reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
To trzeba mieć bardzo mocny sen albo być pod wpływem (np leków) zazwyczaj jak mówią o takich przypadkach to był jakiś czynnik dodatkowy. Ja z młodym spałam prawie cały czas bo się odłożyć nie dał, ale ja mam bardzo lekki sen. Nawet teraz jak z nim śpię to budzę się jak on się kręci.
Mój mąż ma bardzo mocny sen nieraz mnie przygniecie xD

Ja miałam od kilku lat wybrane imie dla dziewczynki- Kalinka, mega mi sie podoba, nie znałam nikogo z takim imieniem i mojemu parterowi tez sie bardzo spodobało. No i przyjaciolka z dziecinstwa w styczniu tak dała swojej córce na imie wiec juz nie chce tak dawac bo kilka razy w roku sie widujemy.
Nie chce tez popularnych imion z pierwszej 15stki mimo, ze mi sie podobają.
Myslę o Malince albo Celince ale partner jeszcze o tym nie wie[emoji4]

Co do chlopca to zupelnie nie wiemy, podoba nam sie zdrobniale Władzio, Włodek, ale Włodzimierz to juz nie bardzo [emoji3]
Ja licze na córeczke a partner na synka [emoji4]

kalinka to super imie :) mam w rodzinie mala Kalinke.
wlasnie z tymi imionami bywa tak, ze zdrobnienie jest super, ale co potem😅 nie jest sie w koncu dzieckem cale zycie.. wiec jak nam sie pelna forma nie podoba to srednio :(

Dlaczego tak późno masz wizytę? Który tydzień masz?
4t5d😊 byłam w ciąży na początku roku, jak tylko się dowiedziałam poleciałam na skan, gdzie byl widocznie jedynie pęcherzyk, ale lekarz powiedział, że wszystko wygląda ok i rozwija się prawidłowo, to był według niego 5 tydzień. Byłam przeszczesliwa, pierwszy miesiąc staran i od razu boom, nie sądziłam, że cokolwiek może być już nie tak. Jednak dwa tygodnie później na skanie okazało się, że zarodek się nie pojawil, a tydzień później poroniłam.
Dlatego teraz chce poczekać, żeby wszystko już było widoczne, żebym mogła odetchnąć i uwierzyć, że tym razem będzie inaczej🙂
Poza tym tu w Anglii przyjęte jest, że pierwszy skan wykonuje się dopiero w 12 tygodniu😱 dlatego pójdę sobie prywatnie w 7 tygodniu, a w 12 już na NHS🙂

reklama
Do góry