Starlights
Fanka BB :)
To temat tabu.
Dlaczego? Chodzi Ci o to, że to temat tabu w tym kraju?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To temat tabu.
No nie jest to miły temat lecz moim zdaniem trzeba chociaż raz pomyśleć co człowiek zrobi w takiej sytuacji.Bałam się rozmyślać na ten temat, ale że zaczęłyście to chciałam zapytać jak Wy to widzicie.
No ale zobaczcie z drugiej strony, czasem zdarza się że małe dzieci ulegają wypadkom i są kalekami, powinno się o nich walczyć nawet gdy pewne jest ze cudów nie będzie czy uśmiercić?Nie miala bym sumienia aby to dziecko cale życie bylo zależne od kogoś. A co jak mnie czy narzeczonego zabraknie? Pozatym cierpi i dziecko i rodzic. Może to egoizm ale ja właśnie tak bym zrobiła.
Dla Ciebie to temat tabu czy dla Twoich znajomych? U mnie otwarcie sie o tym mowi, ja sie nie boje tego tematu, trzeba o tym mówić.To temat tabu.
Tzn pozwolić umrzećNo ale zobaczcie z drugiej strony, czasem zdarza się że małe dzieci ulegają wypadkom i są kalekami, powinno się o nich walczyć nawet gdy pewne jest ze cudów nie będzie czy uśmiercić?
Unanime ja też w piątek będę mieć 5 +1 ale niestety wizytę mam dopiero 3.11 bo mój gin chciał już na spokojnie jak coś będzie widać i też tak chciałam ale teraz schiza na maxa dzisiaj pół dnia wylam bo to nie mam takich objawów i czy wszystko jest ok albo bo krzyknęłam na starszaka no i po prostu wyć mi się chciało no to wylam po wszystkim głowa mnie rozbolała i dzień do du..Wg aplikacji 26 czerwca
Ale nie ma co porównać dziecka ktore się urodzi i ulegnie wypadkowi do płodu z wrodzonymi wadami od pierwszego dnia niezdolnego do samodzielnego życia.No ale zobaczcie z drugiej strony, czasem zdarza się że małe dzieci ulegają wypadkom i są kalekami, powinno się o nich walczyć nawet gdy pewne jest ze cudów nie będzie czy uśmiercić?
W naszej rodzinie dzięki Bogu nie występowały wady i nie było potrzeby rozmowy. W sumie ani razu w moim życiu nie spotkałam sie z taką rozmowa.Dla Ciebie to temat tabu czy dla Twoich znajomych? U mnie otwarcie sie o tym mowi, ja sie nie boje tego tematu, trzeba o tym mówić.
Nie chodzi mi o takie wady bo w przypadku takich wad też był przerwała chyba ale np zespół Downa?Ale nie ma co porównać dziecka ktore się urodzi i ulegnie wypadkowi do płodu z wrodzonymi wadami od pierwszego dnia niezdolnego do samodzielnego życia.
Unanime ja też w piątek będę mieć 5 +1 ale niestety wizytę mam dopiero 3.11 [emoji53] bo mój gin chciał już na spokojnie jak coś będzie widać i też tak chciałam ale teraz schiza na maxa dzisiaj pół dnia wylam bo to nie mam takich objawów i czy wszystko jest ok albo bo krzyknęłam na starszaka no i po prostu wyć mi się chciało no to wylam [emoji24][emoji23] po wszystkim głowa mnie rozbolała i dzień do du..