reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Tak sobie myślę o Twojej sytuacji i no niestety, my tu nie pomożemy jeśli chodzi o diagnostykę, ale nie musisz przepraszać, pewnie każda z nas albo większość by się przejmowała. My się na tym nie znamy, ty pewnie przeczytałaś wszystko co się dało, sama bym tak robiła. Tak naprawdę wszystkie jesteśmy w takiej sytuacji, że dopóki się nie urodzi to na 100 nikt nie wie czy zdrowe. POtem też nikt nie gwarantuje że będzie ok. Można przyjąć dwie strategie - założyć, że będzie dobrze, bo żadne badania poza pomiarami tego pęcherzyka nie wskazały że coś jest nie tak. Może to był jakiś błąd pomiarowy, może u Ciebie po prostu to nie przełożyć się na wady, może tak u innych dziewczyn bywa tak i kończy się dobrze, tylko nie piszą o tym? Ja np nie mam pojęcia jaki miałam ten pęcherzyk i nie wiem czy był ok, więc gin o nim nie mówiła, czy go nie sprawdzała...W niektórych państwach pewnie byś nawet o tym pęcherzyku nie usłyszała. U Ciebie widzę jednak, że jesteś mocno zafiksowana na tym, że będzie coś nie tak, więc ewentualnie można chyba też przyjąć strategię, że może być jakaś choroba i potem się np. miło zaskoczyć. Ale pod tym kątem wybrać dobry szpital z wysokim stopniem referencyjności, przygotować się, że może trzeba będzie się opiekować chorym dzieckiem, przemyśleć strategię przynajmniej z grubsza. Nie wiem, może to przyniesie Ci choć trochę spokoju? Trzymam kciuki za prenatalne i zdrowie maluszka.
Dzieki staram sie jakos ciagle o tym nie myslec i byc przygotowana tylko wlasnie nie wiem na co, bo nie wiem co z tego moze wyjsc. Wiem tylko ze w innych panstwach wlasnie duzo bardziej zwraxaja uwage na ten pecherzyk, ostatnio rozmawialam z Polka w Holandii ktorej wyszedl za duzy pecherzyk to ja od razu bez prenatalnych skierowali z tego powodu na cvs (biopsje kosmowki) w USA z takim pecherzykiem monitoruja ciaze co tydzien (na forum babycenter.com tez rozmawialam z jedna dziewczyna ktorej wyszedl za duzy). Jesli u Ciebie nie zmierzyli o to prawdopodobnie widocznie na 1 rzut oka bylo widac ze jest ok i nie jest za duzy. Mi tez lekarz powiedzial ze niektorzy lekarze mierza wszystkim a nieitorzy tylko jak im sie rzuci w oczy ze jest za duzy. Mi go mierzylo 2 lekarzy wiec na blad pomiaru nawet nie licze. No nic, bede czekac bo nie mam innego wyjscia i mam nadzieje ze nawet jak cos wyjdzie to ze da sie to zoperowac :( no nic dzieki za odpowiedź, pozostaje czekac i rowniez zycze wszystkiego najlepszego i udanych badań <3

reklama
Ja jestem w 28 tyg....
Przepraszam nie chciałam nikogo obrazić swoją wypowiedzią...
Fakt, po poronieniu sama bym uważała.
Ja ogólnie mam wysokie libido, w ciąży dopiero teraz w 3 trym czuje możemnir ochotę bo coraz ciężej się czuję...

Jak u was teraz z kg na +? U mnie plus 11 już 🙈
7 kg, 31 tc

Aaa 😁 a często je masz? Mi się zdarzają często w ciągu dnia...chociaż czasem wydaje mi się, że po prostu dzieci się mocno wypinają. Nie potrafię tego rozróżnic😔 i paanikuje
Przy tych skurczach bh nie czuc bólu, ewentualnie dyskomfort. Brzuch twardnieje od dołu do góry i jest jak skala ale właśnie nie powinno boleć. Trzyma kilkanaście-kilkadziesiat sekund i puszcza, a brzuch robi się miękki.
A jak się dziecko wypycha to nie cały brzuch jet jak kamień ;)

Aaa 😁 a często je masz? Mi się zdarzają często w ciągu dnia...chociaż czasem wydaje mi się, że po prostu dzieci się mocno wypinają. Nie potrafię tego rozróżnic😔 i paanikuje
Ja odczuwam je jak lekki ból miesiączkowy ale trwają 5 sekunt i koniec. Czasem raz, czasem 5 w ciągu dnia :) Ja konsultowałam z lekarzem i u mnie ze względu na szyjkę były już przed 30 tc. Jak dzieecko się wypnie to masz w jednym miejscu taka kulkę a BH to takie jednorazowe spięcie i brzuch jak kamień

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie. Jestem po covidzie i niby juz się dobrze czuję,ale nadal mam kaszel. Kaszel trwa już ponad tydzień. Raz jest bardziej intensywny a raz mniej taki sporadyczny. Kaszel podczas covida był bardzo silny do tego stopnia,że teraz skróciła mi się szyjka macicy i dostałam luteinę. Boję się już kaszleć, żeby nie skróciła się jeszcze bardziej,ale nie wiem jak wyciszyć ten kaszel. Próbuje naturalnych sposobów tj. syrop z cebuli i syrop typu *spam*. Piję też czystka i duzo wody. Czy miała któraś z Was miala taki kaszel i zna jakiś sposób jak się go pozbyć?

Do góry