reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Cisza tu nastała.
Jak tam u was dziewczyny? Kto ma USG w tym tygodniu? 🙂 Jak brzuszki? Urosły?
Ja właśnie zaczynam 14 tydzień, a w piątek mam wizytę. A mój brzuch już jest widoczny 😛
Wszyscy zabiegani pewnie przed świętami :D ja wczoraj byłam więc teraz następna wizyta na początku stycznia. 11+6, ja mój brzuch widzę ale w spodniach jest niezauważalny:) wizytę na USG czy do lekarza ?

reklama
Cisza tu nastała.
Ja właśnie zaczynam 14 tydzień, a w piątek mam wizytę. A mój brzuch już jest widoczny 😛
U mnie 14+2... Brzuch spory, widać że ciężarna 😁 wizyta dopiero 30.12, muszę jakoś wytrzymać. Po prenatalnych wiem, że z maluchami jest ok no i będą chłopaki 😁🤣

Hejka, ja od dzisiaj na l4. Okazało się że dorobiłam się półpaśca. Wizytę miałam wczoraj z pakietu, chciałam się upewnić czy wszystko gra w związku z tym półpaścem. Dzidziol ok, rośnie dobrze, nie chciał pokazać co ma między nogami, wstydzioch [emoji7]
Prywatnie idę 30 grudnia i mam nadzieję że już dowiem się kto siedzi w brzuchu. Po prenatalnych wstępnie była dziewczynka [emoji3059]

Dzisiaj jestem 14t5d wg miesiączki a z wczorajszych pomiarów wyszło już 15t5d [emoji3]
Cisza tu nastała.
Jak tam u was dziewczyny? Kto ma USG w tym tygodniu? [emoji846] Jak brzuszki? Urosły?
Ja właśnie zaczynam 14 tydzień, a w piątek mam wizytę. A mój brzuch już jest widoczny [emoji14]

Cisza tu nastała.
U mnie 14t5d według miesiączki według lekarza 14t4d także tylko 1 dzień różnicy. U mnie brzuch to ciężko stwierdzić, rano mały na wieczór mnie wydyma :D aczkolwiek wszyscy mówią, że coś już widać :) następną wizytę mam 29.12 - wtedy będzie takie 16t5d, może dowiem się w końcu jaka płeć :p poza tym zaczynam czuć się coraz lepiej, wróciła mi ochota na kawę, przeszły mdłości :)

Hejka, ja od dzisiaj na l4. Okazało się że dorobiłam się półpaśca. Wizytę miałam wczoraj z pakietu, chciałam się upewnić czy wszystko gra w związku z tym półpaścem. Dzidziol ok, rośnie dobrze, nie chciał pokazać co ma między nogami, wstydzioch [emoji7]
Prywatnie idę 30 grudnia i mam nadzieję że już dowiem się kto siedzi w brzuchu. Po prenatalnych wstępnie była dziewczynka [emoji3059]

Dzisiaj jestem 14t5d wg miesiączki a z wczorajszych pomiarów wyszło już 15t5d [emoji3]
Oj to trzymam kciuki żebyś szybko do siebie wróciła :( ! No to oby 30 był już bardziej ośmielony :D

U mnie termin koniec maja/początek czerwca, brzusznej widoczny. Niestety od wczoraj boli mnie bardzo brzuch z prawej strony przy każdym ruchu i dotyku. Na usg nie wyszły żadne nieprawidłowości.. Ale odebrałam wyniki i CRP 70 przy normie 10 :( czekam jeszcze na wynik moczu..

Na wynikach są podane normy. Byłam dziś na USG, z USG wszystko wychodzi prawidłowo, faktycznie lekarz był bardzo zdziwiony tak niskim poziomem bety, papp-a jest w normie, dokładnie w dolnym poziomie normy ale jest ok. Kark w normie, twarz jest, nogi są, niecałe 5 cm więc data by się zgadzała 11+5. Mikro człowiek wierzga jak szalony :).
Fantastycznie [emoji173]

Cisza tu nastała.
U mnie 14+3 a brzuszek bardzo widoczny. Może dlatego, że druga ciąża 🙂. Teraz już u każdej z nas widać będzie brzuszek. Wizytę mam 28.12 mam nadzieję, że dowiem się kto tam w brzuszku mieszka.

reklama
Do góry