Kurcze z moja ciaza jest chyba cos jednak nie tak Dzis 18+1 a ja mam lekko wydety brzuch na dole, ledwo go widac, ruchow nie czuje wcale, lozysko na przedniej scianie ale podobno to nie jest tak ze to jakos bardzo akortyzuje. Do wizyty usg genetyczne pozostalo 8 dni, a ja caly czas sie zamartwiam czy to nie jest np triploidia typu matczynego i czy dziecko nie przestaje rosnac zrobilam nifty zamiast pappy i trovhe zaluje bo nifty nie wykrywa triploidii a pappa tak... Ja tak swiruje od czasow tego pecherzyka zoltkowego :/ i mysle ze jak dalej tak pojdzie to trafie do psychiatryka. A przeciez dziecko to chlopak to juz powinien byc duzy brzuch
Ja jestem 20+2 i to jest moja pierwsza ciąża. Przez moment myślałam że coś czuję że się rusza maluszek, ale obecnie to nawet po tym jak się ogólnie czuje to mogę śmiało zapomnieć że jestem w ciąży. Właśnie widziałam się z koleżanką która dopiero co urodziła pierwsze dziecko i nawet o tym rozmawiałyśmy, bo przecież też się niepokoje o swoją córeczkę. Ona też nic nie czuła na tym etapie ciąży. Trzeba na spokojnie czekać na badania. A jeśli bardzo Cię to stresuje to są takie urządzenia do sprawdzania tętna w domu. Działa trochę jak mini USG tylko nie pokazuje obrazu dziecka a mierzy jego tetno. To się nazywa chyba Doppler.