reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja też mam ten problem , ale kupiłam pregna plus (tez jest tam DHA) i te tabletki są malutkie i łatwo je przełknąć. TYlko ze tam jest tylko DHA, kwas foliowy, żelazo, i jod. Ale wiem, ze jest też pregna DHA, i tez wyglada podobnie, a mozna do niej dobrać inne witaminy, które są mniejsze i łatwiejsze do przełkniecia. A i jeszcze biorę je zawsze bezposrednio przed obiadem, jak już mam widelec w ręce, to pomaga psychicznie, bo wiesz że zaraz bedziesz jadła.
O, będę musiała się im bliżej przyjrzeć, dziękuję 😊

reklama
W ogóle czekam dziewczyny w zniecierpliwieniu na paczkę, bo mają mi dzisiaj przyjść kiecki - dla sexy mamy 🤣❤️ myślicie, ze nie będzie wstydu jak wyskoczę w takich na święta ? 😅 Ta wiązana może być za krótka z przodu, ale wzięłam większy rozmiar, wiec zobaczymy 😁

Załączniki

• 0470E670-762D-4822-93E3-29F616C9818C.png
    0470E670-762D-4822-93E3-29F616C9818C.png
    125,4 KB · Wyświetleń: 75
  • 26B8B15B-C0D3-4E09-9B0F-99D0D60CBC01.png
    26B8B15B-C0D3-4E09-9B0F-99D0D60CBC01.png
    150,8 KB · Wyświetleń: 73
Z tego co wiem, to testy z krwi nie sa zbyt wiarygodne, dlatego tez kosztuja 50zl, a genetyczne 500 zl.
Tutaj info na ten temat:
Z uwagi na niewystarczającą ilość danych dotyczących m.in. dynamiki odpowiedzi immunologicznej na zakażenie oraz wartości diagnostycznej dostępnych testów do wykrywania przeciwciał w klasie IgM/IgG (w tym: czułości, swoistości, wartości predykcyjnej dodatniej i wartości predykcyjnej ujemnej), aktualnie nie zaleca się stosowania testów serologicznych w celach diagnostycznych.

A jeśli ktoś by chciał z czerwonej strefy jechać do Niemiec (gdzie wymagają kwarantanny po przyjeździe lub zaświadczenia o negatywnym teście) to wystarczy z krwi? Czy musi być ten droższy? Orientujecie się coś może ? 🤔

W ogóle czekam dziewczyny w zniecierpliwieniu na paczkę, bo mają mi dzisiaj przyjść kiecki - dla sexy mamy 🤣❤ myślicie, ze nie będzie wstydu jak wyskoczę w takich na święta ? 😅 Ta wiązana może być za krótka z przodu, ale wzięłam większy rozmiar, wiec zobaczymy 😁
U lala, mamacita :D Ja tu koszule nocne z mamaginekolog oglądam i poprosiłam pod choinkę, chyba jestem malo seksi mamą :p Ale lubiłam w ciąży, gdy już był brzuszek, wyjść w dopasowanej sukience, dobrze się w nich czułam :)

A jeśli ktoś by chciał z czerwonej strefy jechać do Niemiec (gdzie wymagają kwarantanny po przyjeździe lub zaświadczenia o negatywnym teście) to wystarczy z krwi? Czy musi być ten droższy? Orientujecie się coś może ? 🤔
Z tego co wiem to raczej genetyczny czyli drozszy.
Przynajmniej taki był potrzebny ludziom, ktorzy podróżowali do Grecji w ostatnim czasie. Wiem to od znajomych.

Haha a dla moich rodziców akurat jest to szczęśliwa data, poznali się w piątek 13 💪
Moj brat urodzil sie w piatek 13 i tez nie ma pecha 😉 ale jezeli chodzi o ciaze to ja jestem mega panikara. Do tego co prowadzil moja poprzednia ciaze zapisalam sie na 16.11 bo w sumie i tak trgo 13.11 mi zadna godzina nie pasowala 🙈 a wczoraj zapisalam sie na 27.10 do innego, zeby zobaczyc czy bedzie zarodek, bo zaczelam panikowac, ze znowu puste jajo mnie czeka 😭😭😭 I w sumie stwierdzilam, ze jak mi we wtorek przypasuje, bedzie wszystko ok i lekarz bedzie chcial prowadzic moja ciaze to bym zostala u niego, bo on jest ordynatorem w szpitalu 😊 troche mam uraz, bo on robil mi lyzeczkowanie... no ale bedzie mogl sie zrehabilitowac jak cos 😜

U lala, mamacita :D Ja tu koszule nocne z mamaginekolog oglądam i poprosiłam pod choinkę, chyba jestem malo seksi mamą :p Ale lubiłam w ciąży, gdy już był brzuszek, wyjść w dopasowanej sukience, dobrze się w nich czułam :)

Eee tam i w koszuli można sexy wyglądać 😁🔥 Tak szczerze, to sobie taki bardziej prezent sprawiłam, żeby się trochę nacieszyć, bo potem jak brzuch urośnie, to już takiej kiecki nie założę 🤣🤣

Powiem Wam teraz hit w sprawie covida. Jestem na iziolacji domowej do 25.10 ja jako jedyna miałam robiony test. Okazało się że 25.10 to jest ostatni dzień gdzie córka i mąż mieli ze mną kontakt i od 25.10 muszą odbyc 10 dni kwarantanny

reklama
Do góry