Hej, ja tez mam skróconą szyjke, o czym dowiedzialam sie w styczniu a w okolicy Bozego Narodzenia bylam przeziebiona i tez bardzo kaszlalam... Ja się wykurowalam syropem dla kobiet w ciazy Prenatal chyba sie nazywal i antygrypina, mikstura samemu do zrobienia, bardzo mi pomogłaHej dziewczyny mam pytanie. Jestem po covidzie i niby juz się dobrze czuję,ale nadal mam kaszel. Kaszel trwa już ponad tydzień. Raz jest bardziej intensywny a raz mniej taki sporadyczny. Kaszel podczas covida był bardzo silny do tego stopnia,że teraz skróciła mi się szyjka macicy i dostałam luteinę. Boję się już kaszleć, żeby nie skróciła się jeszcze bardziej,ale nie wiem jak wyciszyć ten kaszel. Próbuje naturalnych sposobów tj. syrop z cebuli i syrop typu *spam*. Piję też czystka i duzo wody. Czy miała któraś z Was miala taki kaszel i zna jakiś sposób jak się go pozbyć?
reklama
Ja robilam z tego przepisuHej, ja tez mam skróconą szyjke, o czym dowiedzialam sie w styczniu a w okolicy Bozego Narodzenia bylam przeziebiona i tez bardzo kaszlalam... Ja się wykurowalam syropem dla kobiet w ciazy Prenatal chyba sie nazywal i antygrypina, mikstura samemu do zrobienia, bardzo mi pomogła
Załączniki
Dzięki napewno spróbuję,bo już wszelkie sposoby próbowałam a tego jeszcze nie. Boję się trochę bo mam taki twardniejący brzuch co chwilę i takie kłucia w macicy. Najgorsze jest to, ze mam jeszcze astmę i dlatego tak mi ciężko się też oddycha a dziecko rośnie i dodatkowo mi przeponę uciska a tu dopiero 29 tydzień się zacząłJa robilam z tego przepisu
Kwiat Jabłoni
Fanka BB :)
W tamtym roku miałam kaszel trwający miesiąc albo i dłużej, pomogły mi inhalacje inhalatorem
Tak, już po III i tuż przed IV... U mnie jeden maluch ma nisko główkę, ale lekarz nic złego w tym nie widział. Przez pewien czas tak mocno wypychał gdzieś z boku głowę, że czułam 'ciasnote" w pochwie przy aplikowaniu progesteronuCześć, czy jesteście już po badaniach prenatalnych III trymestru? Czy u kogoś dzieciaczek jest nisko ułożony? Co na to lekarz?
ja mialam badanie w 28 tc i był wysoko a szyjka ponad 4 cm. Ide w 32 tc drugi raz ze względu na cukrzyce ciążową więc sie okaże czy zdązył się obrócić.Tak, już po III i tuż przed IV... U mnie jeden maluch ma nisko główkę, ale lekarz nic złego w tym nie widział. Przez pewien czas tak mocno wypychał gdzieś z boku głowę, że czułam 'ciasnote" w pochwie przy aplikowaniu progesteronu
Kwiat Jabłoni
Fanka BB :)
Ja to nie wiem czy od pogody, ale ewidentnie ma różne dni. Np. wczoraj względny spokój, a dziś w nocy i cały dzień młyn, mam wrażenie ze próbuje wcisnąć mi stopy pod żebra, tak z boku. Komiczne odczucie, ale przynajmniej wydaje mi się ze się w końcu odwróciła girkami w górę. Chyba że to łapki...Cześć, czy wasze maluszki w III trymestrze reagują na pogodę? W dni pochmurne i wietrzne mój synek porusza się znacznie słabiej, później wraca do normalnej aktywności, serduszko ok, jednak mimo to chcę spytać, czy macie podobne odczucia?
reklama
U mnie jest ułożony glówką do dołu i często bardzo mnie kopie w żebra co do przyjemności nie należy. Dziwne uczucie jest też jak mi rączkami tak nisko rusza w okolicach pępka,ale to też zależy od dnia bo czasami się bardzo mało rusza a najbardziej na noc szalejeJa to nie wiem czy od pogody, ale ewidentnie ma różne dni. Np. wczoraj względny spokój, a dziś w nocy i cały dzień młyn, mam wrażenie ze próbuje wcisnąć mi stopy pod żebra, tak z boku. Komiczne odczucie, ale przynajmniej wydaje mi się ze się w końcu odwróciła girkami w górę. Chyba że to łapki...