reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Tak jak pisałam nie są regularne, 35 dni do nawet 41 różnie naprawdę, ale nigdy regularnie nie miałam, chyba tylko raz i to na wiosnę [emoji2370]
Więc jeśli nie miałaś monitoringu to trudno stwierdzić kiedy była owu. Plemniki też mają swoją żywotność i mogłaś zajść nawet z 3/4 dni po ostatnim stosunku. W sumie jeśli termin masz na 10 czerwca to możliwe, że owu była w połowie września.
A po co Ci to takie potrzebne kiedy była owu?

reklama
Więc jeśli nie miałaś monitoringu to trudno stwierdzić kiedy była owu. Plemniki też mają swoją żywotność i mogłaś zajść nawet z 3/4 dni po ostatnim stosunku. W sumie jeśli termin masz na 10 czerwca to możliwe, że owu była w połowie września.
A po co Ci to takie potrzebne kiedy była owu?
Po prostu chciałabym wiedzieć, po 4 latach starań w końcu się udało i chciałabym się dowiedzieć kiedy był ten '' szczęśliwy '' czas 🙂

Dziewczyny! Mikołaj chce mi przynieść poduszkę do spania i pyta się jaka to ma być! Na pewno są wśród Was te, które już w poprzednich ciążach na niej spały. Możecie coś doradzić albo na co zwrócić uwagę przy jej doborze?
Z góry dziękuję 🙂 !

Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli z województwa śląskiego, to Śląsk ma program darmowych badań prenatalnych dla wszystkich którym nie należy się na NFZ ;) jeśli już pisałaś skąd jesteś, to sorki ale ciąża robi mi totalny kalafior zamiast mózgu :p
Kochana nic nam nie powiedziałaś na naszym wątku. Gratuluję ciąży!

Wiem że powinnam, rozum mówi, że spokojnie w poniedziałek na USG wszystko wyjdzie ale w duchu panika już jest, domyślam się, że bez sensu ale oczywiscie jest. Chciałam porozma iść z moją położna ale dziś jest w terenie :(
Mnie się wydawało ze są dziwnie wysokie moje wyniki, dziś na prenatalnym usg wyszło ze faktycznie są, ale i tak skalkulowane ryzyko trisomii jest bardzo niskie. Także bym się nie martwiła na zapas. Usg w porządku, przepuklina 10 tygodnia się wchłonęła, a się tak trochę martwiłam..., termin 19.06.🥳

Też miałam taką propozycję i zrezygnowałam.
Dziewczyny! Mikołaj chce mi przynieść poduszkę do spania i pyta się jaka to ma być! Na pewno są wśród Was te, które już w poprzednich ciążach na niej spały. Możecie coś doradzić albo na co zwrócić uwagę przy jej doborze?
Z góry dziękuję [emoji846] !

reklama
Mnie się wydawało ze są dziwnie wysokie moje wyniki, dziś na prenatalnym usg wyszło ze faktycznie są, ale i tak skalkulowane ryzyko trisomii jest bardzo niskie. Także bym się nie martwiła na zapas. Usg w porządku, przepuklina 10 tygodnia się wchłonęła, a się tak trochę martwiłam..., termin 19.06.🥳
Dzięki! Trochę się uspokoiłam u mnie wydają się ok pappa ale beta to jakiś kosmos dla mnie i jej nie rozumiem :) zaczynam powoli ogarniać swój atak paniki na poniedziałek, przekaże wyniki, zrobią badania i zobaczymy :) z tego co widziałam to przy takich wynikach nie wychodzi nic złego bo papp-a jest w normie :) najwyżej pójdę jeszcze do jednego lekarza na USG tylko prywatnie dla weryfikacji i wszystko będzie jasne

Do góry