Czy któraś z Was ma problemy z cukrem? Ogólnie normalny, ale są dni że na czczo trochę podskoczy. Lekarz powiedział, że wyślę już w 39 tygodniu na wywołanie porodu. Czy można jechać do powiatowego szpitala czy musi to być specjalistyczny? Czy wywołają poród w 39 czy będą trzymać i czekać?
reklama
hm, a jak wygląda kiedy czop odejdzie?Ja całą ciążę zylam dość intensywnie, pracowałam do tego 32 tyg. jedynie między tym 32 a 35 tygodniem więcej odpoczywalam. Od 36 dużo chodzę, wykorzystuje narzeczonego itp a narazie cisza. Tzn dzis odszedł mi czop, po 19 mam wizyte więc zobaczymy moze cos sie w końcu ruszy[emoji1787]
Mała.czarna
Fanka BB :)
GratulacjeJa z czerwcowych mam zrobiłam się majową :-) wczoraj mialam wizyte u lekarza, w badaniu wyszlo wszystko super i lekarz powiedział, że powinnam dotrzymać do terminu czyli 11.06, a dziś o 4 rano odeszły mi wody i o 7 powitałam moja córeczkę :-) miałam planowane CC, 36+2. Mała waży 3280g i ma 53 cm więc jak na poród 3 tygodnie przed czasem to kawał z niej babki :-) szew ratunkowy, który miałam założony w 19tc trzymał do samego końca. Zdjęcie go było mało przyjemne ale do dźwignięcia. Jeśli wszystko będzie dobrze to w piątek wyjdziemy do domu.
Za Was wszystkie trzymam mocno kciuki :-)
Mała.czarna
Ja chciałam urodzić zaraz po ściąganiu ale Fifi nigdzie się nie wybiera niestety Mimo że już w ogóle się nie oszczędzamSuper! Gratulacje!
tez mam termin na 11.06 pessar mam mieć ściągany w przyszłym tygodniu i zobaczymy co się będzie działo
Nie chciałabym urodzić zaraz po ściągnięciu ale na to już chyba nikt nie ma wpływu
Bo rozumiem, ze szew miałaś ściągany wczoraj na wizycie?
Ile już jesteś po ściągnięciu?Ja chciałam urodzić zaraz po ściąganiu ale Fifi nigdzie się nie wybiera niestety Mimo że już w ogóle się nie oszczędzam
Czyli po posiłkach jest ok? Ile masz na czczo z reguły? Miałaś stwierdzona cukrzyce po krzywej cukrowej ?
Czy któraś z Was ma problemy z cukrem? Ogólnie normalny, ale są dni że na czczo trochę podskoczy. Lekarz powiedział, że wyślę już w 39 tygodniu na wywołanie porodu. Czy można jechać do powiatowego szpitala czy musi to być specjalistyczny? Czy wywołają poród w 39 czy będą trzymać i czekać?
Mała.czarna
9 dniIle już jesteś po ściągnięciu?
9 dni
chciałabym tez tyle wytrwać po ściągnięci pessara ciekawe co wyjdzie
Dzej.zi
To bardzo indywidualna sprawa. U mnie był to taki galaretkowaty, przezroczysty zbity śluz. W dużej ilości, przy podcietaniu został poprostu na papierze.
No i jestem po wizycie. Ginekolog potwierdził ze to był czop bo szyjka miękka, prawie jej nie ma i rozwarcie na 2 cm. jutro mam się zgłosić na ktg i zobaczymy czy coś się dzieje, a maluch ma 3 kg [emoji16]hm, a jak wygląda kiedy czop odejdzie?
reklama
Mała.czarna
A ja chce już rodzic no ale cóż życzę Ci tego bo to różnie bywachciałabym tez tyle wytrwać po ściągnięci pessara ciekawe co wyjdzie