reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Witajcie ostatnio byłam na połówkowych 20+5 dzidzia waży 378 ogólnie wszystko wyszło dobrze oprócz pępowiny która jest dwunaczyniowa tak wydaje się mojemu lekarzowi jutro mam wizytę u innego by potwierdzić chociaż na USG 1 trymestru wyszło że jest trojnaczyniowa czy któraś z Was spotkała się może z taką anomalia jak to nazwał lekarz?

Ja slyszalam ze czasem się zdarza ale wcale nie musi oznaczać nic więcej i nie wiąże się z żadnym niebezpieczeństwem dla dziecka

Witajcie ostatnio byłam na połówkowych 20+5 dzidzia waży 378 ogólnie wszystko wyszło dobrze oprócz pępowiny która jest dwunaczyniowa tak wydaje się mojemu lekarzowi jutro mam wizytę u innego by potwierdzić chociaż na USG 1 trymestru wyszło że jest trojnaczyniowa czy któraś z Was spotkała się może z taką anomalia jak to nazwał lekarz?
Jeśli dziecko rozwija się dobrze to nie ma się czym martwić. Wiadomo nie jest to normalna sytuacja i czasami zdarzają się zaburzenia rozwoju serca, natomiast jeśli jest ok to niczym się nie przejmuj 🙂

Pewnie niektóre szczęściary nie mają z tym problemu, ale ja stwierdzam że niepokojąco tyję. Oprócz faktu ze jest w brzuchu dziecko, przyczyną zapewne jest brak ruchu przy zwiększonym apetycie. Dietę staram się kontrolować, ale i tak jestem przygnieciona tymi kilogramami w przenośni i dosłownie -7,5 kg na plusie na początku 23 tyg. Stąd postanowienie żeby jednak więcej się ruszać. Do tej pory to były długie spacery jak powietrze pozwalało, niestety po nich już prawie nie mogę się ruszać przez resztę dnia - problem z dyskiem, ledwo chodzę. Myślę nad domowym orbitrekiem lub basenem skoro otwierają. Tylko jednak stres z tym covidem. Wy się decydujecie?
No i żeby się zmieścić w któryś strój...;)

Jeśli dziecko rozwija się dobrze to nie ma się czym martwić. Wiadomo nie jest to normalna sytuacja i czasami zdarzają się zaburzenia rozwoju serca, natomiast jeśli jest ok to niczym się nie przejmuj 🙂
Dziękuję za miłe słowa otuchy🙂byłam dziś u lekarza i małą dobrze się rozwija ma już 427 g przybiera prawidłowo ale muszę jeszcze zaliczyć kardiologa i pewnie echo serca bo takie są procedury w dalszym postępowaniu przy tej pępowinie

Ja też mam 8 kg na plusie, 24 tc
Pewnie niektóre szczęściary nie mają z tym problemu, ale ja stwierdzam że niepokojąco tyję. Oprócz faktu ze jest w brzuchu dziecko, przyczyną zapewne jest brak ruchu przy zwiększonym apetycie. Dietę staram się kontrolować, ale i tak jestem przygnieciona tymi kilogramami w przenośni i dosłownie -7,5 kg na plusie na początku 23 tyg. Stąd postanowienie żeby jednak więcej się ruszać. Do tej pory to były długie spacery jak powietrze pozwalało, niestety po nich już prawie nie mogę się ruszać przez resztę dnia - problem z dyskiem, ledwo chodzę. Myślę nad domowym orbitrekiem lub basenem skoro otwierają. Tylko jednak stres z tym covidem. Wy się decydujecie?
No i żeby się zmieścić w któryś strój...;)

reklama
Do góry