reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Witajcie, u mnie dość brzydka pogoda, ale zebraliśmy sie i byliśmy na długim spacerze w lesie, troszkę się poruszałam i reszte dnia mam zamiar odpoczywać.
Mam pytanko, czy któraś z Was bierze zastrzyki Neoparin albo podobne? Dziś próbowałam sobie zaaplikować pierwszy, ale nie dałam rady, mąż musiał zrobić i kurczę piekielnie bolało wstrzykiwanie tego płynu... [emoji3525] Może któraś zna sposób żeby zmniejszyć ten ból? Dodam że zastrzyk mam zalecony w brzuch...
Ja mam te zastrzyki i fakt troszkę boli dlatego trzeba powoli wstrzykiwać żeby nie piekło. A najlepiej przed wstrzyknieciem schłodzić nawet lodem to miejsce. Mnie boli troszkę ale gorzej z siniakami bo codziennie mi zostają po wkluciach haha

reklama
Witajcie, u mnie dość brzydka pogoda, ale zebraliśmy sie i byliśmy na długim spacerze w lesie, troszkę się poruszałam i reszte dnia mam zamiar odpoczywać.
Mam pytanko, czy któraś z Was bierze zastrzyki Neoparin albo podobne? Dziś próbowałam sobie zaaplikować pierwszy, ale nie dałam rady, mąż musiał zrobić i kurczę piekielnie bolało wstrzykiwanie tego płynu... [emoji3525] Może któraś zna sposób żeby zmniejszyć ten ból? Dodam że zastrzyk mam zalecony w brzuch...
Cześć,
Ja wstrzykuje sobie codziennie neoparin 0.8. od pół roku. Na początku samemu jest trudno, ale sie przyzwyczaisz. :) Na początku chciałam żeby mi te zastrzyki robił narzeczony, a teraz robię je tylko sama i już nikomu nie pozwolę się wyreczać, bo robię to najdelikatniej jak jednak sama nad tym panuje. Zbierz sobie najlepiej faldke tłuszczyku w który się możesz wbić i trzymaj go nieruchomo. Najlepsze jak dla mnie miejsca to są boczki. Staraj się robić zastrzyk po różnych stronach, raz z lewej, raz z prawej. Wychodzą po zastrzyku siniaki i krwiaczki i to jest normalne. Ważne jest żeby ten roztwór wstrzykiwac powoli, bo będzie inaczej bardziej szczypalo:) Igła powinna być wbita tak do połowy. Bedzie dobrze 😊

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nie wiem czy moge sie odnieść. Ja bralam zastrzyki ponad 2 lata. W brzuch 3x w tygodniu. Na stałe przy chorobie przewlekłej. Od razu jak ciaza mialam odstawic, wiec mam spokoj. Nie wiem jak twoj lek? Ale ja trzymałam w lodówce zeby podac w brzuch musial minimum 20min. W temp pokojowej. Po zastrzyku trzymałam lód w miejscu wkłucia. I wszystko ok. Miejsce wtedy nie jest takie obolale.

Szukam i szukam. Znaleźć nie mogę- pod moim nickiem jest napis "Mamusia Poli". Wie któraś jak to zmienić? Tyle lat nie korzystałam z BB, ze nie wiem co i jak 😖

Ja od pozytywnego testu muszę robić. Na początku też było mi ciężki się przełamać. Ja zauważyłam że każdego dnia inaczej odczuwam. Chyba zależy od miejsca. Pilnuje żeby dawać raz w jedną stronę brzucha a raz w drugą i żeby powoli wstrzykiwać.

reklama
Cześć,
Ja wstrzykuje sobie codziennie neoparin 0.8. od pół roku. Na początku samemu jest trudno, ale sie przyzwyczaisz. :) Na początku chciałam żeby mi te zastrzyki robił narzeczony, a teraz robię je tylko sama i już nikomu nie pozwolę się wyreczać, bo robię to najdelikatniej jak jednak sama nad tym panuje. Zbierz sobie najlepiej faldke tłuszczyku w który się możesz wbić i trzymaj go nieruchomo. Najlepsze jak dla mnie miejsca to są boczki. Staraj się robić zastrzyk po różnych stronach, raz z lewej, raz z prawej. Wychodzą po zastrzyku siniaki i krwiaczki i to jest normalne. Ważne jest żeby ten roztwór wstrzykiwac powoli, bo będzie inaczej bardziej szczypalo:) Igła powinna być wbita tak do połowy. Bedzie dobrze 😊
Igła do połowy?? Powiem szczerze, że pierwsze słyszę. Moja mama jest pielęgniarka i mówiła że cała igła musi być wbita.

Do góry