roki_1991
Fanka BB :)
To ja bym się nie przejmowala jeśli czujesz że powinnaś iść to idźA jakie ciasto robiłaś?
Roki myślę że chodzi o zabobon...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To ja bym się nie przejmowala jeśli czujesz że powinnaś iść to idźA jakie ciasto robiłaś?
No właśnie ja też długo tańczę. Tzn tańczyłam. 14 lat, a 3 lata temu (po pierwszej ciąży) przerzuciłam się na pole dance. Rozciągam ten pośladek ale niestety nic to nie daje. Pierwsza ciąża była pierwszą i jedyną przerwą do tej pory ale wcześniej nie doświadczyłam takiego bólu. Fizjoterapeutka stwierdziła, że to wina zmniejszenia napięcia więzadeł kręgosłupa i zwiększonej ruchomości w stawach, co jest podobno normą w ciąży fakt, przestałam ćwiczyć z dnia na dzień, ponieważ pierwszą ciążę miałam leżącą i teraz dmucham na zimne. Ale nie spodziewałam się takiej reakcji organizmu mam nadzieję, że rzeczywiście z czasem przejdzie i się nie pojawiJa miewam rwy kulszowe. Tańczyłam prawie 10 lat i prawdopodobnie złe się rozciagalam po zajęciach. U mnie oprócz standardowo leków (zazwyczaj na tramalu), pomógł po prostu czas. Oprócz tego polecam Ci na przyszczlosc rozciągać ten odcinek lędźwiowy i pośladki, żeby zapobiec przyszłym atakom. Ja niestety mam to szczęście, ze łapie mnie z reguły wtedy, kiedy mam urlop i po prostu nic nie robię. Współczuję Ci, bo wiem jaki to jest ból.
A takie orzechowe z kajmakiemA jakie ciasto robiłaś?
Nie znam się na refluksie ale zgaga w ciąży bardzo często może występować. W poprzedniej ciąży miałam straszne zgagi. Bardzo pomagały mi migdały. Nigdzie z domu nie ruszałam się bez pudełeczka z migdałami [emoji16] teraz już też zaczynam mieć zgage a nie miałam od 2 lat.To ja miałam dość poważnie, bo na gastroskopii wyszło zapalenie przełyku i jedna wżerka, ale to było dwa lata temu. Leczenie farmakologiczne i się uspokoiło. A teraz sama nie wiem co myśleć. A wszystko zaczęło się od często występujących zgag[emoji23]
Dokładnie, zawsze muszę popić bo ta gorycz jest nie do zniesieniaO, znam ten ból... A im dłużej to jesz tym jest gorsza.... U mnie Dawka 3x3 i zawsze.musze na koniec popic albo zjeść coś
Współczuję bólu... nie ma nic gorszego niż ból pleców. Oby fizjo pomogl
Pysznie wygląda Podzielisz się przepisem?A takie orzechowe z kajmakiem
Kurczę wygląda zachęcająco Ale u mnie dzisiaj sernik królewski właśnie kończy się piec więc może przy kolejnej okazji spróbuje takiego orzechowca.A takie orzechowe z kajmakiem [emoji39]
Ja uprzedziłam moją szefową zaraz po pierwszej wizycie (6+4), kiedy nie było jeszcze serduszka. Czekałabym dłużej, ale ze względu na to, że ciągle , dojeżdżam 50km codziennie w jedną stronę, a do tego pracujemy w salonie na laserach, to nie byłam w stanie chodzić do pracy. Mimo, że jest u nas w pracy teraz ogólnie ciężka sytuacja, to przyjęła to naprawdę dobrze, bo wiedziała, że pierwsza ciąża obumarła. Cieszę się, że mam taką szefowąMyślałyście już w którym tygodniu poinformować pracodawcę?