reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
👌 Iii wniosek jest taki, ze jedni chca dziecko u siebie w lozku, a inni nie :) zupelnie tak jak z karmieniem piersia/mlekiem modyfikowanym, porodem naturalnym/cc i milionem innych wyborow:D
Dokładnie :) Każdy ma wybór, to jego dziecko, jego życie. Niech każdy robi jak uważa i co mu pasuje oczywiscie w granicach rozsądku.

[emoji108] Iii wniosek jest taki, ze jedni chca dziecko u siebie w lozku, a inni nie :) zupelnie tak jak z karmieniem piersia/mlekiem modyfikowanym, porodem naturalnym/cc i milionem innych wyborow:D
I wniosek również taki, że na tym forum jeszcze nie raz poruszymy tematy, na które każda będzie miała inne zdanie [emoji16][emoji23] tam gdzie jest tyle kobiet, nie może być za spokojnie [emoji23][emoji23]

I wniosek również taki, że na tym forum jeszcze nie raz poruszymy tematy, na które każda będzie miała inne zdanie [emoji16][emoji23] tam gdzie jest tyle kobiet, nie może być za spokojnie [emoji23][emoji23]
Nie ma szans 😁 ale warto dzielic się swoimi doświadczeniami, swoją wiedzą, wiele można się nauczyć, spojrzeć z innej strony na pewne sprawy, gdyby wszyscy byli zgodni i jednomyślni to świat by stanął 🙂

reklama
To ja 😁😁
Jest pęcherzyk, pęcherzyk żółtkowy, zarodek i bijące serduszko ♥️ USG z ostatnią @ pokrywa się.karty ciąży jeszcze nie mam założonej. Za 2 tyg kolejna wizyta. Leki ciągle te same. Dzisiaj już miałam za darmo. I mam zrobić całą listę badań.
Ale powiem Wam szczerze że boję się jeszcze cieszyć 😉
Gratulacje! 😊
Ja tez nie mam dzieci ale widzę po znajomych jak wychowywać a jak nie wychowywać dzieci :)
Moja przyjaciółka ma tak ze od małego dzieci kładzie do łóżka i zasypiają same :) Wiadomo z rana czasem przyjdą ale nie ma tak ze śpią z rodzicami ciagle. Czasem w ciągu dnia to małe szatany ale wiedza ze jak przychodzi wieczor to kolacja mycie i do spania :) Nie raz Siedzimy u nich do nocy a dzieci grzecznie śpią :) Da się, tyllo trzeba wpajac im od małego :)
Może koleżanka ma szczęście i jej się takie anioły trafiły. Każde dziecko jest inne i rodzice równiez. Jedni nie tolerują spania z dzieckiem, inni nie wyobrażają sobie aby dziecko z nimi nie spało. Jedne dzieci usna same,inne trzeba nosić i usypiać po 2h. Coś tam można zawsze wypracować, ale to nie jest tak, że jak u koleżanki tak same ładnie idą spać i śpią przy gościach to jest tylko jej zasługa. Wypracowała zasady, ale miała też dzieci, które się tym zasadom poddały.
Ja nie spałam z moimi dziećmi, spały same w łóżeczkach. Mialy stałe godziny drzemek i wieczornego kładzenia spac. Ale usypialam je długo, nosiłam czasem, często leżałam z nimi w łóżku i potem przenosiłam. W nocy czasem wędrowały do mnie. Przy gościach syn by nie spał, bo ma sen jak ptak na gałęzi i by po prostu się obudził. Każde stuknięcie go budziło i trzeba było chodzić na paluszkach jak spał. Córka znowu śpi jak zabita i można by ją z domu wynieść i by się nie obudziła. Jak spala to mogłam odkurzać. Więc nie zawsze to jest kwestia zasad i zasługa rodziców. Różne są egzemplarze dzieci. Różni są też rodzica, dla jednych spanie z dziećmi to dramat, dla innych czysta przyjemność.

Jestem już po wizycie, Maleństwo znalazło idealne miejsce, ma całe 2mm i widziałam serduszko! ❤️ A raczej cały pulsujący punkcik 🥰 mam 5t5d, termin na 12 czerwca.
Mam jakąś parę dla siebie ze zbliżonym terminem? 😊
Ja mam termin z OM na 15.06
A powiedzcie dziewczyny do lekarza chodzicie na NFZ czy prywatnie? U nas jakiś kosmos gdziekolwiek się dostać, nawet prywatnie terminy najbliższe za miesiąc i cudem wyprosiłam na 26.10.
Na NFZ, w czwartek mam pierwszą wizytę. Nie chce wydawać majątku na badania, które mogę zrobić bezpłatnie. Na USG zapewne pójdę prywatnie dodatkowo, w miejsce że super sprzętem.[/QUOTE]

Do góry