reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Nie podjęła bym takiego ryzyka ze jednak urodzi się chore. Jeśli na usg wyjdzie nie tak to wtedy robie wszystkie możliwe testy ktore dala 100% pewnosci. Jeśli chodzi o badania to na tych prenatalnych robi się wlasnie przeziernosc karkowa i test pappa tez miedzy 11 a 14 tyg

Ja tak samo, w takim przypadku zrobiłabym badania, które dadzą mi pewność (amniopunkcja).

Mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie za te kilka tygodni musiała się nad tym zastanawiać:)

A prawda jest taka, że nie wiem co bym zrobiła gdyby okazało się chore. Może bym urodziła. Tylko nie można zabierać nikomu wyboru. Nie każdy da radę.
Nie warto chyba rozmyślać, natura jest bezlitosna (na szczęście) i sama eliminuje takie zarodki na początku ciąży, no ale jednak czasem zdarza się że chore się rodzi...

reklama
Nie warto chyba rozmyślać, natura jest bezlitosna (na szczęście) i sama eliminuje takie zarodki na początku ciąży, no ale jednak czasem zdarza się że chore się rodzi...

Myślę, że teraz nie warto się zadręczać takimi myślami, chociaż to hipokryzja z mojej strony, bo wiecznie tworzę czarne scenariusze. no ale fakt, niestety wiele zarodków/płodów rozwija się z wadami..

Do góry