roki_1991
Fanka BB :)
Ja mam zaplanowana na 16.06 a termin mam na 29.06 roznie z tym bywaTo kiepsko bo cesarka raczej planowana jest tydzień przed porodem. A termin na kiedy masz?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam zaplanowana na 16.06 a termin mam na 29.06 roznie z tym bywaTo kiepsko bo cesarka raczej planowana jest tydzień przed porodem. A termin na kiedy masz?
Umówiłam się na czwartek do innego lekarza . Mega miło ze mną rozmawiał , umówił mi wizytę na czwartek i powiedział , że ustali termin CC. Pracuje w innym szpitalu , ale może to i lepiej. Zleci potrzebne badania , bo do tej pory nawet nie mam oznaczonej grupy krwi ....no i śmiał się , że termin powinien być wyliczony z ostatniej miesiączki , a nie USG z 11tygodnia ciąży ... No i termin wypada mi wcześniej .
Uważam , że nie zawsze trzeba ufać lekarzom .. i jestem jakaś spokojniejsza .
Umówiłam się na czwartek do innego lekarza . Mega miło ze mną rozmawiał , umówił mi wizytę na czwartek i powiedział , że ustali termin CC. Pracuje w innym szpitalu , ale może to i lepiej. Zleci potrzebne badania , bo do tej pory nawet nie mam oznaczonej grupy krwi ....no i śmiał się , że termin powinien być wyliczony z ostatniej miesiączki , a nie USG z 11tygodnia ciąży ...[emoji86] No i termin wypada mi wcześniej .
Uważam , że nie zawsze trzeba ufać lekarzom .. i jestem jakaś spokojniejsza .
Dokładnie tak jestJa mam wyznaczony termin z usg prenatalnego, a to dlatego, że różni się od terminu z OM o tydzień czasu (miałam owulacje tydzien później). Podobno jeśli różnica jest tydzień i więcej to przyjmuje się termin z usg
Ja prowadziłam cały ten kalendarzyk , bo trochę czasu się staraliśmy. Wiem , że teraz dzieci różnie rosną , ale w szpitalu zmierzyli mała dwa razy i wymiary odpowiadają temu wcześniejszemu terminowi porodu.z tym terminem porodu to zależne jest chyba od regularności cyklu. W pierwszej ciąży wg OM miałam termin na 8.07 a wg I usg prenatalnego na 22.07 i tego się trzymali wszyscy - lekarz prowadzący i później lekarze w szpitalu. Cykle miałam nieregularne bardzo.
A czy któraś z was jest już na końcówce? I jest szansa na maj a nie na czerwiec?
A czy pod koniec zaczęłaś żyć intensywniej? Nie skłania to dziecka do wyjścia?Tak, ja mam termin na 3.06 jutro będzie skończony 38 tydz. Szyjka skracała mi się od 32 tyg musialam się oszczędzać, narazie dzidzia grzecznie siedzi ale dziś wizyta więc zobaczymy