reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
U mnie wszystkie kobiety w rodzinie maja córki, kuzynki ciotki itd, sama mam 4 siostry a moja siostra urodziła syna 🙈 pierwszy chlopak w rodzinie chyba od urodzenia mojego ojca 😂
Haha u nas tez jest tak samo. Tylko jedna kuzynka ma chłopaka 😱 moja siostrzenica tez urodziła dziewczynkę 😅 jestem 35 letnia "babcia" 4 letniej wnusi 😂

Dziewczyny ja już po mojej wizycie :) wszystko ok. Serducho bije. Tetno 146 :) kawał dzieciątka już jest. W opisie 9.8mm a ze zdjęcia 9.4mm wiec nie wiem czy lekarz sie walnął czy złapał jeszcze jakiś większy pomiar w miedzyczasie. Wg OM wychodzi 6+2, a wg USG 6+6. Pewnie to dlatego że mam krótkie cykle 24-25 dni. Lekarz powiedział że to już poważna ciąża. Przewidywany porod 16 czerwca 2021 plus/minus 4 dni. Wizyta mimo że prywatna i kosztowała "tylko" 280zł też z godzinną obsuwą, a że dotarłam do lekarza godzinę przed czasem to koczowałam na miejscu 2h :/ dopiero zaczełam obiad jeść przed chwilą.
Powiem wam że niezła pinda ze mnie. Do teraz nie moge przeżałować mojego roztrzepania i bede to przeżywac przez długi czas. Poprosiłam gina żeby mi nagrał bijące serduszko na pendriva bo nie wpuscił męża do gabinetu. Zaproponował żebyśmy nagrali filmik na telefonie i tak też zrobilismy. Ale wiecie co... nagrałam tylko nogi lekarza a całego nagrania z tłumaczeniem i pokazywaniem co widzimy na ekranie NIE MA! Nie wiem co się stało, patrzylam na ekran usg i pewnie nie trafilam w przycisk.. no tylko ja jestem do tego zdolna.
Orientujecie sie czy w Krakowie przyjmują gdzieś pacjentki z tatusiami bo mąż jest mega smutny, chciałby wszystko zobaczyć na żywo.
A co do płci dziecka.. to mi się od początku wizualizuje chłopczyk, podświadomie łapię się na tym, mówię jak o chłopczyku. Mąż bardzo chce córę, zwraca sie do dzieciatka już damskim imieniem hehe więc któreś z nas bedzie zadowolone
Piekne zdjecie :) a ja orzeczytalam 9cm i mowie co ten moj taki maly a twoj taki duzy juz 😂
Co do wejścia razem do gabinetu teraz jest problem, u mnie mozna ale moj nie chce chodzic, w poprzednich chodzil ze mną i nic nie było wiec teraz powiedzial ze nie wchodzi.

A miałaś już jakieś USG?
Nie byłam jeszcze u lekarza. Test zrobilam tydzień temu i od razu zaczęłam szukać lekarza. Mieszkam w Gdyni od niedawna wiec troche po omacku lecę. A,ze wybrałam lekarza, który pracuje tez w szpitalu to pierwszy termin, który mi pasowal to 5.11. Będzie to wtedy 7 tydzień....

My powiedzieliśmy tylko rodzicom. Znaczy mój mąż nie wytrzymał i powiedział. Całej reszcie nie wiem kiedy powiem, chyba po drugiej wizycie (mam 18.11, a moje urodziny są 20.11 to będzie okazja). Aczkolwiek nie wiem jak wytrzymam w pracy, bo czuje się beznadziejnie. Na razie pracujemy rotacyjnie, więc może umknie im moja kiepska kondycja...

Uff nadrobilam. Mialam wczoraj fatalny dzień, brak siły, co zjadlam to zwracałam.

Pięknie macie dziewczyny zdjęcia, aż miło sie patrzy :)

Co do płci ja czuje że u Nas bedzie chłopak❤ I chyba zostaniemy przy imieniu Filip chociaz nic w 100% nam się nie podoba.

Co do tabletek ja wolę nie brac jak nie muszę, tym bardziej nospy. Apap brałam tylko 2 raz kiedy mialam skoki wzrostu moich dwóch 8 ktore dają mi wtedy popalić.

A co do sytuacji w kraju mysle czy nie wyjedziemy z kraju jak tylko dziecko sie urodzi. Dalsze życie tutaj mnie przeraża.

Dziewczyny chyba umrę. Przy schylaniu złapał mnie taki ból w dolnej części pleców, że aż mi tchu zabrakło. Nawet maścią niedźwiedzią nie mogę się posmarować 😭 jak się położyłam na łóżku tak teraz podnieść się nie mogę

Przynajmniej będziesz już wszystko widziala na USG [emoji4] ja jutro będę mieć 7+5
Nie byłam jeszcze u lekarza. Test zrobilam tydzień temu i od razu zaczęłam szukać lekarza. Mieszkam w Gdyni od niedawna wiec troche po omacku lecę. A,ze wybrałam lekarza, który pracuje tez w szpitalu to pierwszy termin, który mi pasowal to 5.11. Będzie to wtedy 7 tydzień....

reklama
Dee to masz identycznie jak ja 😋 ja mam wizytę 3.11 to będzie 6t 5d i też pierwsza wizyta chyba będziemy miały podobny termin 😋

Do góry