Lekarz wykonujące to konkretne USG powinien mieć certyfikat fmf. Wtedy ma kwalifikacje do wykonania tego badania.USG? Czy te testy nimfy pappa itp? Pytam dlatego że usg prenatalne zrobi mi moja gin na nornalnej wizycie na NFZ i nigdzie dodatkowo iść nie muszę
reklama
Unanime
Fanka BB :)
Ja jako tako objawow nie mam. Jedynie czuję dziś delikatnie mdłości popołudniu. Ale myślę że za dużo dziś zjadłamUnanime ja też w piątek będę mieć 5 +1 ale niestety wizytę mam dopiero 3.11 bo mój gin chciał już na spokojnie jak coś będzie widać i też tak chciałam ale teraz schiza na maxa dzisiaj pół dnia wylam bo to nie mam takich objawów i czy wszystko jest ok albo bo krzyknęłam na starszaka no i po prostu wyć mi się chciało no to wylam po wszystkim głowa mnie rozbolała i dzień do du..
Niesia90
Tez boli mnie żołądek. I jest taki mega ciężki. Ale to mam na zmianę. Albo boli mnie żołądek albo mam mdłości.Czyli to chyba jednak objawy się zaczęły. Bo już się wystraszyłam że wirusa znowu jakiegoś złapałam.Jakos nie pamiętam z w zezniejszych ciąż bólu żołądka, ale to dawno było, a może po prostu wtedy nie miałam.
Ktoś coś pisał że czytał że w 9 tygodniu jest apogeum dolegliwosci. Potwierdzam, to akurat pamiętam z wcześniejszych ciąż. Tak właśnie 9-12 tydzień totalna masakra i czułam się jak zwłoki.
Eh już się boje tego 9 tygodnia. Bo szczerze jak na bliźniaki to słabe mam objawy pewnie się rozkręca.
BabyDream27
To mnie pocieszylas [emoji24] gin przepisał mi lek którego nie ma dostępnego w aptekach od jakiegoś czasu [emoji19] jutro coś ma mi farmaceutka załatwić, ale wizja kolejnej nocy z mdłościami jest przerażająca.Ja sobie w ogóle nie radzę z mdłościami, czuje się paskudnie, nie mogę jeść a jednocześnie płacze z głodu, często wymiotuje... Jestem wykończona i odliczam do końca pierwszego trymestru [emoji6]
Hej wpadam się przywitać wczoraj zobaczyłam na teście dwie tluste kreseczki. Nie powiem ze nie jestem w szoku mam już w domu dwóch synków 3 latka i 1,5 roczku. Planowałam trzecia ciążę bo zawsze mi się marzyła córeczka ale teraz mam sporo obaw
Gocha291991
Hej wpadam się przywitać wczoraj zobaczyłam na teście dwie tluste kreseczki. Nie powiem ze nie jestem w szoku mam już w domu dwóch synków 3 latka i 1,5 roczku. Planowałam trzecia ciążę bo zawsze mi się marzyła córeczka ale teraz mam sporo obaw
Witaj. Kochana to normalne , też tak miałam. Przejdzie niedługo zobaczysz.
Czytam Was ale jakos weny brak chodze i ryczę dzisiaj po kontach.
liska_94
Hej, dzisiaj 7+6, zaczynam widzieć schemat w mdłościach: w ciągu dnia mogę zjeść konia z kopytami a tak koło 19:00 zaczyna się wstręt do jedzenia i mdłości. Takie słabo-średnie bym powiedziała. I bardzo jestem śpiąca, od tygodnia muszę codziennie po pracy robić drzemkę, i to taką 1-2 godziny.
Ja tam się smaruję na rozstępy, mam na razie mustelę. Moja mama w ciąży ze mną ani razu nie posmarowała brzucha niczym i nie ma ani jednego rozstępu, a ja mam pełno na biodrach i piersiach po okresie dojrzewania. Mam przynajmniej nadzieję, że smarowanie da coś, np. że będą płytsze czy mniej.
@aga.i.nieszka dobrze pamiętam, że byłaś na metforminie? Odstawiłaś już? Ja byłam na dawce 2x500 jak zaszłam w ciążę, od półtora tygodnia biorę 1x500 i powoli będę całkiem odstawiać wg zaleceń endokrynologa, ale się trochę boję
Ja tam się smaruję na rozstępy, mam na razie mustelę. Moja mama w ciąży ze mną ani razu nie posmarowała brzucha niczym i nie ma ani jednego rozstępu, a ja mam pełno na biodrach i piersiach po okresie dojrzewania. Mam przynajmniej nadzieję, że smarowanie da coś, np. że będą płytsze czy mniej.
@aga.i.nieszka dobrze pamiętam, że byłaś na metforminie? Odstawiłaś już? Ja byłam na dawce 2x500 jak zaszłam w ciążę, od półtora tygodnia biorę 1x500 i powoli będę całkiem odstawiać wg zaleceń endokrynologa, ale się trochę boję
Jakie prenatalne od razu chciałabyś robić?Pytanie do dziewczyn 35+
Czy dostalyscie na pierwszej wizycie od razu skierowanie na badania prenatalne? Jutro mam wizytę i zbieram myśli o co zapytać. Fajnie jakbym od razu dostała skierowanie, bo zapewne trochę się czeka potem na termin
mama_dwojki
Dziewczyny ja umieram dosłownie, całe dnie mnie mdli, po wszystkim mi się odbija. Nic mi nie smakuje.. Nikomu nie życzę takiego bólu żołądka mdłości wymiotów i nerwów z tego powodu. Wizytę mam dopiero we wtorek będę wtedy już 8+2. Naprawde chyba w poprzednich ciążach mimo wymiotów aż tak źle się nie czułam..
Pomagają wam te suplementy na mdłości?
Pomagają wam te suplementy na mdłości?
Ostatnia edycja:
reklama
Czyli to, o którym napisała @Aloe1234 tak?Pierwsze badania prenatalne