reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

I jak byłaś 4+6 to już potwierdzono Ci żywa ciążę? Pytam, bo nie wiem, na kiedy najwcześniej mogę się umówić w tym głupim luxmedzie, gdzie mają beznadziejne te aparaty do USG
Zywa? Żywa wydaje mi sie ze potwierdzi sie jak bedzie serduszko :)
Potwierdzono mi ciążę, wypisal mi leki i l4 :)
Teraz ide we wtorek to mam nadzijee ze bedzie juz serduszko

reklama
Lekarze bagatelizują cytomegalie bo tego się nie leczy ale to jest bardzo groźne dla dziecka więc ja bym badała!
Ja nie przechodziłam toxo i też się boje.
Toxo się tak bardzo nie bój, ja miałam, dostałam antybiotyk, dziecko całkowicie zdrowe. A nacytomegalie robiłam badanie w pierwszej ciąży i wyszło, że nigdy nie przechodziłam. Teraz zrobię znowu.
Właśnie dlatego, że powoduje tak straszne choroby, powinno się robić to badanie najczęściej jak się da, a jest kompletnie odwrotnie. Żeby zrobić to badanie, musiałam iść do szpitala zakaźnego.

Toxo się tak bardzo nie bój, ja miałam, dostałam antybiotyk, dziecko całkowicie zdrowe. A nacytomegalie robiłam badanie w pierwszej ciąży i wyszło, że nigdy nie przechodziłam. Teraz zrobię znowu.
Właśnie dlatego, że powoduje tak straszne choroby, powinno się robić to badanie najczęściej jak się da, a jest kompletnie odwrotnie. Żeby zrobić to badanie, musiałam iść do szpitala zakaźnego.
Nie da sie go zrobic w laboratorium?

Ja na pewno zrobię, choćby i prywatnie, inaczej całą ciążę będę schizowac, jeśli znowu wyjdzie że nie przechodziłam, to najwyżej będę się bardziej pilnować, tym bardziej przez kontakt z dzieckiem chodzącym do żłobka, znaczy moim.

tak, masz rację, z dzieckiem w takim wieku też bym robiła to badanie. pewnie tak czy siak zrobię, mimo że nie przebywam wśród małych dzieci. umówię kolejną teleporadę i poproszę o skierowanie.

ja w pierwszej ciąży robiłam w enel medzie, to zakladam że w innych tego typu miejscach jak luxmed itp. też się da. albo pewnie w jakiejś diagnostyce :) oo widzę, że w diagu u mnie kosztuje 47 zł:/ więc wyproszę skierowanie w enelu, kurde 47 to sporawo.
Zadzwonie sobie jutro so nich i zrobie to badanie bo sie martwie tym i wole miec czarno na bialym.

Witajcie dziewczyny na forum, jestem tu zupełnie nowa. Chciałam się pochwalić wynikiem testu z piątku. To moja pierwsza ciąża, test ciążowy wykonywałam dopiero drugi raz w życiu. Wyraźną chęć posiadania dziecka poczułam dopiero 2 miesiące temu od dnia ślubu. A dziś w aplikacji wychodzi mi już 5 tc, a przewidywany termin porodu połowa czerwca. Jestem szczęśliwa ale też pełna obaw czy sobie damy radę. W ogóle przeszlam szok bo myślałam do tej pory że ciążę liczy się od zapłodnienia, czyli że to trochę ponad 2 tc, a wczoraj do mnie dotarło że od ostatniej miesiączki więc wyliczyłam 4 tydz, a dziś zainstalowałam aplikację i mówi że to już 5 tc. Do tej pory tematyka ciąży była mi obca wiec jeszcze jestem zielona w temacie. 10% ciąży już za mną :D
Ale piękna krecha. Gratuluję I witamy :)

ja w pierwszej ciąży robiłam w enel medzie, to zakladam że w innych tego typu miejscach jak luxmed itp. też się da. albo pewnie w jakiejś diagnostyce :) oo widzę, że w diagu u mnie kosztuje 47 zł:/ więc wyproszę skierowanie w enelu, kurde 47 to sporawo.
Chciałabym zapłacić 47 :D

Co bierzecie na wzmocnienie? Nie miałam grypy od 3 lat i nagle mnie łapie :(

reklama
Do góry