reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Moja też ułożona miednicowo, dzisiaj 30t2d [emoji85]
Za mną usg 3 trymestru wiec się znów uspokoiłam, że wszystko gra; 1,2 kg babki (28+2). Tylko że cały czas wystawiona pupą do świata, nic w sumie dziwnego patrzac na to co się dzieje, ale oby się w końcu odwróciła :) wiem że jeszcze ma czas... Podobno na tym etapie dużo słucha, więc tata zaczął gadać do brzucha, już dwa razy mu odpowiedziała piąteczką w brzuch heh ;)

reklama
Ja czuję nisko bo dziecko ułożone nogami do dołu. Czasami dostanę strzała z ręki powyżej pępka [emoji28][emoji2960]
U mnie niby głowa w dół ale tam właśnie czuje najwiecej ruchów- tak w dole brzucha, pod nim. Czasami w okolicach pępka.
mam nadzieje, ze się nie wyobracala pupa w dół 😒

Ja po usg, 29 tydzień. Wszystko ok.
Mała 1100kg wagi, ułożona główka w dół, ale znowu buzi nie chce pokazać.
Ucieszyłam się bo ominęła głową moje mięśniaki i jest duża szansa na poród naturalny 😁😁
Ale wróciłam i zaczęli boleć mnie podbrzusze i brzuch napina mi się często. Na badaniach szyjka prawie 50mm więc raczej to nie jakieś przedwczesne skurcze porodowe, ale już drugi dzień czuje dyskomfort duży.
Mam jednak problem również z oddaniem stolca i może to przez to jakiś nacisk na jelita....
Jak zgaga odpuszcza to zaraz jakąś inną przypadłość.... I tak w kółko 🙈

Ja po usg, 29 tydzień. Wszystko ok.
Mała 1100kg wagi, ułożona główka w dół, ale znowu buzi nie chce pokazać.
Ucieszyłam się bo ominęła głową moje mięśniaki i jest duża szansa na poród naturalny 😁😁
Ale wróciłam i zaczęli boleć mnie podbrzusze i brzuch napina mi się często. Na badaniach szyjka prawie 50mm więc raczej to nie jakieś przedwczesne skurcze porodowe, ale już drugi dzień czuje dyskomfort duży.
Mam jednak problem również z oddaniem stolca i może to przez to jakiś nacisk na jelita....
Jak zgaga odpuszcza to zaraz jakąś inną przypadłość.... I tak w kółko 🙈
Co do wizyt w WC polecam stołek, taboret, śmietniczek (ogólnie cokolwiek:)) podczas korzystania z kibelka. Mi bardzo pomogło, a myślę, że nie zaszkodzi spróbować ;)
to jest stronka do konkretnego produktu Link do: Stool - podnóżek stołek toaletowy, prawidłowe wypróżnianie ale jest wytłumaczone o co chodzi.

Hej, ja czuje glownie na dole ruchy ale zdarzy mi sie tez kolo pepka, powyzej raczej dalej nie czuje. 13 kwietnia mam badanie 3 trymestru, bardzo sie boje oczywiscie przez ten zasrany pecherzyk zoltkowy bo znow naczytalam sie artykulow na researchgate i zadnej pozytywnej historii z pecherzykiem, a kurcze juz desperacko szukam choc 1 pozytywnej historii i nic, zero, poronienia albo powazne wady :( zobaczymy 13 kwietnia czy cos wyjdzie, wtedy bedzie 29+0, juz odliczam dni do tego badania choc szkoda ze tak 13tego:p.
Jesli chodzi o ulozenie to u mnie od poczatku miednicowo na kazdym usg i nie wiem czy to sie zmieni... czy sa jakies cwiczenia, joga czy cos, na obrocenie dziecka?

Dziewczyny, mam bardzo ale to bardzo głupie pytanie, więc oczywiście je zadam :D Mam prośbę - mogłaby któraś ogarnięta z was obliczyć termin porodu, jeśli miesiączka była 12 września? Napisze, o co chodzi. Luxmed wylicza na 15 czerwca, prywatny lekarz wyliczał wcześniej na 20, teraz wylicza na USG pod koniec kwietnia. A aplikacja wylicza na 10 czerwca. I dziś w szpitalu klasyfikujący do CC wyznaczył mi termin na 15 tylko dlatego że Luxmed tak wpisał dawno temu. Któraś z was wie, jak się to oblicza?

Ale u Ciebie przecież dobrze było wszystko tak? I prenatalne i połówkowe i chyba robiłaś nifty z tego co pamiętam??
Hej, ja czuje glownie na dole ruchy ale zdarzy mi sie tez kolo pepka, powyzej raczej dalej nie czuje. 13 kwietnia mam badanie 3 trymestru, bardzo sie boje oczywiscie przez ten zasrany pecherzyk zoltkowy bo znow naczytalam sie artykulow na researchgate i zadnej pozytywnej historii z pecherzykiem, a kurcze juz desperacko szukam choc 1 pozytywnej historii i nic, zero, poronienia albo powazne wady :( zobaczymy 13 kwietnia czy cos wyjdzie, wtedy bedzie 29+0, juz odliczam dni do tego badania choc szkoda ze tak 13tego:p.
Jesli chodzi o ulozenie to u mnie od poczatku miednicowo na kazdym usg i nie wiem czy to sie zmieni... czy sa jakies cwiczenia, joga czy cos, na obrocenie dziecka?

reklama
Termin porodu z miesiączki 12 września to 19 czerwca.
Z usg na koniec kwietnia? Maja chyba ewentualnie?? [emoji2960]

Dziewczyny, mam bardzo ale to bardzo głupie pytanie, więc oczywiście je zadam :D Mam prośbę - mogłaby któraś ogarnięta z was obliczyć termin porodu, jeśli miesiączka była 12 września? Napisze, o co chodzi. Luxmed wylicza na 15 czerwca, prywatny lekarz wyliczał wcześniej na 20, teraz wylicza na USG pod koniec kwietnia. A aplikacja wylicza na 10 czerwca. I dziś w szpitalu klasyfikujący do CC wyznaczył mi termin na 15 tylko dlatego że Luxmed tak wpisał dawno temu. Któraś z was wie, jak się to oblicza?

Do góry