reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja też mam ten problem , ale kupiłam pregna plus (tez jest tam DHA) i te tabletki są malutkie i łatwo je przełknąć. TYlko ze tam jest tylko DHA, kwas foliowy, żelazo, i jod. Ale wiem, ze jest też pregna DHA, i tez wyglada podobnie, a mozna do niej dobrać inne witaminy, które są mniejsze i łatwiejsze do przełkniecia. A i jeszcze biorę je zawsze bezposrednio przed obiadem, jak już mam widelec w ręce, to pomaga psychicznie, bo wiesz że zaraz bedziesz jadła.
O, będę musiała się im bliżej przyjrzeć, dziękuję 😊

reklama
W ogóle czekam dziewczyny w zniecierpliwieniu na paczkę, bo mają mi dzisiaj przyjść kiecki - dla sexy mamy 🤣❤️ myślicie, ze nie będzie wstydu jak wyskoczę w takich na święta ? 😅 Ta wiązana może być za krótka z przodu, ale wzięłam większy rozmiar, wiec zobaczymy 😁

Załączniki

• 0470E670-762D-4822-93E3-29F616C9818C.png
    0470E670-762D-4822-93E3-29F616C9818C.png
    125,4 KB · Wyświetleń: 78
  • 26B8B15B-C0D3-4E09-9B0F-99D0D60CBC01.png
    26B8B15B-C0D3-4E09-9B0F-99D0D60CBC01.png
    150,8 KB · Wyświetleń: 75
Z tego co wiem, to testy z krwi nie sa zbyt wiarygodne, dlatego tez kosztuja 50zl, a genetyczne 500 zl.
Tutaj info na ten temat:
Z uwagi na niewystarczającą ilość danych dotyczących m.in. dynamiki odpowiedzi immunologicznej na zakażenie oraz wartości diagnostycznej dostępnych testów do wykrywania przeciwciał w klasie IgM/IgG (w tym: czułości, swoistości, wartości predykcyjnej dodatniej i wartości predykcyjnej ujemnej), aktualnie nie zaleca się stosowania testów serologicznych w celach diagnostycznych.

A jeśli ktoś by chciał z czerwonej strefy jechać do Niemiec (gdzie wymagają kwarantanny po przyjeździe lub zaświadczenia o negatywnym teście) to wystarczy z krwi? Czy musi być ten droższy? Orientujecie się coś może ? 🤔

W ogóle czekam dziewczyny w zniecierpliwieniu na paczkę, bo mają mi dzisiaj przyjść kiecki - dla sexy mamy 🤣❤ myślicie, ze nie będzie wstydu jak wyskoczę w takich na święta ? 😅 Ta wiązana może być za krótka z przodu, ale wzięłam większy rozmiar, wiec zobaczymy 😁
U lala, mamacita :D Ja tu koszule nocne z mamaginekolog oglądam i poprosiłam pod choinkę, chyba jestem malo seksi mamą :p Ale lubiłam w ciąży, gdy już był brzuszek, wyjść w dopasowanej sukience, dobrze się w nich czułam :)

A jeśli ktoś by chciał z czerwonej strefy jechać do Niemiec (gdzie wymagają kwarantanny po przyjeździe lub zaświadczenia o negatywnym teście) to wystarczy z krwi? Czy musi być ten droższy? Orientujecie się coś może ? 🤔
Z tego co wiem to raczej genetyczny czyli drozszy.
Przynajmniej taki był potrzebny ludziom, ktorzy podróżowali do Grecji w ostatnim czasie. Wiem to od znajomych.

Haha a dla moich rodziców akurat jest to szczęśliwa data, poznali się w piątek 13 💪
Moj brat urodzil sie w piatek 13 i tez nie ma pecha 😉 ale jezeli chodzi o ciaze to ja jestem mega panikara. Do tego co prowadzil moja poprzednia ciaze zapisalam sie na 16.11 bo w sumie i tak trgo 13.11 mi zadna godzina nie pasowala 🙈 a wczoraj zapisalam sie na 27.10 do innego, zeby zobaczyc czy bedzie zarodek, bo zaczelam panikowac, ze znowu puste jajo mnie czeka 😭😭😭 I w sumie stwierdzilam, ze jak mi we wtorek przypasuje, bedzie wszystko ok i lekarz bedzie chcial prowadzic moja ciaze to bym zostala u niego, bo on jest ordynatorem w szpitalu 😊 troche mam uraz, bo on robil mi lyzeczkowanie... no ale bedzie mogl sie zrehabilitowac jak cos 😜

U lala, mamacita :D Ja tu koszule nocne z mamaginekolog oglądam i poprosiłam pod choinkę, chyba jestem malo seksi mamą :p Ale lubiłam w ciąży, gdy już był brzuszek, wyjść w dopasowanej sukience, dobrze się w nich czułam :)

Eee tam i w koszuli można sexy wyglądać 😁🔥 Tak szczerze, to sobie taki bardziej prezent sprawiłam, żeby się trochę nacieszyć, bo potem jak brzuch urośnie, to już takiej kiecki nie założę 🤣🤣

Powiem Wam teraz hit w sprawie covida. Jestem na iziolacji domowej do 25.10 ja jako jedyna miałam robiony test. Okazało się że 25.10 to jest ostatni dzień gdzie córka i mąż mieli ze mną kontakt i od 25.10 muszą odbyc 10 dni kwarantanny

reklama
Do góry