To na polówkowtm nikt szyjki nie zmierzył??Dziewczyny, bądźcie bardzo czujne na punkcie skracających się szyjek, ja w 2019 roku straciłam synka w 22+5 przez szyjkę , dzień po USG połówkowym. Dziecko w super kondycji było a i tak nie miało szans przeżyć.
Teraz przy drugiej ciąży pilnowałam lekarzy z badaniem szyjki... we wrześniu w 19 tyg. trafiłam na urgence, bo szyjka w dwa tygodnie zleciała z 45mm na 27mm, a w 21+6 już zakładali mi szew, no szyjka miała już 17mm do tego lejek i otwieranie... Leżałam ponad 4 miesiące w łóżku, głowa niżej, nogi wyżej, żeby dziecko nie napierało na szyjkę, wstawałam tylko do toalety i minutowy prysznic wieczorem. Z różnymi przygodami po drodze (powstrzymany poród w 26+4)itp, itd, dotrwałam do 38tyg. i zdjęcia szwu i czekam teraz na poród.
Weszłam na Wasze forum przez przypadek i widzę, że piszecie o USG połówkowym, więc postanowiłam Was po prostu uczulić na problem szyjki, żebyście nie przechodziły tego piekła przez które przeszłam ja wtedy.
Życzę Wam samych pomyślnych rozwiązań w czerwcu 2021.
reklama
kwiatek250
Fanka BB :)
Nie, skoro się dobrze czułam, uznano, że nic się nie dzieje.To na polówkowtm nikt szyjki nie zmierzył??
Katy29
Słuchaj a może jakby zalozyli pessar? To by trzymał tą szyjkę. Ja mialam w 27 skracanie leżałam 2 tyg plackiem i się wydłużyła, do tego tona magnezu i no spy.Dziewczyny a ja mam zalamke w pon na wizycie okazalo sie, ze szyjka sie skraca, mam lezec i oszczedzac a tu w domu dwulatek... A dzisiaj na prenatalntch wyszło, ze dzidzia ma rozszczep wargi górnej
Bardzo mi przykro jeśli chodzi o rozszczep. Na szczęście do ogarnięcia ta sprawa.
kwiatek250
NieTo na polówkowtm nikt szyjki nie zmierzył??
Kwiat Jabłoni
dzięki za ostrzeżenie! Czytam ze skracajacą szyjkę czasem czuć -skurcze brzucha, czy tez plamienie - a czasem nic, ech. A ja mam takie od dwóch dni specyficzne pobolewania a la okres, i teraz nie wiem czy to pierwsze skurcze Braxtona Hicksa czy tez coś nie tak.:/ trzeba będzie dopilnować temat na badaniuNie, skoro się dobrze czułam, uznano, że nic się nie dzieje.
Dziewczyny co myślicie o detektorze tętna płodu? Dziś dopiero 18+1 ale nie czuję dziś ruchów dziecka a jeszcze kilka dni temu czułam je konkretnie i mam mega stresa bo jestem po 3 poronieniach. Przy pandemii wiadomo, że szpitala unika sie jak ognia, więc ni e chce z każdym niepokojem lecieć na izbę przyjęć. Uważacie, że warto się w to zaopatrzyć a może juz któraś z Was używa?
Ja mam i nie używam ze strachu [emoji85]
Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach na płasko i zobaczysz. W 18 tc dziecko ma dużo miejsca jeszcze. Ja jestem w 22 tc i czuję tylko jak leżę na plecach.
Spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach na płasko i zobaczysz. W 18 tc dziecko ma dużo miejsca jeszcze. Ja jestem w 22 tc i czuję tylko jak leżę na plecach.
Dziewczyny co myślicie o detektorze tętna płodu? Dziś dopiero 18+1 ale nie czuję dziś ruchów dziecka a jeszcze kilka dni temu czułam je konkretnie i mam mega stresa bo jestem po 3 poronieniach. Przy pandemii wiadomo, że szpitala unika sie jak ognia, więc ni e chce z każdym niepokojem lecieć na izbę przyjęć. Uważacie, że warto się w to zaopatrzyć a może juz któraś z Was używa?
marysia1205
Ja mam i bardzo polecam. Czasami używam, żeby sobie posłuchać. Moim zdaniem to na prawdę uspokaja. A ciąża jest na tyle duża, że znalezienie bobasa zajmuje 10 sekund.Dziewczyny co myślicie o detektorze tętna płodu? Dziś dopiero 18+1 ale nie czuję dziś ruchów dziecka a jeszcze kilka dni temu czułam je konkretnie i mam mega stresa bo jestem po 3 poronieniach. Przy pandemii wiadomo, że szpitala unika sie jak ognia, więc ni e chce z każdym niepokojem lecieć na izbę przyjęć. Uważacie, że warto się w to zaopatrzyć a może juz któraś z Was używa?
Ja używam od 11 tc. Na początku trudno było znaleźć tetno i chwilę trwalo ale siè tym nie martwiłam, teraz bez większych problemów. Mnie to bardzo uspokajaDziewczyny co myślicie o detektorze tętna płodu? Dziś dopiero 18+1 ale nie czuję dziś ruchów dziecka a jeszcze kilka dni temu czułam je konkretnie i mam mega stresa bo jestem po 3 poronieniach. Przy pandemii wiadomo, że szpitala unika sie jak ognia, więc ni e chce z każdym niepokojem lecieć na izbę przyjęć. Uważacie, że warto się w to zaopatrzyć a może juz któraś z Was używa?
reklama
Ja mam. Używam od 15tc. Mnie bardzo uspokaja. U mnie dzis 19+2 i ruchy czuje sporadycznie chyba ze względu na łożysko przodujące bo w pierwszej ciąży od 17tc czułam już dobrze.Dziewczyny co myślicie o detektorze tętna płodu? Dziś dopiero 18+1 ale nie czuję dziś ruchów dziecka a jeszcze kilka dni temu czułam je konkretnie i mam mega stresa bo jestem po 3 poronieniach. Przy pandemii wiadomo, że szpitala unika sie jak ognia, więc ni e chce z każdym niepokojem lecieć na izbę przyjęć. Uważacie, że warto się w to zaopatrzyć a może juz któraś z Was używa?