A czy poród mozna zaplanowac, w sensie cc/sn? Do tej pory myslalam, ze to lekarz decyduje i jak kaze tak ma byc. Chyba musza byc wskazania do cc typu ulozenie miednicowe, duze dziecko, czy sie myle? Cesarek na zyczenie raczej nie ma, ale jesli sa powazne wskazania do cc to sn raczej chyba tez nie pozwola. Czy sie myle? Ja sie nastawiam ze zrobie tak jak mi lekarz powie,nie wiem co wole bo i tu i tu sa plusy i minusy... na razie martwie sie tylko czy dziecko bedzie zdrowe. Walizki jeszcze nie mam do szpitala, ale ja na 29 czerwca mam termin dopiero i juz odlicza tygodnie, chcialabym juz wiedziec co bedzie.
Czy orientujecie sie, czy gdyby akcja porodowa sie nie zaczela do 40 tyg to mozna prosic o wywolanie? Nie wyobrazam sobie przenosic ciazy, dluzszy stres, mozliwosc zawalenia lozyska itp. Takze mam nadzieje co najwyzej tego 29 urodzic..
Czy orientujecie sie, czy gdyby akcja porodowa sie nie zaczela do 40 tyg to mozna prosic o wywolanie? Nie wyobrazam sobie przenosic ciazy, dluzszy stres, mozliwosc zawalenia lozyska itp. Takze mam nadzieje co najwyzej tego 29 urodzic..