więc zdziwiłabym się, gdyby teraz mieli o to pretensję :D
Można zadzwonić i zapytać na infolinii czy ma się Swobodę leczenia. Ja po prostu wiem, że mam.
Są różne stawki, jeśli np. nie mają w ofercie powiedzmy logopedy, to wtedy zwracają 100%, ale jak ja idę do swojego, bo mam ulubionego lekarza poza Lux Med, to zwracają mi 70%.

To jest mega ciekawe co piszesz. Masz pakiet z pracy czy prywatnie?
Stworzyli taki program, który polega na tym, że mogę chodzić do innego, swojego lekarza, więc zdziwiłabym się, gdyby teraz mieli o to pretensję :D
Można zadzwonić i zapytać na infolinii czy ma się Swobodę leczenia. Ja po prostu wiem, że mam.
Są różne stawki, jeśli np. nie mają w ofercie powiedzmy logopedy, to wtedy zwracają 100%, ale jak ja idę do swojego, bo mam ulubionego lekarza poza Lux Med, to zwracają mi 70%.

reklama
Dzięki za info! Od listopada też będę podpięta do pakietu partnera z pracy. Dowiem się czy mam takie coś. Byłoby super bo moja gin pobiera kosmiczne kwoty. A jest jakiś limit wizyt czy wartości faktur?
Jestem podpięta do pakietu męża, oni mają pakiet premium, ale w poprzedniej pracy miałam najniższy pakiet Enel Med i też to miałam.

Do góry