Silence85
Fanka BB :)
Ja nie mam. A raczej mam lekkie, jak widzę mięso. Cofa mnie wtedy.Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z mdłościami? Ja już wysiadam, 24h na dobę [emoji24]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie mam. A raczej mam lekkie, jak widzę mięso. Cofa mnie wtedy.Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z mdłościami? Ja już wysiadam, 24h na dobę [emoji24]
USG? Czy te testy nimfy pappa itp? Pytam dlatego że usg prenatalne zrobi mi moja gin na nornalnej wizycie na NFZ i nigdzie dodatkowo iść nie muszęPierwsze badania prenatalne
Ja niestety mam 30dni. Czasami dłuższeTo chyba też zależy od długości cyklu. Ja mam co 28 dni. Kolejna powinnam mieć 16 października.
Ja nie mam. A raczej mam lekkie, jak widzę mięso. Cofa mnie wtedy.
Ja też jestem przerażona. Mi slow na to wszystko brakuje. Gdybym musiala, wyjechalabym do kliniki za granicę.
Kiedyś też takie miałam. Po drugiej ciąży mi się unormowalo.Ja niestety mam 30dni. Czasami dłuższe
A co jeśli dziecko miało urodzić się chore a rodzi się zdrowe? Nie mówię o rozszczepie kręgosłupa bo wiadomo ale w łagodniejszych przypadkach?Jutro mają zdecydowac o zaostrzeniu ustawy przeciwaborcyjnej.
Powiem Wam że nie wyobrażam sobie nie miec wyboru! Aż strach pomyśleć co będzie jeśli to przejdzie :/
Nie podjęła bym takiego ryzyka ze jednak urodzi się chore. Jeśli na usg wyjdzie nie tak to wtedy robie wszystkie możliwe testy ktore dala 100% pewnosci. Jeśli chodzi o badania to na tych prenatalnych robi się wlasnie przeziernosc karkowa i test pappa tez miedzy 11 a 14 tygA co jeśli dziecko miało urodzić się chore a rodzi się zdrowe? Nie mówię o rozszczepie kręgosłupa bo wiadomo ale w łagodniejszych przypadkach?
Tu chodzi o wybór. Możliwość nie oznacza, że każdy będzie robił aborcję bo dziecko urodzi się chore. Ja chcę mieć wybór, oczywiście po zrobieniu wszystkich badań możliwych.A co jeśli dziecko miało urodzić się chore a rodzi się zdrowe? Nie mówię o rozszczepie kręgosłupa bo wiadomo ale w łagodniejszych przypadkach?
Kurcze, ja nie mam takiego jasnego stanowiska, boję się nawet myśleć co bym zrobiła...Nie podjęła bym takiego ryzyka ze jednak urodzi się chore. Jeśli na usg wyjdzie nie tak to wtedy robie wszystkie możliwe testy ktore dala 100% pewnosci. Jeśli chodzi o badania to na tych prenatalnych robi się wlasnie przeziernosc karkowa i test pappa tez miedzy 11 a 14 tyg