Rozumiem u nas niestety nie jest aż tak dobrze finansowo by mieć tylko drewniane zabawki więc mamy i takie i takieto juz wynika z naszych takich srodowiskowych powodow po prostu nie chcemy kupowac plastiku, jesli jest jakis zamiennik. na studiach polubilam tez podejscie montessori, z tego co wiem tam rowniez raczej takich zabawkowych 'gotowcow' naladowanych bodzcami sie nie uzywa
reklama
Starlights
Fanka BB :)
Rozumiem u nas niestety nie jest aż tak dobrze finansowo by mieć tylko drewniane zabawki więc mamy i takie i takie
Haha no widzisz, a ja sobie pisze a nawet sie nie orientuje ile to wszystko kosztuje .. takze moge sie zdziwic
anka87906
Ten sam terminWitam,
Ja mam termin na 6.06.2021. 6 tc. Mam nadzieję , że wszystko będzie dobrze. Testy pozytywne, objawy ciązy klasyczne. W trakcie pierwszej wizyty u ginekologa stwierdził, że widać kropkę. Boję się, żeby to nie było puste jajo płodowe. Następna wizyta 21 pazdz.
Karolina_karolina
To tak jak ja, wozek wybrany zanim jakiekolwiek dziecko bylo w planach jaki jaki jaki?Ja wybrałam jak jeszcze w ciąży nie byłam
Mnie nie zmusił, ale duzo ulatwia w kuchni. Z tym ze ja go traktuje jak zwykly roboJezu, jakie drogie. Kupiłabym, ale wciąż się zastanawiam, czy faktycznie to mnie zmusi do gotowania
Tak, serio. Ja tez jestem po poronieniu. Tez nie bylam jeszcze na wizycie. Ale o wozkach mysle. O wozkach, o testach genetycznych, o ubrankach, o imionach, o porodzie... nie ma co zyc tylko czarnymi scenariuszamiJa w dniu spodziewanego okresuSerio wózki??? Ja jeszcze nie byłam na wizycie nawet i nie wiem czy ciąża się utrzyma. Wiele tu kobiet jest po takich przejściach i raczej o wózkach nie myśli.
Karolina_karolina
Cos wpadlo w oko?Wybranego jeszcze nie mam, ale przeglądam jak najbardziej internet w poszukiwaniach ❤
Karolina_karolina
U mnie bedzie cybex ❤ chyba ze beda blizniakiMi sie podobaja cybex
OlaFasola89
to juz wynika z naszych takich srodowiskowych powodow po prostu nie chcemy kupowac plastiku, jesli jest jakis zamiennik. na studiach polubilam tez podejscie montessori, z tego co wiem tam rowniez raczej takich zabawkowych 'gotowcow' naladowanych bodzcami sie nie uzywa
Plastikowe nie muszą być naładowane bodźcami, ale rozumiem ogólnie o co Ci chodzi, mój syn 2 lata do tej pory nie ma żadnej grającej zabawki, bo skoro mi wybucha mózg od nich, to co dopiero nierozwinięty układ nerwowy dziecka.
Rozumiem u nas niestety nie jest aż tak dobrze finansowo by mieć tylko drewniane zabawki więc mamy i takie i takie
Polecam z Lidla i z Biedronki, gdy wypuszczaja drewniane zabawki do oferty, są cenowo jak plastikowe nieraz Ale ogromny minus, ze są ciężkie...Kiedyś syn machał i sobie rozciął łuk brwiowy, a zabawka 6 msc +, więc dostosowana do jego ówczesnego wieku....
Ja też myślę o Cybexie, podoba mi się też joolz. Ale ja wózki oglądałam, nawet przed planowaniem ciążyU mnie bedzie cybex ❤ chyba ze beda blizniaki
Starlights
Plastikowe nie muszą być naładowane bodźcami, ale rozumiem ogólnie o co Ci chodzi, mój syn 2 lata do tej pory nie ma żadnej grającej zabawki, bo skoro mi wybucha mózg od nich, to co dopiero nierozwinięty układ nerwowy dziecka.
Ooo wlasnie takie mialam na mysli, oczywiscie nie wszystkie takie sa zgadzam sie, ze te grajace to najwieksze zlo
reklama
Karolina_karolina
O tak! Jak plastikowe to tylko z dobrego plastiku. Ja pokochalam montessori jak chrzesniak mojego K sie urodzil i od poczatku byl wychowywany w tym nurcie ❤ najlepiej jak poszlismy rok temu do sklepu kupic mu prezent. I tlumacze babeczce, ze najlepiej cos drewnianego, edukacyjnego, ale bedzie ciezko, bo on wszystko ma... a ona "no to ja na Panstwa miejscu specjalnie bym na zlosc rodzicom kupila duza plastikowa zabawke" nie zostawilam tego bez komentarza. Ja ogolnie wychodze z zalozenia, ze nie trzeba miec milionow, zeby byc dobrze ubranym, dobrze jesc, dobrze mieszkac. Trzeba tylko czasami duzo pracy ale wszystko sie da... ja np. sama robie wszystkim kolezankom baby gym, ktore wychodzi 50zł. Ideantyczne u Ani Lewandowskiej w sklepie ponad 300 i nic do Ani nie mam, wrecz przeciwnie