reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

ja tez sie o to martwie. rowniez jej nie przechodzilam wg wyniku badan w marcu. teraz na teleporadzie uslyszalam, ze juz nie ma po co badac.
Ja na pewno zrobię, choćby i prywatnie, inaczej całą ciążę będę schizowac, jeśli znowu wyjdzie że nie przechodziłam, to najwyżej będę się bardziej pilnować, tym bardziej przez kontakt z dzieckiem chodzącym do żłobka, znaczy moim.

reklama
Hej. Kiedy idziecie na pierwsze USG? Ja dziś dopiero zaczynam 6 tydz i wiem ze to jeszcze za wcześnie, ale martwie się czy wszystko ok [emoji4] jutro ide ostatni raz na bete dla własnego spokoju, a potem zostanie mi tylko czekanie na badanie.
Będę mieć 5+6, wiem że za wcześnie, ale nie było innego terminu.
W ogole w poniedziałek chyba zadzwonię do innego lekarza się umówić, przemyślałam i chyba chciałabym u niego prowadzić tą ciążę

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1602399771406_6720951770809261460.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1602399771406_6720951770809261460.jpeg
    339,7 KB · Wyświetleń: 80
Witajcie dziewczyny na forum, jestem tu zupełnie nowa. Chciałam się pochwalić wynikiem testu z piątku. To moja pierwsza ciąża, test ciążowy wykonywałam dopiero drugi raz w życiu. Wyraźną chęć posiadania dziecka poczułam dopiero 2 miesiące temu od dnia ślubu. A dziś w aplikacji wychodzi mi już 5 tc, a przewidywany termin porodu połowa czerwca. Jestem szczęśliwa ale też pełna obaw czy sobie damy radę. W ogóle przeszlam szok bo myślałam do tej pory że ciążę liczy się od zapłodnienia, czyli że to trochę ponad 2 tc, a wczoraj do mnie dotarło że od ostatniej miesiączki więc wyliczyłam 4 tydz, a dziś zainstalowałam aplikację i mówi że to już 5 tc. Do tej pory tematyka ciąży była mi obca wiec jeszcze jestem zielona w temacie. 10% ciąży już za mną :D

Załączniki

• 20201009_062258.jpg
    20201009_062258.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 68
9
Ja się boje o to przytulanie dziecka, który się ślini, a to przecież przez ślinę przechodzi :(
Samo pezebywanie nie grozi ale wlansie slina, mocz itd. On ma jeszcze siostre i oni sa za mna mega i zawsze buziaczki chcieli to niestety musze im odmawiac teraz no dzidzius wazniejszy. Kurde o ile rzeczy kobieta w ciazy musi sie martwic :(

reklama
Do góry