reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja tak samo... płakać mi sie chce

Dziewczyny, ja nie wiem, to jest średniowiecze. Teraz będę żyć w strachu przed badaniami prenatalnymi. Już raczej na pewno zdecyduję na NIFTY, bo można je zrobić w 10 tygodniu ciąży.
Nie wiem, czy bym się decydowała na ciążę teraz, gdy jeszcze mogą zamknąć granice, gdybym wiedziała jak będzie.

reklama
Dziewczyny, ja nie wiem, to jest średniowiecze. Teraz będę żyć w strachu przed badaniami prenatalnymi. Już raczej na pewno zdecyduję na NIFTY, bo można je zrobić w 10 tygodniu ciąży.
Nie wiem, czy bym się decydowała na ciążę teraz, gdy jeszcze mogą zamknąć granice, gdybym wiedziała jak będzie.
Ja bym sie nie zdecydowała, nie ma opcji. Jestem autentycznie załamana. Czuje taka bezsilność.

Nie mam słów. Naprawę nie wierzę że skazuje się kobiety w Polsce na takie coś. Te które mogą sobie pozwolić wiadomo pojadą za granicę, ale co z resztą.
Reszta będzie próbować "domowych" sposobów, popadnie w zaburzenia psychiczne, popelni samobojstwo lub zostawi dziecko. Przepraszam za dosadnosc, ale zmiana jakiegos zapisu nie sprawi, ze kobieta ktora nie chciala tego dziecka, nagle go zachce. No kuzwa. Ciekawe ktory z decydujacych PANÓW sie nimi zaopiekuje.

I co tam słychać po wizycie ? 😊
Wszystko ok, ciąża co prawda młodsza praktycznie o tydzień, ale wiedziałam, że owulacja była później, bo starego nie było trochę w domu we wrześniu :) Generalnie słyszałam serduszko, zarodek znacznie urósł, więc na razie jest ok:) trochę mi ulżyło, dalej mam brać clexane i duphaston.

Załączniki

• 16033769999101807813720915664679.jpg
    16033769999101807813720915664679.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 75
Reszta będzie próbować "domowych" sposobów, popadnie w zaburzenia psychiczne, popelni samobojstwo lub zostawi dziecko. Przepraszam za dosadnosc, ale zmiana jakiegos zapisu nie sprawi, ze kobieta ktora nie chciala tego dziecka, nagle go zachce. No kuzwa. Ciekawe ktory z decydujacych PANÓW sie nimi zaopiekuje.
Masz rację i doskonale to rozumiem. Właśnie czytam ze legalna w Czechach i Słowacji aborcja jest do 12 tyg ttlko

Wszystko ok, ciąża co prawda młodsza praktycznie o tydzień, ale wiedziałam, że owulacja była później, bo starego nie było trochę w domu we wrześniu :) Generalnie słyszałam serduszko, zarodek znacznie urósł, więc na razie jest ok:) trochę mi ulżyło, dalej mam brać clexane i duphaston.
Cudowne wiesci!!! Jaki duzy maluch już ❤

reklama
Do góry