reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja miałam o 11 :) ciałko żółte jest, ale jak podejrzewałam jest za wcześnie na coś więcej, więc tylko wzięłam zwolnienie i umówiłam się na piątek na USG, na poniedziałek mam wizytę i następna 17 listopada. Termin wychodzi na razie na 19 czerwca, z usg nie wiadomo ;)
Który masz dzis tydzien przypomnij mi proszę :) Super ze jest cialo zolte, znaczy ze Bedzie zarodek ❤

reklama
no u mnie w kwietniu przez cztery miesiace l4, wynagrodzenie przychodzilo z firmy, no ale rzeczywiscie, jestesmy duzym zakladem, cala siec kantorow
A no to pewnie wtedy firma wyplaca a rozliczają się z zusem sami :) no to mnie trochę uspokoilas. U mnie też jest na jedną zmianę ze 100 osób a pracujemy na 3 zmiany, cale biuro itd to mam spokój mam nadzieje

no u mnie w kwietniu przez cztery miesiace l4, wynagrodzenie przychodzilo z firmy, no ale rzeczywiscie, jestesmy duzym zakladem, cala siec kantorow

eh to przykre, ze ludzie pracujacy w malych firmach maja gorzej. pracuje w korpo wiec powinno byc okej, ale wspolczuje tym, ktorzy musza uzerac sie z ZUSem. ja nie wiem po co ja oddaje tyle wyplaty🤣 ani lekarza, ani terminowosci.

w kwietniu nie mialam z tym problemow, tylko przelewy z wynagrodzeniem caly czas przychodzily z zakladu pracy - oni sie jakos rozliczaja, czy jak ?

Powiedzialam szefowi, wyslal zastepce po kase, wiec zadzwonilam i o dziwo, dobrze to przyjal, az sie zdziwilam - powiedzial tylko ze ok, grafik ogarnie. Ale zeby jakies gratulacje czy cos, no to jednak nie🙄
Oj najważniejsze że nic Ci nie marudził! Jeszcze dzisiaj i jutro i będziesz odpoczywać 😘 albo się źle czuła i leżała cały dzień tak jak ja 😂🤦😜
Dzisiaj już łzy mi poleciały że jestem taka do niczego ... Ja tak lubię mieć wszystko w domu porobione. Jestem trochę pedantyczna może, ale też bez przesady. A teraz?? Kurde ledwo odkurzam codziennie i juz mam dość ☹️ sterta prasowania rośnie a mi słabo poprostu😥 do tego nic zjeść nie mogę bo zaraz wymiotuje a ja jestem głodna 😭😭

O l4. Dużo dziewczyn pisze że od kilku miesięcy nie dostalo wyplaty z zusu :/ A zus nie będzie prawnie za to odpowiadał bo jest epidemia.
Jak byłam w ciąży na początku epidemii i L4 miałam do końca maja to po każdym zakończonym zwolnieniu miałam przelew z zusu, później byłam do końca lipca na opiece covid i też regularnie przelewy. Teraz jeszcze nie wiem bo pierwsze L4 skończyło mi się w piątek.

Oj najważniejsze że nic Ci nie marudził! Jeszcze dzisiaj i jutro i będziesz odpoczywać 😘 albo się źle czuła i leżała cały dzień tak jak ja 😂🤦😜
Dzisiaj już łzy mi poleciały że jestem taka do niczego ... Ja tak lubię mieć wszystko w domu porobione. Jestem trochę pedantyczna może, ale też bez przesady. A teraz?? Kurde ledwo odkurzam codziennie i juz mam dość ☹ sterta prasowania rośnie a mi słabo poprostu😥 do tego nic zjeść nie mogę bo zaraz wymiotuje a ja jestem głodna 😭😭
bede zdychac pewnie, tak jak teraz. Ale chociaz we wlasnym domu 🤢🤢🤢 w domu mam taki burdel ze glowa mala, jak dzis zobaczylam kuchnie, to jeden wielki syf ...

reklama
Do góry