reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja dzis po połówkowym.
20+2, mała waży 350g... Wszystko wporzadku tylko niestety ułożenie uniemożliwiło sprawdzenie buźki a po tych słabych Pappa przydałoby się to sprawdzić.
Tak czy siak szyjka 4cm.
Wieczorami podkurcza mi się macica więc mam brać magnez :-)
A dlaczego trzeba sprawdzić buzie?? Super, że wszystko w porządku [emoji3526]

reklama
Łożysko na przedniej ścianie to absolutnie nie to samo co łożysko przodujące. Chyba się troszkę mylicie 😊
Wiem, wiem. Mimo wszystko dużo większe ryzyko odklejenia przy uderzeniu czy upadku a pracuje jako przedstawiciel. Wprawdzie już praktycznie nie jeżdżę, właśnie ze względu na to. Pani dr mówi, że obserwujemy żeby nie zeszło niżej na bliznę po cc i operacji i na ujście. Póki co jest zaraz nad blizną nisko z przodu.

Mi lekarka przedluzyla USG bo dziecko obracalo glowe i nie dalo sie zmierzyć kości nosowej. W końcu po 30 min sie udało ale musiałam wstać, pochodzić, żeby się obróciło.
Tak tak to wiem, ale koleżanka wyżej była na badaniu połówkowym i jest po teście Sanco więc wie, że Dzidziuś nie ma ZD więc dlatego pytałam o tą buzie ale to pewnie rzeczywiście chodzi o rozszczep wargi.

reklama
Tak buźkę ogladaja zeby sprawdzic wargi i podniebienie. Nam na prenatalnych lekarz stwierdził niestety rozszczep jednostronny wargi gornej 2 mm, na szczęśćcie tylko wargi

Do góry