reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy wy też odczuwacie bóle brzucha? Jestem. W 11 tygodniu ciąży, jak do tej pory na badaniach usg było wszystko w porządku, wyniki badań z krwi mam idealne. Wczoraj może trochę się napracowałam, ale bardzo dobrze czuje się w ciąży od jej poczatku, nie miałam żadnych mdłości, zachcianek itd. Jedyne co mi dolega to ból piersi, w nocy okropny ból pleców i bezsenność. Dodam, że mam jedno poronienie za sobą. Wracając do początku, uważacie ze takie bóle (krótkie skurcze, ciągnięcie, rozrywanie w pachwinach) jest normalne? Czy może to zapowiadać poronienie? Kurcze przecież nie czuję się źle, żeby być przykuta do łóżka, robię wszstko co dotychczas w domu.. Cała noc nie spałam przez te zmartwienia, że znowu będzie to samo..
Ja też bez objawów z wyjątkiem bólu piersi i bólu brzucha taki jak przed miesiaczka od samego poczatku, cały czas lekarz powtarzał że może boleć. Ostatnio ten ból się zmienił trochę na inny bardziej klujacy i jakby skurcze, ale prawie miałam wizytę i wszystko dobrze. Bole pleców też zaczely dokuczać ale pewnie dlatego, że pracę mam siedząca.Trzymam kciuki ☺☺

Dziewczyny, czy wy też odczuwacie bóle brzucha? Jestem. W 11 tygodniu ciąży, jak do tej pory na badaniach usg było wszystko w porządku, wyniki badań z krwi mam idealne. Wczoraj może trochę się napracowałam, ale bardzo dobrze czuje się w ciąży od jej poczatku, nie miałam żadnych mdłości, zachcianek itd. Jedyne co mi dolega to ból piersi, w nocy okropny ból pleców i bezsenność. Dodam, że mam jedno poronienie za sobą. Wracając do początku, uważacie ze takie bóle (krótkie skurcze, ciągnięcie, rozrywanie w pachwinach) jest normalne? Czy może to zapowiadać poronienie? Kurcze przecież nie czuję się źle, żeby być przykuta do łóżka, robię wszstko co dotychczas w domu.. Cała noc nie spałam przez te zmartwienia, że znowu będzie to samo..
Mnie tez pobolewał brzuch ale na początku, takie lekkie skurcze i ciągnięcie po bokach, teraz jestem w 11 tygodniu i bardzo rzadko ale tez mnie zakłuje czasami. W poprzedniej ciąży strasznie bolalo mnie w pachwinach, zwlaszcza w lewej i lekarz mowil, ze to normalne. Bole plecow to tez norma, chyba ze bola w krzyżu i maja charakter taki piekący, z równoczesnym bolem w dole brzucha, wtedy moga byc niepokojące. Nie martw sie! Kazda z nas jest inna. Jesli nie masz plamień, mocnych skurczy, czujesz sie dobrze to na pewno wszystko jest ok!! Dzidzia robi sobie miejsce w brzuchu, bo coraz ciaśniej tam ma! ❤️ Nie przejmuj sie i nie martw na zapas. W nocy odpoczywaj, a nie myśl o takich rzeczach. Wiem, ze latwo sie mowi bo sama czasem świruje ale wtedy biore słuchawki, wlaczam jakiegoś audiobooka i zaraz zasypiam, a rano juz o tym nie myślę. Glowa do góry, masz sie teraz cieszyć a noe smucić! Im wiecej będziesz czytać w necie o takoch rzeczach tym wiecej dolegliwości i objawow u siebie zauważysz. Zdrówka kochana i NIE MYŚL TYLE! ❤️😍😘

Cześć, ja przyszłam troszkę po wsparcie... :p jestem w 13 tygodniu. Na początku bardzo się bałam, ale okazało się, że z maluszkiem wszystko dobrze, do tego jest żwawy, ruchliwy, USG prenatalne mnie mocno uspokoiło. Ale i tak nie czuję się dobrze. Niemal ciągle odczuwam nudności choć nie wymiotuję. Na dodatek jestem ciągle zmęczona, potrafię spać w dzień, co przed ciążą nigdy mi się nie zdarzało. Czytałam już wiele artykułów i wątków na forum że tak bywa, lekarz też mi to powiedział... ale proszę Was, napiszcie mi to jeszcze raz czy tak bywa i czy w poprzednich ciążach, jeśli miałyście, wam te objawy zelżały z czasem...

Ja się martwię bo nie mam objawów, nie dogodzisz kobiecie [emoji2368]
Cześć, ja przyszłam troszkę po wsparcie... [emoji14] jestem w 13 tygodniu. Na początku bardzo się bałam, ale okazało się, że z maluszkiem wszystko dobrze, do tego jest żwawy, ruchliwy, USG prenatalne mnie mocno uspokoiło. Ale i tak nie czuję się dobrze. Niemal ciągle odczuwam nudności choć nie wymiotuję. Na dodatek jestem ciągle zmęczona, potrafię spać w dzień, co przed ciążą nigdy mi się nie zdarzało. Czytałam już wiele artykułów i wątków na forum że tak bywa, lekarz też mi to powiedział... ale proszę Was, napiszcie mi to jeszcze raz czy tak bywa i czy w poprzednich ciążach, jeśli miałyście, wam te objawy zelżały z czasem...

Cześć, ja przyszłam troszkę po wsparcie... :p jestem w 13 tygodniu. Na początku bardzo się bałam, ale okazało się, że z maluszkiem wszystko dobrze, do tego jest żwawy, ruchliwy, USG prenatalne mnie mocno uspokoiło. Ale i tak nie czuję się dobrze. Niemal ciągle odczuwam nudności choć nie wymiotuję. Na dodatek jestem ciągle zmęczona, potrafię spać w dzień, co przed ciążą nigdy mi się nie zdarzało. Czytałam już wiele artykułów i wątków na forum że tak bywa, lekarz też mi to powiedział... ale proszę Was, napiszcie mi to jeszcze raz czy tak bywa i czy w poprzednich ciążach, jeśli miałyście, wam te objawy zelżały z czasem...
Przecież to jest normalne. Chyba kazda ma takie objawy. Skoro lekarz mowi ze ok to po co sie martwic? Lepiej nie szukać informacji w necie bo zawsze się czegoś doszukasz. Wg to sa najnormalniejsze objawy w ciazy. Objawy zajmujace pierwsze miejsce na liście dolegliwości przynajmniej w moim przypadku. Zbedne jest martwienie sie na zapas. Szczególnie, ze lekarz potwierdził ze to norma.

reklama
Witam wszystkie czerwcowe mamy:) mam pytanie dotyczące bóli pleców, ja mam stwierdzona stenoze prawostronna i od 3 tyg dokucza mi straszny ból pleców, były momenty ze nie byłam wstanie się ruszyć. Czy macie jakieś sprawdzone metody jak sobie radzić z bólem w ciąży ???

Do góry