reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

ja tez sie o to martwie. rowniez jej nie przechodzilam wg wyniku badan w marcu. teraz na teleporadzie uslyszalam, ze juz nie ma po co badac.
Ja na pewno zrobię, choćby i prywatnie, inaczej całą ciążę będę schizowac, jeśli znowu wyjdzie że nie przechodziłam, to najwyżej będę się bardziej pilnować, tym bardziej przez kontakt z dzieckiem chodzącym do żłobka, znaczy moim.

reklama
Hej. Kiedy idziecie na pierwsze USG? Ja dziś dopiero zaczynam 6 tydz i wiem ze to jeszcze za wcześnie, ale martwie się czy wszystko ok [emoji4] jutro ide ostatni raz na bete dla własnego spokoju, a potem zostanie mi tylko czekanie na badanie.
Będę mieć 5+6, wiem że za wcześnie, ale nie było innego terminu.
W ogole w poniedziałek chyba zadzwonię do innego lekarza się umówić, przemyślałam i chyba chciałabym u niego prowadzić tą ciążę

Załączniki

• USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1602399771406_6720951770809261460.jpeg
    USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1602399771406_6720951770809261460.jpeg
    339,7 KB · Wyświetleń: 79
Witajcie dziewczyny na forum, jestem tu zupełnie nowa. Chciałam się pochwalić wynikiem testu z piątku. To moja pierwsza ciąża, test ciążowy wykonywałam dopiero drugi raz w życiu. Wyraźną chęć posiadania dziecka poczułam dopiero 2 miesiące temu od dnia ślubu. A dziś w aplikacji wychodzi mi już 5 tc, a przewidywany termin porodu połowa czerwca. Jestem szczęśliwa ale też pełna obaw czy sobie damy radę. W ogóle przeszlam szok bo myślałam do tej pory że ciążę liczy się od zapłodnienia, czyli że to trochę ponad 2 tc, a wczoraj do mnie dotarło że od ostatniej miesiączki więc wyliczyłam 4 tydz, a dziś zainstalowałam aplikację i mówi że to już 5 tc. Do tej pory tematyka ciąży była mi obca wiec jeszcze jestem zielona w temacie. 10% ciąży już za mną :D

Załączniki

• 20201009_062258.jpg
    20201009_062258.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 67
9
Ja się boje o to przytulanie dziecka, który się ślini, a to przecież przez ślinę przechodzi :(
Samo pezebywanie nie grozi ale wlansie slina, mocz itd. On ma jeszcze siostre i oni sa za mna mega i zawsze buziaczki chcieli to niestety musze im odmawiac teraz no dzidzius wazniejszy. Kurde o ile rzeczy kobieta w ciazy musi sie martwic :(

reklama
Do góry